ברוכים הבאים לקהילת תוכי אינפו. מערכת הפורומום זמינה לקריאה בלבד. לדיונים הנכם מוזמנים לקבוצת הפייסבוק:
קבוצת הפייסבוק של תוכי אינפו. לחצו כאן למעבר.
בנוסף, הנכם מוזמנים לצפות בפורטל ולקרא מאמרים, מדריכים, ביקורות ועוד... לחצו כאן למעבר.

מד לחות יבש רטוב

פורום מקצועי שאלות ותשובות בהשתתפות מגדלי תוכים מכל הזנים. בכל דיון יש לכתוב כותרת
עניינית ולתת פרטים מלאים בכל דיון: סוג התוכי, גיל, מזון, תנאי מחייה וכו' לא יתקבלו דיונים
לשם הצגה בלבד. פרטים נוספים וכללי פורום זה: קישור.

מנהל: מפקחים

שלח תגובה
משהסיטון
ביצה
ביצה

מד לחות יבש רטוב

שליחה על ידי משהסיטון »

שלום לחברי הפורום, שמי משה ויש לי שאלה שמעניינת אותי מאוד אשמח אם תוכלו לעזור לי,רציתי להבין איך עובד המד לחות יבש רטוב שבתמונה.
[JUSTIFY]תמונה[/JUSTIFY]
סמל אישי של משתמש
eli_lea
הידד אני תוכי!
הידד אני תוכי!
שם פרטי:: יש כינוי
איש קשר:

Re: מד לחות יבש רטוב

שליחה על ידי eli_lea »

היי משה ,
מד הלחות המוצג הינו מד לחות שחברה מסוימת משתמשת בו למדידת לחות בתוך המדגרה.
העיקרון הוא שמד הלחות בנוי ממד טמפרטורה שאליו מצורפת סקלה כמו בכל מד חום שאנו מכירים ועוד סקלה המציגה פרמטרים קבועים
של הלחות , קביעת הפרמטרים מסתמכת על כך שבמדגרה ישנה טמפרטורה אחידה של 37.3 מעלות .
למד החום מחובר פתיל שטבול במבחנה מלאה במים, הפתיל רטוב בכל העת מאחר והוא סופג את המים, הפתיל מחובר אל מד הטמפרטורה
כשעליו ישנה זרימת אויר מהמאוורר המותקן במדגרה, כתוצאה מהרטיבות וזרימת האויר מד הטמפרטורה מראה את הלחות שיש במדגרה.
הלחות נבנית ע"י מיכל מים שמותקן במדגרה ואותו יש לפתוח ולסגור לפי הצורך על מנת שלשמור על אחוזי הלחות הרצויים, ככל שהטמפרטורה הסביבתית יציבה יותר כך יהיה קל יותר לשמור על רמת הלחות.
אם תרצה הסבר ממש מפורט כיצד זה עובד בפועל אתן לך.
משהסיטון
ביצה
ביצה

שליחה על ידי משהסיטון »

תודה על התשובה המהירה, לא הבנתי איך יודעים שבטמפרטורה מסוימת זה הלחות כמו שכתוב תמונה
סמל אישי של משתמש
eli_lea
הידד אני תוכי!
הידד אני תוכי!
שם פרטי:: יש כינוי
איש קשר:

שליחה על ידי eli_lea »

ישנן טבלאות בן לאומיות שמסתמכים עליהן, בטבלה למשל אתה יכול לראות שב-37.3 מעלות (החום שקבעת במדגרה ) אם הטמפרטורה הרטובה עומדת על 30 מעלות במד טמפרטורה אחוזי הלחות הם 39% .

אגב המד לחות יבש רטוב אמור להיות מדוייק יותר ממדי לחות דיגיטלים פשוטים שמראים טמפרטורה ולחות , במדי הטמפרטורה הדיגיטלים אחוזי הסטייה של המדידה עומדים על 5% +- כך שבהדגרה כשאתה רוצה לדעת בוודאות את אחוזי הלחות אתה בבעיה.
גם המד לחות יבש רטוב בעל סטייה אך לפי היצרן מדובר ב2% בלבד.
בעבר בניתי אומנת ויצרתי את מד הלחות לבד על אותו עיקרון, אתה יכול לראות תמונה של המדגרה ומד הלחות בפנים בגלרית התמונות שלי

אני אשתדל לכתוב בנושא בהרחבה בהזדמנות קרובה.
בהצלחה.
משהסיטון
ביצה
ביצה

שליחה על ידי משהסיטון »

תודה רבה לך תמונהאני רוצה להדגיר ביצים ואני מאוד מתענין בנושא של כל המכלול מסביב.
שלח תגובה

חזור אל “מגדלים תוכים”