ברוכים הבאים לקהילת תוכי אינפו. מערכת הפורומום זמינה לקריאה בלבד. לדיונים הנכם מוזמנים לקבוצת הפייסבוק:
קבוצת הפייסבוק של תוכי אינפו. לחצו כאן למעבר.
בנוסף, הנכם מוזמנים לצפות בפורטל ולקרא מאמרים, מדריכים, ביקורות ועוד... לחצו כאן למעבר.

מגדל מקצועי?

פורום מקצועי שאלות ותשובות בהשתתפות מגדלי תוכים מכל הזנים. בכל דיון יש לכתוב כותרת
עניינית ולתת פרטים מלאים בכל דיון: סוג התוכי, גיל, מזון, תנאי מחייה וכו' לא יתקבלו דיונים
לשם הצגה בלבד. פרטים נוספים וכללי פורום זה: קישור.

מנהל: מפקחים

שלח תגובה
סמל אישי של משתמש
דקל
ניצוי חלקי
ניצוי חלקי

מגדל מקצועי?

שליחה על ידי דקל »

שלום רב

יש לי כמה שאלות על מגדלים מקצועיים.
נכון כולם אומרים לקנות ממגדל מקצועי ופרטי
בגלל שהוא זול יותר ויש יותר "יחס" לתוכי והוא מחובר לכל
חברי הבית והוא יותר חברותי בגלל שהוא מחוץ לכלוב ולא כמו בחנות שכל היום בכלוב.
אז השאלה היא האם כל מגדל פרטי שמתחיל להרבות את התוכים
אז אחרי שהגוזלים בוקעים כל המגדלים מבאים להם טבעות?
וגם כל מגדל פרטי מקצועי שמגדל תוכים גדולים מביא איתם תעודות
ובודק אצל וטרינר לפני שהוא מוכר תוכי ויודע שהוא בריא ולא משאר
והבנתי שאי אפשר לרשום שמות של מגדלים באתר ולשאול איך המגדל,עם מישהו
מכיר\קנה מיממנו, איך הוא מטפל בתוכי,וכו.
אז עם אפשר תגידו לי ואני הרשום תשם שלו
תודה לעונים
דקל
תמונה
תמונה
סמל אישי של משתמש
eli_lea
הידד אני תוכי!
הידד אני תוכי!
שם פרטי:: יש כינוי
איש קשר:

Re: מגדל מקצועי?

שליחה על ידי eli_lea »

היי דקל,
1.לא כל מגדל פרטי הוא מגדל מקצועי, לא כל מגדל פרטי משקיע את מירב הזמן הדרוש להחתמת הגוזל כנדרש.
2.לא כל המגדלים מלבישים טבעת, לרוב בתוכים גדולים מלבישים טבעות זיהוי אך למרבה הצער לא כולם עושים זאת.
חוסר בטבעת לא מצביע על גידול טוב יותר או אופן גידול פחות טוב, לדעתי כל מגדל צריך לסמן את התוכי שברשותו בטבעת על מנת
לצמצם את מכירת התוכים המיובאים כתוכים שבקעו בארץ ועל מנת שיהיה מעקב אחריהם גם מבחינת הגיל ולעיתים המין.
3.לרוב התוכים לא מגיעים עם תעודות ולאחר בדיקות, מגדלים שבית הגידול שלהם נבדק ונשמר באופן סטרילי לרוב גם התוכים יהיו בריאים.
תמיד ישנה אפשרות לרוכש עצמו לבדוק את התוכי אצל וטרינר .
4.לגבי רישום שמות מגדלים באתר, ראשית איני רוצה לנצל את הבמה שניתנת כאן למטרת פירסום בתי גידול כאלא ואחרים ואני מתכוון לפירסום טוב או רע , פירסום טוב יכול להיות על מנת לקדם מישהו שרוצים ביקרו ופירסום רע יכול להיעשות על מנת לפגוע באחר.
אפשר לקבל המלצות בתיבה הפרטית על מגדל כזה או אחר אבל כדאי מאוד להתבסס על מראה התוכי, מראה המקום והניקיון שבסביבתו, התרשמות מהתוכי עצמו האם אתה מתחבר אליו,האם המגדל נראה לך אמין, האם אתה מקבל ממנו מידע ועזרה גם לאחר הקנייה,אתה יכול לשבת במקום ולצפות בתוכי או להחזיק אותו למשך זמן מה וכו'.
סמל אישי של משתמש
דקל
ניצוי חלקי
ניצוי חלקי

Re: מגדל מקצועי?

שליחה על ידי דקל »

תודה רבה אלי עזרת לי מאוד!
תמונה
שלח תגובה

חזור אל “מגדלים תוכים”