ברוכים הבאים לקהילת תוכי אינפו. מערכת הפורומום זמינה לקריאה בלבד. לדיונים הנכם מוזמנים לקבוצת הפייסבוק:
קבוצת הפייסבוק של תוכי אינפו. לחצו כאן למעבר.
בנוסף, הנכם מוזמנים לצפות בפורטל ולקרא מאמרים, מדריכים, ביקורות ועוד... לחצו כאן למעבר.

שאלות בקשר להחתמה.

פורום מקצועי שאלות ותשובות בהשתתפות מגדלי תוכים מכל הזנים. בכל דיון יש לכתוב כותרת
עניינית ולתת פרטים מלאים בכל דיון: סוג התוכי, גיל, מזון, תנאי מחייה וכו' לא יתקבלו דיונים
לשם הצגה בלבד. פרטים נוספים וכללי פורום זה: קישור.

מנהל: מפקחים

שלח תגובה
idodmx
בקיעה
בקיעה

שאלות בקשר להחתמה.

שליחה על ידי idodmx »

שלום,
חשבתי אולי בעתיד להחתים תוכי.
אז יש לי כמה שאלות :

1. בתור פעם ראשונה שאני מחתים חשבתי על תוכון או קוקטיל. אני נוטה יותר לכיוון קוקטייל כי אני רוצה להשאיר את התוכי אצלי ואני מעדיף קוקטייל. בכל מקרה, רציתי לדעת כמה זמן אורכת החתמת תוכון וכמה זמן אורכת החתמת קוקטייל ?
2. האם אתם חשבים שאפשר לשלב בית-ספר והחתמה או שעדיף לחכות לחופש ארוך כדי שאני אהיה יותר פנוי ?
3. יש לי עוד תוכי בבית (קוניור גרין צ'יק), אם הגוזל יהיה באותו חדר עם התוכי הם יפריעו אחד לשני או משהו כזה?
4. איך אפשר לעשות לגוזל בדיקת מחלות ? לא רוצה לקחת סיכון שהגוזל יהיה נשא של משהו וידביק את התוכית שלי.

נראלי שזהו לבינתיים...
תודה לעוזרים :)
סמל אישי של משתמש
eli_lea
הידד אני תוכי!
הידד אני תוכי!
שם פרטי:: יש כינוי
איש קשר:

Re: שאלות בקשר להחתמה.

שליחה על ידי eli_lea »

1.החתמת תוכון מן שסתם קצרה יותר מהחתמת קוקטייל אבל זה גם תלוי באיזה שלב אתה מוציא את הגוזל להחתמה.
קוקטייל נגמל לאחר 40 יום +-
תוכון נגמל לאחר 30 יום +-

2. אני חושב שבהחתמת תוכי צריך זמן ואפשרות לעקוב מידי שעה על מצבו כך שכמובן כדאי לעשות זאת תוך כדי חופש וכשזמנך פנוי

3. לא יפריעו אם לא יהיו ביחד.

4. בדיקת מחלות, מאחר וקשה לבצע בדיקת דם לגוזל בן מספר ימים כדאי לבצע להורים את הבדיקות הנדרשות, אם ההורים בריאים אין סיבה שהגוזל לא יהיה בריא .אם אין אפשרות לבדוק את ההורים אתה מוזמן להתייעץ עם ד"ר שרביט , יתכן שכדאי יהיה לבצע בדיקת צואה.
סמל אישי של משתמש
lahav123
פוקח עיניים
פוקח עיניים
אזור מכירה: בקעת אונו
שם פרטי:: להב

שליחה על ידי lahav123 »

הי עידו,

1. אני הייתי ממליץ לך ללכת על קוקטיל, ההחתמה תעבוד לך ממש מהר ואתה לא תרגיש...
אתה גם תראה שהם גודלים בטיל!!!!! קיצר לך על קוקטיל

2. אני כעיקרון מחתים גם זמן שאני בלימודים... זה נוראה המוס בגלל שאני לומד עכשיו גם לבר מצווה וגם יש לי אימוני כדורסל ועוד שעורים פרטיים וגם אני מסיים ממש מאוחר את הלימודים אבל בכל זאת אני מספיק וזה שווה את זה. אבל בטור החתמה ראשונה שלך אני מציא לך להחתים בחופש... גם אני את שתי ההחתמות הראשונות שלי עשיתי בחופש.

