ברוכים הבאים לקהילת תוכי אינפו. מערכת הפורומום זמינה לקריאה בלבד. לדיונים הנכם מוזמנים לקבוצת הפייסבוק:
קבוצת הפייסבוק של תוכי אינפו. לחצו כאן למעבר.
בנוסף, הנכם מוזמנים לצפות בפורטל ולקרא מאמרים, מדריכים, ביקורות ועוד... לחצו כאן למעבר.

תופעה מוזרה

פורום מקצועי שאלות ותשובות בהשתתפות מגדלי תוכים מכל הזנים. בכל דיון יש לכתוב כותרת
עניינית ולתת פרטים מלאים בכל דיון: סוג התוכי, גיל, מזון, תנאי מחייה וכו' לא יתקבלו דיונים
לשם הצגה בלבד. פרטים נוספים וכללי פורום זה: קישור.

מנהל: מפקחים

שלח תגובה
סמל אישי של משתמש
shimi
ביצה
ביצה

תופעה מוזרה

שליחה על ידי shimi »

רוקי תוכי מסוג ג'קו בן 10 ח'ד
בחודשים האחרונים יש תופעה מאוד מוזרה ,אחרי שאשתי שוטפת את הבית ,אנחנו מוצאים את הצואה שלו על הריצפה , (לנשואים שבנינו יודעים שזה ממש מעצבן את האישה )
היום גליתי שרוקי ממש ניצמד לסורג הכלוב ועושה את צרכיו לכיוון חוץ הכלוב.
יש לציין שתופעה זאת קוראת רק לאחר שטיפה של הבית,
מישהו יצא לראות תופעה כזאת \שמע?
סמל אישי של משתמש
eli_lea
הידד אני תוכי!
הידד אני תוכי!
שם פרטי:: יש כינוי
איש קשר:

Re: תופעה מוזרה

שליחה על ידי eli_lea »

זה קורה, התוכי עומד על הסורגים ולעיתים עושה את הצריכם החוצה, לעיתים כדאי לשים לב אם זה לא נעשה בכוונה כדי שתהיה פעילות ליד הכלוב או גם התייחסות מילולית, רצוי במקרים כאלא לא להתייחס וגם לא להתנפל מיד על הצואה ולנקות כדי שזה לא יהפוך למין סוג של משחק שיחזור על עצמו. אני יכול להגיד לך שמיקה הייתה פשוט לוקחת אוכל עם המקור ושופכת החוצה מחוץ לכלוב בכל פעם ששוטפים ובמיוחד כשקרובים לכלוב, בהתחלה לאה אמרה לה "למה את זורקת" או "מה את עושה" וכו' ולאחר מספר פעמים נראה שזה מתחילל הפוך להרגל, לכן בפעמים האחרונות הסרנו את כלי האוכל בעת השטיפה ולאחר מכן החזרנו, כרגע זה פסק.
אגב אני נשוי ואני יכול להגיד לך שאני לא מתעצבן וגם לאה לא מתעצבנת, פשוט מנקים, הלשלשת זה חלק בלתי נפרד מגידול תוכי ואין מה להילחץ, תנקו לאחר 5 דקות מבלי לעשות עניין או להסב את תשומת ליבה .
benuk
בקיעה
בקיעה
שם פרטי:: יש כינוי

Re: תופעה מוזרה

שליחה על ידי benuk »

יכול להיות שהיא שוטתפת עם אקונומיקה ? כי אני יודע שיש תוכים שמאוד רגישים ויכול להיות שזה מעצבן אותו ? לג'וני היו מקרים כאילו שהיה צעיר יותר אבל לנו אין בעיה עם זה , מי שראה ראשון מנקה עם מגבון . אפילו ילד שלי , בן 3 עושה נקיון הזה בכייף .
שלח תגובה

חזור אל “מגדלים תוכים”