ברוכים הבאים לקהילת תוכי אינפו. מערכת הפורומום זמינה לקריאה בלבד. לדיונים הנכם מוזמנים לקבוצת הפייסבוק:
קבוצת הפייסבוק של תוכי אינפו. לחצו כאן למעבר.
בנוסף, הנכם מוזמנים לצפות בפורטל ולקרא מאמרים, מדריכים, ביקורות ועוד... לחצו כאן למעבר.

מה עדיף אקלקטוס או גקו?

פורום מקצועי שאלות ותשובות בהשתתפות מגדלי תוכים מכל הזנים. בכל דיון יש לכתוב כותרת
עניינית ולתת פרטים מלאים בכל דיון: סוג התוכי, גיל, מזון, תנאי מחייה וכו' לא יתקבלו דיונים
לשם הצגה בלבד. פרטים נוספים וכללי פורום זה: קישור.

מנהל: מפקחים

שלח תגובה
סמל אישי של משתמש
lihuly
ביצה
ביצה

מה עדיף אקלקטוס או גקו?

שליחה על ידי lihuly »

אנחנו משפחה ורוצים לאמץ תוכי נוסף שידבר ויהיה חבר של כולם
מי יכול להתאים יותר אקלקטוס או גקו?
מי מדבר יותר טוב?
פדרבוש נולד ב 15 באוקטובר 2011
נקנה ב 1 במרץ 2012
סמל אישי של משתמש
eli_lea
הידד אני תוכי!
הידד אני תוכי!
שם פרטי:: יש כינוי
איש קשר:

Re: מה עדיף אקלקטוס או גקו?

שליחה על ידי eli_lea »

אם ההתמקדות שלכם בעיקר בדיבור וזה מרכיב חשוב בבחירת התוכי אז אין ספק שהג'אקו מדבר טוב יותר ונחשב לדברן הטוב ביותר , לכל תוכי יש את אופיו צבעיו השונים וכדאי לקרוא בהרחבה על שני המינים או על מינים נוספים שיכולים לעניין אתכם.

בהצלחה .
סמל אישי של משתמש
lihuly
ביצה
ביצה

שליחה על ידי lihuly »

אלי תודה על התגובה המהירה
קראתי המון ויצאתי מבולבלת האם גקו יכול להתחבר לכל בני הבית? הבנתי שמאחר וגקואים בטבע ניזונים על הרצפה הם ציפורים חשדניות מאד ומתחברות לאדם אחד! חשוב לי מאד שזה יהי תוכי מישפחתי ויהיה נחמד אם גם ידבר האם אקלקטוס יכול להיות תוכי משפחתי? ומה יכולת הדיבור שלו? (במציאות לא בכתובים)
פדרבוש נולד ב 15 באוקטובר 2011
נקנה ב 1 במרץ 2012
סמל אישי של משתמש
eli_lea
הידד אני תוכי!
הידד אני תוכי!
שם פרטי:: יש כינוי
איש קשר:

שליחה על ידי eli_lea »

ג'אקו של בן אדם אחד - הסבר.
ג'אקו בפירוש יכול להיות תוכי של כל המשפחה , תוכי של בן אדם אחד זוהי סטיגמה שהודבקה לו וכנראה תלווה אותו עוד זמן רב.
איני יודע היכן קראת שבגלל שהג'אקו יורד לקרקע לחפש מזונו הוא חשדן ומכאן הוא מתחבר רק לאדם אחד, מידע מוטעה ומטעה.
הג'אקו יורד לקרקע לחפש מזונו וכמו חיות רבות אחרות שנחשבות "נטרפות" הוא דרוך וזהיר אך בטבע הג'אקו חי בלהקה, הג'אקו אינו דרוך וזהיר מבני להקתו אלא מסכנות האורבות לו על פני הקרקע וזהו מנגנון השרידות שלו.
מאחר ואני מגדל ג'אקו לא מעט זמן ועוד טרם לכך הספקתי לראות ג'אקו בבתי חברים משפחות וכו' הדיעה של "ג'אקו לכל המשפחה" התחזקה אצלי , נתקלתי בהרבה משפחות שהתוכי היה קשור אך ורק למגדל , בתוכים שקשורים רק לחלק מבני הבית וכאלה שכל בני הבית ואף חלק מהחברים ניגש אליהם ללא בעייה.
לחיזוק דברי אני רוצה שתקראי בלינק הבאה מאמר שעוזי העלה בנושא:
שבירת הסטיגמה - ג'אקו של בן אדם אחד

אצלי למשל מיקה קשורה לכל בני הבית ואין הבדל כלל בעיניה ביני לבין לאה או לילדים.
הראיה הטובה היא שמיקה (שמשוער שהיא נקבה) מנסה להאכיל גם אותי וגם את לאה תופעה שנעשית רק כלפי בן זוג בטבע.
כלומר היא רואה גם בי וגם בלאה בני זוג וכאן גם מתנפץ המיטוס שג'אקו זכר נקשר לאשה וג'אקו נקבה נקשרת לגבר.
ג'אקו נקשר ומרגיש נוח עם מי שאוהב אותו, נותן לו יחס, מראה לו חיבה ורוכש את אמונו.

כושר דיבור.
כושר הדיבור של הג'אקו הוא הגבוה ביותר שקיים, לאחריו ישנם סוגי אמזונה שנחשבים כדברנים מצויינים כגון "הדאבל יילו הד" ועוד מיני אמזונות במיוחד אלה עם הראש הצהוב, לאחריו ממוקמים האקלקטוסים .
לאנשים שמראש מתמקדים בכושר הדיבור של התוכי רכישת ג'אקו תעלה את הסיכויים שיקבלו תוכי מדבר .
מתוך בית גידולי יצאו גוזלים שבגיל שלושה חודשים כבר אמרו את המילה הראשונה ואחרים שדיברו במהלך השנה הראשונה, אני בקשר עם חלק ניכר מהמגדלים ומכיר שלושה חברים שהתוכי בסביבות שנה ואינו מדבר עדיין , אין ספק שבשלב כזה או אחר התוכי ידבר רק שזה לוקח יותר זמן משל אחרים .
אם נעבור לאקלקטוס אז גם לאקלקטוס יש כושר דיבור אך נמוך מאוד לעומת הג'אקו, מאחר ואיני יכול לומר לך במקרה זה מניסיוני האישי כי לא גידלתי אקלקטוס לאורך זמן ולא יצרתי את הקשר המתאים עימו לבחינת הדיבור אני מסתמך כאן באופן סטטיסטי על סמך מה שאני מכיר ועל הכתובים.

הנכדים שלי בביתם עם תוכי ג'אקו לכל המשפחה בעזרת השם יגדלו ויעזרו לי בהחתמות תמונה:
Re: בית הגידול של עוזי :)

בהצלחה.
שלח תגובה

חזור אל “מגדלים תוכים”