ברוכים הבאים לקהילת תוכי אינפו. מערכת הפורומום זמינה לקריאה בלבד. לדיונים הנכם מוזמנים לקבוצת הפייסבוק:
קבוצת הפייסבוק של תוכי אינפו. לחצו כאן למעבר.
בנוסף, הנכם מוזמנים לצפות בפורטל ולקרא מאמרים, מדריכים, ביקורות ועוד... לחצו כאן למעבר.

שמן דגים וסידן

פורום מקצועי שאלות ותשובות בהשתתפות מגדלי תוכים מכל הזנים. בכל דיון יש לכתוב כותרת
עניינית ולתת פרטים מלאים בכל דיון: סוג התוכי, גיל, מזון, תנאי מחייה וכו' לא יתקבלו דיונים
לשם הצגה בלבד. פרטים נוספים וכללי פורום זה: קישור.

מנהל: מפקחים

gaisagi
בקיעה
בקיעה

שליחה על ידי gaisagi »

מה הלחץ? מה שכתבתי הוא כללי מאוד ברור שצריך ליבחון כול תוסף לגופו.
כל מה שנאמר הוא נכון וגם ניבדק על התוכים שלי .

מה שכתבתי על איבומק לא מומלץ לנסות ללא חישובים.אני את זוגות הגאקו שלי טיפלתי בדרך זו לאחר קריאת מאמר של מגדל ארופאי.
לגבי וויטמינים אין חשש מעודף לתקופה קצרה ניתן ליבחון ולעקוב מי שלא יודע אך שיגדל פינגווינים או שימפנזות...........סתם קצת אומור.

לגבי חלב .מגדל ידוע ומוכשר מקיבוץ יזרעאל ארך ניסוי של העדפת הציפורים למזונות שונים לאורך ימי השנה. ע"י שישה כלי אוכל שונים גילה שבכל עונה יש העדפה שונה לסוג מזון מסויים.
כמו כן ניבדקה הדרישה של חלב על לחם(אני לא נותן) וכן בעונה מסויימת לא נישאר כלום בכלי האוכל , ובעונות אחרות כמעט ולא נגעו.
נכון שקיים ויכוח לגבי פרוק החלב ע"י ציפורים שארי הם לא יונקים. הטענה אומרת שמכיוון שהם לא יונקים
אין להם אנזימים לניצול לקטוזה שהוא סוכר החלב .אבל מה לעסות שהם חולים על זה?

טוב אז הכל נורא כללי ומהר ומי שמעונין להתעכב לעומק מוזמן תמיד להיתקשר, לגבי מתן תוספים ותרופות כולל איבומאק למגדלי גאקואים שאינם רוצים ליתפוס את הציפורים (פראיות) לפני עונת ההטלה.

בכל מיקרה עם 2.90 אחוזי פוריות 4 פעמים בשנה בזוגות גאקו לא......וזאת ללא כופתיות שגם איתם יש בעיה אבל זה לדיון אחר.

תהיו קלים ותמיד תפעילו שיקול דעת.........
בהצלחה
נערך לאחרונה על ידי gaisagi ב 06 פברואר 2008 20:29, נערך פעם 1 בסך הכל.
rokokokn
פוקח עיניים
פוקח עיניים
אזור מכירה: יבנה

שליחה על ידי rokokokn »

יש מצב. אבל יש רופאים ממנין זכר שהמשיכו לדלל עים פרפין עד לפני שלוש שנים. קצת לקח להם זמן עד שירד להם האסימון אבל היום הםמדללים עים פרופילן גליקול
הרופאים שעבר עליהם הקלח "זקנים" עדיין חושבים שצריך לדלל עים פרפין
אני נמנע מלרשום שמות של רופאים מפאת כבודם
תמונה
gaisagi
בקיעה
בקיעה

שליחה על ידי gaisagi »

שמוליק כל הענין הוא שפרופילן גליקול ,פראפין ושמן חמניה(סתם דוגמה) יש תכונות של שמן והאיבומק מסיס בשמן ולא במים. ולכן מבחינתי זה לא משנה עם מה מהלתה כל עוד זה שמן ולא רעל.
המעילה היא לצורך מתן כמות רצויה ולא בעודף 1:10 .מה שכן שאם תיתן טיפה אחת בפה של איבומק לא מהול לא יקרה כלום .וכך אני עושה לקקריקים.
אבל כמו שאמרתי קודם לפי שיקול דעת והיתיעצות עם מגדלים וותיקים כמו שאני עושה במצבים כאלה.
סמל אישי של משתמש
eli_lea
הידד אני תוכי!
הידד אני תוכי!
שם פרטי:: יש כינוי
איש קשר:

Re: שמן דגים וסידן

שליחה על ידי eli_lea »

גיא ידידי,

יכול להיות שהחששות שלי לשווא,אך מדובר בשרשור הזה על הרבה מאוד דברים שונים,אני מודה שמעולם
לא ניסיתי שימוש בויטמינים כאלה או אחרים,מלבד העשרת המזון הרגיל במזון ביצים לא התנסיתי מעולם במתן
תוספות וויטמינים,אולי מכאן נובע החשש שמא ישתמשו בהמלצות שלא בתבונה,האם אפשר לעשות סדר?
האם אפשר לכתוב למשל באיזו כמות משתמשים באיזה חומרים ומאיפה רוכשים?

אני אישית אשמח ומעוניין לדעת יותר.

תודהתמונה
שלח תגובה

חזור אל “מגדלים תוכים”