3. אני לא חושב שהם יפריעו אחד לשני, אבל כדי שהם יהיו בשתי כלובים ניפרדים. וכל אחד יהיה בפינה אחרת בחדר וכל אחד יקבל צומת לב =)

4.את זה אני לא יודע אבל תחכה שהאחרים יענו לך אבל אני חושב שכן...

מכווה שעזרתי

להב
תמונה

_______ ~
להב (_______() ~ ~
~
idodmx
בקיעה
בקיעה

שליחה על ידי idodmx »

אוקיי תודה רבה.
אם אחליט ללכת על זה, אני אוודא שההורים בדוקים למחלות...
ואם אני אלך על זה אז רוב הסיכויים שאני אעשה את זה בקיץ, בחופש הגדול...
אז אין צורך באומנת נכון ? ישלי אקווריום דיי גדול שאין בו שימוש אז אני יכול לשים בו את הגוזל. השאלה אם צריך גם בחודשי הקיץ החמים מנורת חימום. אם כן באיזו עוצמה היא צריכה להיות ? ולהפעיל אותה רק בלילה במידה וצריך ? ובמה מומלץ לרפד את ה"אומנת" ? והאםצריך קופסה עם מים כדי שתהיה לחות ?

סליחה על החפירה חח ותודה לעוזרים (:
סמל אישי של משתמש
eli_lea
הידד אני תוכי!
הידד אני תוכי!
איש קשר:

שליחה על ידי eli_lea »

אם צריך אומנת או לא זה תלוי בגיל הגוזל ובניצוי, גוזל שאינו מנוצה חייב מקור חימום ואינו יכול לווסת את חום גופו לבד.
גוזלים מנוצים יכוליםפ לגדול ללא אומנת.
אתה יכול להתקין מנורת חימום מעל האקווריום ולבצע בדיקות לגבי הטמפרטורה בתוך האקווריום, כמובן שזה לא מדוייק אבל יכול לתת מענה לגוזל מנוצה חלקית על מנת לשמור על חום גופו.
מנורת החימום צריכה להתאים לגודל השטח שהיא אמורה לחמם, הממוצע הוא 60W למבנה בינוני במידות 40*40*50 ס"מ.
בכל אומנת חייב להיות כלי עם מים ליצירת לחות באויר, אמצעי החימום שאנו משתמשים בהם מייבשים את האויר , קערית מים קטנה יכולה לפתור את הבעייה.
idodmx
בקיעה
בקיעה

שליחה על ידי idodmx »

אוקיי תודה רבה על התשובה המהירה.
זאת אומרת שאם אני אקח גוזל בגיל שבועיים וחצי-שלוש הוא כבר יהיה מנוצה חלקית ואני אוכל לשים מנורת חימום מעל האקווריום. נכון ?

תודה (:
סמל אישי של משתמש
eli_lea
הידד אני תוכי!
הידד אני תוכי!
איש קשר:

שליחה על ידי eli_lea »

בעיקרון כן . במקרה שאין אומנת מדוייקת כדאי להוציא את הגוזל כאשר הוא כבר מנוצה מעט.
idodmx
בקיעה
בקיעה

שליחה על ידי idodmx »

סבבה. תודה =]
סמל אישי של משתמש
vnbvk
בקיעה
בקיעה
אזור מכירה: ירושלים
שם פרטי:: אסף
איש קשר:

שליחה על ידי vnbvk »

אני הייתי ממליץ ללכת על גוזל של ציפור אהבה קוקטייל קשה בגמילה בהצלחה.
תמונה
שלח תגובה

חזור אל “מגדלים תוכים”