ברוכים הבאים לקהילת תוכי אינפו. מערכת הפורומום זמינה לקריאה בלבד. לדיונים הנכם מוזמנים לקבוצת הפייסבוק:
קבוצת הפייסבוק של תוכי אינפו. לחצו כאן למעבר.
בנוסף, הנכם מוזמנים לצפות בפורטל ולקרא מאמרים, מדריכים, ביקורות ועוד... לחצו כאן למעבר.

זקוק להמלצה,לרכוש זכר צעיר או למכור את הנקבה

פורום מקצועי שאלות ותשובות בהשתתפות מגדלי תוכים מכל הזנים. בכל דיון יש לכתוב כותרת
עניינית ולתת פרטים מלאים בכל דיון: סוג התוכי, גיל, מזון, תנאי מחייה וכו' לא יתקבלו דיונים
לשם הצגה בלבד. פרטים נוספים וכללי פורום זה: קישור.

מנהל: מפקחים

שלח תגובה
gako_ro
בקיעה
בקיעה

זקוק להמלצה,לרכוש זכר צעיר או למכור את הנקבה

שליחה על ידי gako_ro »

תמונה

כל הזמן רציתי זוג אקטלקטוס ופחדתי מהרעש שלהם לאחר שמגדלים הפחידו אותי שאמרו שזוג אקטלקטוס מרעישים מאד.

יותר מג'אקו,יש לי כיום נקבת אקטלקטוס אכלת יד בת 4 וחצי חודשים .ואני לא יודע לאיזה החלטה להגיע .אני רוצה זוג אקטלקטוס

אבל הדילמה או להביא זכר בעוד כמה חודשים .או למכור אותה ולקנות זוג בוגר יותר נניח שנה וחצי שנתיים - ששנייהם יהיו אכלת יד.

חוץ מדילמה זו קיימת עוד דילמה.של נושא כלוב הולם.

יש 3 אפשריות של כלוב עבורם :

1)כלוב מטר על מטר מרובע מפלטות,עם תא הטלה ביום מן הימים שיגיע הזמן לזה,הוא יהיה חיצוני.

2) כלוב מטר וחצי מרובע עם רשת פלטות גם כן,אבל הצד האחורי הוא עשוי מדיקט וגם הריצפה .תא הטלה פנימי או חיצוני אפשרי

3 ) כלוב 2וחצי מטר גובה 2 מטר וחצי אורך 2 מטר עומק - תא הטלה אך ורק פנימי.הרשת היא רשת מרובעים קטנים.היו לפני שהכלוב הגיע אליי בכלוב הזה להקה של 16 דררות שלא קרעו את הרשת.

אשמח לקבל עצות תגובות...

ואם תרצו תמונות של הכלובים אשלח.

בתודה רון.
Bugi
גוזל
גוזל

Re: זקוק להמלצה,לרכוש זכר צעיר או למכור את הנקבה

שליחה על ידי Bugi »

הכלוב האחרון אני לא יודע אם הרשת תתאים אבל אם אתה רוצה זוג תמכור את האכלת יד כי היא עוד קטנה מאוד צריך לחכות שתהיה בוגרת מינית
סמל אישי של משתמש
eli_lea
הידד אני תוכי!
הידד אני תוכי!
שם פרטי:: יש כינוי
איש קשר:

שליחה על ידי eli_lea »

אני אתחיל מהסיבות שלא רצית להביא זוג ודיברת על רעש והפחדות מצד מגדלים.
לדעתי עליך לקחת בחשבון את נושא הרעש כדי שלא תתאכזב בעתיד. האקלקטוס יכולים להיות רועשים ברמה סבירה עד הגיעם לבגרות, בעת הריבוי הרעש מגיע לרוב לרמות בלתי נסבלות, אמר לי מגדל בטלפון שהוא מתכוון "למרוט אותם ולשים על המנגל כי הוא לא יכול יותר".
המגדל החליף בסופו של דבר את האקלקטוסים בזוג ג'אקו.
לעומת זאת להפתעתי ישנם מגדלים שיגידו שההרעש לא גבוה במיוחד וכאלה שאף יגדירו את התוכים עם רמת רעש סבירה.
אני אומר לך לקחת בחשבון מאחר ובטח תמתין תקופה לריבוי וכשיגיע הזמן לא תעמוד ברעש ותצטרך למכור וזה חבל.
אם אין לך בעיית רעש עם השכנים אעז כמובן שאין לך בעייה.

אני הייתי בוחר בכלוב מס' 1 *1*1 מטר, לדעתי מספיק להם במיוחד שהאקלקטוסים לא מי יודע מה פעילים.
לגבי מס' 2, איני אוהב קירות מעץ ודיקט במיוחד לא בריצפה.
לגבי כלוב מס' 3 , אין ספק שאת הרשת הריבועים הם יפרקו במהרה והרשת אינה מתאימה כלל לאיכלוס אקלקטוסים.
gako_ro
בקיעה
בקיעה

שליחה על ידי gako_ro »

אם אקלקטוסים מאד רעשניים אז אני בכלל לא יגדל אקטלקטוס ,יש לי בעיות רעש מהבית עצמו.. ,את הגא'קוים הם מוכנים לסבול שעושים בבוקר רעש למשך שעה .
האם זוג אקלקטוס שמגדלים אותו מגיל קטן לא יכול להתרגל לפי הסביבה שלו ?
זאת אומרת ליד גא'קוים ולורים שלא ממש רעשניים .אז הוא לא יהיה גם רעשן?
סמל אישי של משתמש
eli_lea
הידד אני תוכי!
הידד אני תוכי!
שם פרטי:: יש כינוי
איש קשר:

שליחה על ידי eli_lea »

יתכן מאוד שיהיו פחות רעשנים אבל בעונת הריבוי הם יצרחו , חלק מהמגדלים שמתלוננים על רעש מחזיקים באקלקטוסים
שבמקור היו האכלות יד.
שלח תגובה

חזור אל “מגדלים תוכים”