ברוכים הבאים לקהילת תוכי אינפו. מערכת הפורומום זמינה לקריאה בלבד. לדיונים הנכם מוזמנים לקבוצת הפייסבוק:
קבוצת הפייסבוק של תוכי אינפו. לחצו כאן למעבר.
בנוסף, הנכם מוזמנים לצפות בפורטל ולקרא מאמרים, מדריכים, ביקורות ועוד... לחצו כאן למעבר.

הקוקטייל תוקף

פורום מקצועי שאלות ותשובות בהשתתפות מגדלי תוכים מכל הזנים. בכל דיון יש לכתוב כותרת
עניינית ולתת פרטים מלאים בכל דיון: סוג התוכי, גיל, מזון, תנאי מחייה וכו' לא יתקבלו דיונים
לשם הצגה בלבד. פרטים נוספים וכללי פורום זה: קישור.

מנהל: מפקחים

שלח תגובה
סמל אישי של משתמש
יחיא עייש
ביצה
ביצה
שם פרטי:: אופיר
איש קשר:

הקוקטייל תוקף

שליחה על ידי יחיא עייש »

יש לי קוקטייל האכלת יד חברותי מאוד ואוהב לשחק..
בניתי ווליר לבית יחסים גדול והוא בתא משלו.. ובכל פעם שאני מוציא את שאר הקוקטיילים.. שהם פראים.. אבל יחסים מורגלים אליי.. הם משחקים בניהם ורק ההאכלת יד בא ותוקף אותם.. ואין פה שום עניין של חוסר יחס.. הוא כאילו משחק איתם אבל תולש להם את הנוצות מהפנים מהחזה.. תולש ולועס אותם.. שאר התוכים לא מגיבים לו.. הם דוחפים אותו עם המקור ובורחים...
מה פירוש ההתנהגות הזאת... ?
סמל אישי של משתמש
eli_lea
הידד אני תוכי!
הידד אני תוכי!
שם פרטי:: יש כינוי
איש קשר:

Re: הקוקטייל תוקף

שליחה על ידי eli_lea »

ברוך הבא,

יתכן מאוד שהוא מקנא בהם ולכן ההתנהגות או שהוא פשוט לא יודע כיצד להתנהג עימם כי הוא גדל בחברת בני אדם.
מאחר ואין תגובה תוקפנית מצידם נראה שהוא ימשיך בכך.
אפשר להפסיק את ההתנהגות אבל זה ידרוש תשומת לב רבה ממך בכל מפגש ביניהם, תצטרך לדאוג שממש לפני שזה קורה
תתפוס את התוכי ותחזיר אותו לכלוב. זה חייב להיעשות מבלי מתן יחס כלשהו, פשוט לקחת ולהחזיר לכלוב למשך מספר דקות, לאחר מכן להחזיר, זה לוקח זמן עד שהתוכי יקשר אבל בעיקרון זה אמור להצליח.
mishmish
ביצה
ביצה

שליחה על ידי mishmish »

[quote="55";p="78686"]ברוך הבא,

יתכן מאוד שהוא מקנא בהם ולכן ההתנהגות או שהוא פשוט לא יודע כיצד להתנהג עימם כי הוא גדל בחברת בני אדם.
מאחר ואין תגובה תוקפנית מצידם נראה שהוא ימשיך בכך.
אפשר להפסיק את ההתנהגות אבל זה ידרוש תשומת לב רבה ממך בכל מפגש ביניהם, תצטרך לדאוג שממש לפני שזה קורה
תתפוס את התוכי ותחזיר אותו לכלוב. זה חייב להיעשות מבלי מתן יחס כלשהו, פשוט לקחת ולהחזיר לכלוב למשך מספר דקות, לאחר מכן להחזיר, זה לוקח זמן עד שהתוכי יקשר אבל בעיקרון זה אמור להצליח.[/quote]

אני לא חושבת שההצעה הזאת תעזור מתוך ניסיון אישי דומה.
יש לי תוכי שתולש לעצמו נוצות מתוך צורך לתשומת לב (כנראה) ולהכניס אותו לכלוב רק מגביר לו את הקצב.
לדעתי, הפיתרון תלוי בכמה זמן התוכי תוקף כך ואיך אתה מגיב.
סמל אישי של משתמש
eli_lea
הידד אני תוכי!
הידד אני תוכי!
שם פרטי:: יש כינוי
איש קשר:

שליחה על ידי eli_lea »

ברוכה הבאה,

ישנו הבדל עצום בין תלישת נוצות עצמית שבאה ממגוון סיבות רחב לעומת תקיפת תוכים אחרים בסביבה. יתכן שהחזרה לכלוב לא תעזור וזה תלוי הרבה באופי של התוכי אבל המצב בו המוחתם ביחד עם הפרא אינו מצב טבעי שמתרחש בדרך כלל ולכן גם בעיית ההתנהגות.,

תוכי תולש יתנהג בצורה שונה במצבים שונים, ישנם תוכים שההוצאה מהכלוב גורמת להם ללחץ והם מתחילים בפעולת המריטה ובתוך הכלוב חשים בטוחים ומוגנים ומפסיקים את המריטה. בעיות התנהגות המובילות למריטה הינם שונות ומשונות ולכן אני אומר שאם יש מישהו שיכול למצוא את הסיבה להתנהגות זו זה המגדל עצמו.

לא ציינת באיזה תוכי מדובר ואם את רוצה להרחיב על נושא המריטה או שיש לך שאלות את מוזמנת לפתוח נושא חדש על מנת שלא נקטע את הנושא שיחיא פתח.
סמל אישי של משתמש
uzibu
ניצוי מלא
ניצוי מלא
אזור מכירה: מרכז
שם פרטי:: עוזי
איש קשר:

שליחה על ידי uzibu »

בין תוכי שתולש לעצמו את הנוצות לבין תוכי שתולש לתוכים אחרים את הנוצות יש הבדל.
מעבר לכך, הסיבות לתלישה בין אם עצמית לבין פעולה תוקפנית כלפי תוכים אחרים יכולה להיות מסיבות רבות
ולנו נותר רק לשער לפי המידע שאנו מקבלים מהמגדלים. נוסף על כך, גם אם ישנה תלישת נוצות והיא במקורה
בעיה זהה אל מול תוכי אחר לא בהכרח מה שלא עבד אצל אחד (פתרון) לא יעבוד אצל האחר ולכן אל לנו לשלול.

במקרה שלך נראה כאילו התוכי "באובר יחס" וכי החזרה לכלוב עושה את ההפך וגורמת לתלישת נוצות.
במקרה שלו אני חושב שהעצה להחזרה לכלוב בהחלט יכולה להניב תוצאות ברגע שהתוכי יחל לקשר.
אדם שיודע שאינו יודע, יודע יותר מאדם שיודע אך אינו יודע שיודע.
UziDesign
** פרטי עוזר לאחד, ע"ג הפורום לכל אחד **
שלח תגובה

חזור אל “מגדלים תוכים”