ברוכים הבאים לקהילת תוכי אינפו. מערכת הפורומום זמינה לקריאה בלבד. לדיונים הנכם מוזמנים לקבוצת הפייסבוק:
קבוצת הפייסבוק של תוכי אינפו. לחצו כאן למעבר.
בנוסף, הנכם מוזמנים לצפות בפורטל ולקרא מאמרים, מדריכים, ביקורות ועוד... לחצו כאן למעבר.
קבוצת הפייסבוק של תוכי אינפו. לחצו כאן למעבר.
בנוסף, הנכם מוזמנים לצפות בפורטל ולקרא מאמרים, מדריכים, ביקורות ועוד... לחצו כאן למעבר.
בעיה קצת מוזרה.. גוזל שלא גודל
מנהל: מפקחים
בעיה קצת מוזרה.. גוזל שלא גודל
לפני בערך שבוע וחצי יצא לי גוזל קטן מהבית הטלה חשבתי שהוא קטן אז החזרתי אותו לבית הטלה והוא יצא אחרי כמה שעות זה קרה כמה פעמים
עכשיו הוא כבר שבוע בחוץ והוא קטן ולא גדל... הוא כבר אוכל לבד הוא לא יכול לעוף הוא רק מטפס...
מה לעשות איתו?
אם אתם רוצים תמונה אני יכול לצלם אותו...
עכשיו הוא כבר שבוע בחוץ והוא קטן ולא גדל... הוא כבר אוכל לבד הוא לא יכול לעוף הוא רק מטפס...
מה לעשות איתו?
אם אתם רוצים תמונה אני יכול לצלם אותו...
Re: בעיה קצת מוזרה.. גוזל שלא גודל
תצלם נראה אותו..
זה לא שהגוזל לא גדל כי הוא נראה בסדר מבחינה גופנית, מדובר כאן על חוסר ניצוי, עכשיו בתמונה הגוזל נראה בריא ככל שניתן לדעת ולראות אבל לא נראה שהוא סובל ממשהו שניתן לראות.
מה שנותר זה לשער השערות, או שנווצות נמרטו עוד בשלב של ההתפתחות ע"י האחים ההורים או אחרים בכלוב, או שיש לו פגם או בעייה גנטית או שחסר לו ויטמין כלשהו או משהו חמור יותר ומדובר במחלה וכרגע זה עדיין לא ממש התפרץ.
לדעתי כדאי להפריד אותו מהאחרים כי בדרך כלל שרואים שתוכי שונה או חלש נטפלים אליו, גם בתמונה אתה יכול לראות את אחד האחים או אחר מתעסק עימו. אז אם מתאפשר לתת לו מספר ימים מקום חמים עם אוכל ומים טריים כדאי לעשות זאת ולאחר מכן לבחון שוב את מצבו ואת ההתפתחות. כמובן שהכי טוב היה לקחתו לוטרינר אבל זה לשיקולך האישי.
מה שנותר זה לשער השערות, או שנווצות נמרטו עוד בשלב של ההתפתחות ע"י האחים ההורים או אחרים בכלוב, או שיש לו פגם או בעייה גנטית או שחסר לו ויטמין כלשהו או משהו חמור יותר ומדובר במחלה וכרגע זה עדיין לא ממש התפרץ.
לדעתי כדאי להפריד אותו מהאחרים כי בדרך כלל שרואים שתוכי שונה או חלש נטפלים אליו, גם בתמונה אתה יכול לראות את אחד האחים או אחר מתעסק עימו. אז אם מתאפשר לתת לו מספר ימים מקום חמים עם אוכל ומים טריים כדאי לעשות זאת ולאחר מכן לבחון שוב את מצבו ואת ההתפתחות. כמובן שהכי טוב היה לקחתו לוטרינר אבל זה לשיקולך האישי.
הוא לא ניתפל אליו זה הגוזל שעזר לאמא שהאכיל אותצו כשהוא יצא מהצא הטלה הוא משחק לו בראש ובמקור לפעמים...
ואם אתה שמתה לב הוא לא הגיע לגודל של תוכון רגיל אז זה לא רק חוסר ניצוי וגם זה שההורים או הגוזלים מרטו לו זה גםם לא נכון כי אני עוקב אחרי הגדילה של הגוזלים שלי חח
ודווקה לא ניתפלים אליו הוא תוקף אחרים לפעמים חחח
אניי אפריד אותו אבל מה הלאה ?D:
אה ושכחתי לציין פרט חשוב הוא בקע אצל אמא אחתת הועובר אליי האכלתי אותו יום וחצי ואז שמתי אותו בבית הטלה עם גוזליםן אחרים והאמא האכילה אותו כרגיל...
ואם אתה שמתה לב הוא לא הגיע לגודל של תוכון רגיל אז זה לא רק חוסר ניצוי וגם זה שההורים או הגוזלים מרטו לו זה גםם לא נכון כי אני עוקב אחרי הגדילה של הגוזלים שלי חח
ודווקה לא ניתפלים אליו הוא תוקף אחרים לפעמים חחח
אניי אפריד אותו אבל מה הלאה ?D:
אה ושכחתי לציין פרט חשוב הוא בקע אצל אמא אחתת הועובר אליי האכלתי אותו יום וחצי ואז שמתי אותו בבית הטלה עם גוזליםן אחרים והאמא האכילה אותו כרגיל...
אני העלתי השערות של דברים שעלולים לקרות ולגרום לתוכי להיות במצב הזה, כפי שציינתי אין הרבה מה לעשות מלבד להפרידו ולעקוב אחר ההתפתחות שלו או לקחתו לבדיקה על מנת לדעת מהן הסיבות.
מקווה שמדובר בעיכוב גדילה מסיבה כלשהיא והוא ישלים גודל וניצוי.
מקווה שמדובר בעיכוב גדילה מסיבה כלשהיא והוא ישלים גודל וניצוי.
תפריד מהר, לא ניראה טוב בכלל.
ליתר ביטחון הייתי שולח בדיקת ביק אנד פדר.
ליתר ביטחון הייתי שולח בדיקת ביק אנד פדר.