שלום לכולם
אני מגדל אקלקטוס בן 4 חודשים ורציתי לשאול ממנוסים ממני מהו התפריט השבועי הטוב ביותר?
אני נותן לו כופתיות קבוע בכלוב, תערובת פעמיים בשבוע, כל יום פרי אחר, השרייה פעם בשבוע, ביצה קשה פעם בשבוע
עוד שאלה בקשר למים, האם זה משנה אם אני שם לו מי עדן או מים מהברז?
תודה לעונים
ברוכים הבאים לקהילת תוכי אינפו. מערכת הפורומום זמינה לקריאה בלבד. לדיונים הנכם מוזמנים לקבוצת הפייסבוק:
קבוצת הפייסבוק של תוכי אינפו. לחצו כאן למעבר.
בנוסף, הנכם מוזמנים לצפות בפורטל ולקרא מאמרים, מדריכים, ביקורות ועוד... לחצו כאן למעבר.
קבוצת הפייסבוק של תוכי אינפו. לחצו כאן למעבר.
בנוסף, הנכם מוזמנים לצפות בפורטל ולקרא מאמרים, מדריכים, ביקורות ועוד... לחצו כאן למעבר.
תפריט לאקלקטוס
מנהל: מפקחים
Re: תפריט לאקלקטוס
שלום ,
אני נותן כופתיות , השרייה ירקות ופירות כל יום .
זרעים פעם בשבוע כפינוק { ולדעתי זה מיותר לגמרי }
אני נותן מי ברז .
דורון
אני נותן כופתיות , השרייה ירקות ופירות כל יום .
זרעים פעם בשבוע כפינוק { ולדעתי זה מיותר לגמרי }
אני נותן מי ברז .
דורון
התזונה מעולה , אתה חייב להוסיף מקור לסידן כגון סבידה, האקלקטוסים גם סובלים לרוב ממחסור בויטמין A ולכן
צריך לתת דגש על הויטמין והמזונות המכילים אותו, המזונות הם פירות וירקות שהצבע שלהם הוא צהוב או ירוק לדוגמה: גזר, דלעת,תרד וכו'.
לגבי תערובת הזרעים, אין לזלזל בחשיבות התערובת, אני נותן מעט תערובת לכל זוג פעמיים בשבוע ובחורף מעלה את המינון לשלוש פעמים.
נכון שיש את כל אבות המזון בכופתיות אבל כפי שאנו נותנים מעט ירקות ופירות כשהשלמה כדאי מאוד גם לתת גם זרעים.
צריך לתת דגש על הויטמין והמזונות המכילים אותו, המזונות הם פירות וירקות שהצבע שלהם הוא צהוב או ירוק לדוגמה: גזר, דלעת,תרד וכו'.
לגבי תערובת הזרעים, אין לזלזל בחשיבות התערובת, אני נותן מעט תערובת לכל זוג פעמיים בשבוע ובחורף מעלה את המינון לשלוש פעמים.
נכון שיש את כל אבות המזון בכופתיות אבל כפי שאנו נותנים מעט ירקות ופירות כשהשלמה כדאי מאוד גם לתת גם זרעים.
תודה
ובקשר למים זה משנה אם אני נותן מי עדן?
ובקשר למים זה משנה אם אני נותן מי עדן?
זה בסדר לתת לתוכי מי ברז אבל לפי דעתי מים מינרלים יותר טוב .
אני נותן לג'אקו שלי לשתות רק מים מינרלים .
אני נותן לג'אקו שלי לשתות רק מים מינרלים .