אז ככה, עד היום לא הצלחתי להבין מהי תזונה נכונה ובריאה לתוכי. ידוע לי שכופתיות הוא המאכל העיקרי שהתוכי צריך לאכול ושצריך לתת גם פירות וירקות. אבל כל פעם אני קורא משו אחר ואני כבר מבולבל...
אני נותן לתוכית שלי :
בבוקר - חצי כף כופתיות וחתיכת פרי בדר"כ תפוח
בצהריים - חצי כף כופתיות וחתיכת ירק ( מלפפון, גזר, גמבה...)
בערב- שוב כופתיות בלי שום ירק או פרי כדי שיישאר במהלך הלילה ולא יסריח ויתקלקל...
פעמיים בשבוע אני נותן לך כף תערבות השרייה ופעם בשבוע חצי כף תערובת זרעים.
כל שבוע אני שם לה ענף עם עלים שתאכל ותתעסק איתו. השבוע שמתי לה ענף של עץ זית ושבוע שעבר היביסקוס...
יש לנו נענע בגינה ואני נותן לה מידיי פעם...
שלוש פעמים בשבוע ביצה קשה עם קליפה. ( ד"א אני מכין ביצה חותך אותה לשלוש ושומר במקרר בקופסא אטומה, זה לא מתקלקל, נכון? )
אז רציתי לדעת אם זה נקרא תזונה מאוזנת ובריאה? ומה אני יכול להוסיף עוד לתפריט או אולי להוריד משהו מהתפריט.
אני בטוח שכמוני יש עוד אנשים שלא בטוחים לגבי אם התזונה של התוכי שלהם מספיק מאוזנת ובריאה או שיש כאלה שבכלל לא מודעים לחשיבות תזונה בריאה לתוכים...
תודה לעוזרים ושבוע טוב (:
ברוכים הבאים לקהילת תוכי אינפו. מערכת הפורומום זמינה לקריאה בלבד. לדיונים הנכם מוזמנים לקבוצת הפייסבוק:
קבוצת הפייסבוק של תוכי אינפו. לחצו כאן למעבר.
בנוסף, הנכם מוזמנים לצפות בפורטל ולקרא מאמרים, מדריכים, ביקורות ועוד... לחצו כאן למעבר.
קבוצת הפייסבוק של תוכי אינפו. לחצו כאן למעבר.
בנוסף, הנכם מוזמנים לצפות בפורטל ולקרא מאמרים, מדריכים, ביקורות ועוד... לחצו כאן למעבר.
תזונה נכונה ובריאה לתוכי (?!)
מנהל: מפקחים
Re: תזונה נכונה ובריאה לתוכי (?!)
1. צריך להיות, בכלוב, כל הזמן כופתיות!
2. תגוון יותר את מבחר הפירות/ירקות.
עופר
2. תגוון יותר את מבחר הפירות/ירקות.
עופר
Re: תזונה נכונה ובריאה לתוכי (?!)
תזונה נכונה של תוכי .
חובה כל הזמן בכלוב -כופתיות יבשות ומים טריים.
פעם ביום - מעט ירק ופרי.
פעם בשבוע ביצה קשה עם הקליפה.
פעם בשבוע תערובת השרייה.
חובה כל הזמן בכלוב -כופתיות יבשות ומים טריים.
פעם ביום - מעט ירק ופרי.
פעם בשבוע ביצה קשה עם הקליפה.
פעם בשבוע תערובת השרייה.