ברוכים הבאים לקהילת תוכי אינפו. מערכת הפורומום זמינה לקריאה בלבד. לדיונים הנכם מוזמנים לקבוצת הפייסבוק:
קבוצת הפייסבוק של תוכי אינפו. לחצו כאן למעבר.
בנוסף, הנכם מוזמנים לצפות בפורטל ולקרא מאמרים, מדריכים, ביקורות ועוד... לחצו כאן למעבר.

בדיקת כלמדיה .

פורום מקצועי שאלות ותשובות בהשתתפות מגדלי תוכים מכל הזנים. בכל דיון יש לכתוב כותרת
עניינית ולתת פרטים מלאים בכל דיון: סוג התוכי, גיל, מזון, תנאי מחייה וכו' לא יתקבלו דיונים
לשם הצגה בלבד. פרטים נוספים וכללי פורום זה: קישור.

מנהל: מפקחים

שלח תגובה
סמל אישי של משתמש
צחי21
גוזל
גוזל
שם פרטי:: יש כינוי

בדיקת כלמדיה .

שליחה על ידי צחי21 »

האם ווטרינר יכול לקחת דגימת דם של תוכי ותוך כשעתיים יכול להחזיר תשובה לגביי הבדיקה?
יכול ליהיות שאם הוא עובד עם קרניאלי יקבל תשובה מהירה?...והאם יש דרך חוץ מקרניאלי לדעת תוצאות (מעבדות אחרות בתחום)?
סמל אישי של משתמש
eli_lea
הידד אני תוכי!
הידד אני תוכי!
איש קשר:

Re: בדיקת כלמדיה .

שליחה על ידי eli_lea »

אין מצב, גם אם יטיסו את הבדיקה לקרניאלי וינחתו על גג המעבדה אני לא מאמין שיתנו לוטרינר את התשובה בשעתיים.
אני מאמין שמדובר בבדיקה שהוטרינר מבצע בעצמו ע"ג סטיק מיוחד .
הערכה לבדיקה נקראת ערכת אימונוקומב , הערכה עובדת על אותו עיקרון של ערכות לבדיקת הריון נניח וע"י שינוי הצבע בסימון המיוחד אפשר לקבוע האם התוכי נשא או לא.
סמל אישי של משתמש
צחי21
גוזל
גוזל

שליחה על ידי צחי21 »

והבדיקה עצמה אמינה?

אלי שאפו אתה מפתיע עם הידע והתשובות המהירות!!
סמל אישי של משתמש
eli_lea
הידד אני תוכי!
הידד אני תוכי!
איש קשר:

שליחה על ידי eli_lea »

הבדיקה נחשבת לאמינה , אומנם היא מתבססת על נוגדנים בדם ולא על החיידק עצמו אבל בעבר השתמשו רק בבדיקה זו.
כמובן שבבדיקת דם הזיהוי והוודאות גדולים יותר אבל כבר שמעתי על בדיקות שיצאו לכאן ולכאן גם בבדיקות דם.
סמל אישי של משתמש
צחי21
גוזל
גוזל

שליחה על ידי צחי21 »

או קי לסיכום ולהבארה בבדיקה זו אפשר לבדוק שהתוכי לא חולה במחלה ובנוסף שהוא לא נשא של המחלה?
אני צודק?
אם כך למה עדיף בדיקת מעבדה?
סמל אישי של משתמש
eli_lea
הידד אני תוכי!
הידד אני תוכי!
איש קשר:

שליחה על ידי eli_lea »

אני אפשט לך מעט את נושא הבדיקות:

1. הקיט המדובר לעי"ל שנקרא הקיט של אימונוקומב, בשימוש במשך תקופות ארוכות וניתן לקבל ממנו אינדיקציה לגבי מצב בתי גידול וכו'.
חסרונות:
בבדיקה מזהים את הנוגדנים כלומר את התגובה החיובית לחיסון ולא את החיידק,אבל הבדיקה טובה לתוכי שלא טופל בעבר ופיתח נוגדנים, מאחר שתוכי שטופל מפתח נוגדנים יתכן שבבדיקה הנוגדנים יראו תוצאה חיובית על אף שהתוכי אינו נשא עוד, יתכן שהתוכי גם התנקה מהמחלה בעצמו כלומר המערכת החיסונית שלו התגברה על המחלה והנוגדנים בדם נותרו ויופיעו בבדיקה.
חיסרון נוסף שלעיתים מופיע כתם חלש בקיט וקשה לקבוע האם לכאן או לכאן. שתי בדיקות עוקבות בהפרש של בין 10 ל 14 יום יתנו תוצאה מושלמת בדרך כלל.

2. בדיקת PCR , זוהי שיטה מולוקולרית שבה אפשר לזהות את הDNA החיידקי, גם זו בדיקה רגישה מאוד , הבדיקה ניתנת לביצוע גם מדם וגם מטושי ביב/הבקנה/עין דיקה רגישה מאוד לזיהומים שונים בעת לקיחת הדם שיכולים להשפיע על התוצאה הסופית.בבדיקה זו בודקים את הימצאות החיידק.

ישנם עוד שני סוגי בדיקות האחת היא אימונופלואוריסנציה - נוגדן ספציפי לחיידק הצבוע בחומר פלואוריסנטי.
השנייה נעשית על ידי קיטים לאיבחון החייקים הקיימים אך אינה בשימוש מעשי בארץ.

אני חושב שקיבלת מידע כללי שיכול לתת לך מענה בקשר לביצוע הבדיקות וההחלטות הנוגעות בדבר.
סמל אישי של משתמש
צחי21
גוזל
גוזל

שליחה על ידי צחי21 »

תודה אלי.
שלח תגובה

חזור אל “מגדלים תוכים”