ברוכים הבאים לקהילת תוכי אינפו. מערכת הפורומום זמינה לקריאה בלבד. לדיונים הנכם מוזמנים לקבוצת הפייסבוק:
קבוצת הפייסבוק של תוכי אינפו. לחצו כאן למעבר.
בנוסף, הנכם מוזמנים לצפות בפורטל ולקרא מאמרים, מדריכים, ביקורות ועוד... לחצו כאן למעבר.
קבוצת הפייסבוק של תוכי אינפו. לחצו כאן למעבר.
בנוסף, הנכם מוזמנים לצפות בפורטל ולקרא מאמרים, מדריכים, ביקורות ועוד... לחצו כאן למעבר.
האם אפשר לתת בלוק איטונג כתחליף לסידן הרגיל
מנהל: מפקחים
האם אפשר לתת בלוק איטונג כתחליף לסידן הרגיל
ערב טוב
כנראה שאלתי שאלה בפורום הלא נכון לכן אשאל אותה שוב בפורום מגדלים סליחה על הטעות
השאלה היא האם אפשר לתת בלוק איטונג כתחליף לסידן הרגיל פשוט קראתי באחד הפורומים באתר שישנה אפשרות
ואם אפשר שאלה נוספת האם מותר להסתכל בגוזלים בתא שלהם מבלי שההורים יזנחו אותם ?
תודה מראש על כל תשובה
אביב
כנראה שאלתי שאלה בפורום הלא נכון לכן אשאל אותה שוב בפורום מגדלים סליחה על הטעות
השאלה היא האם אפשר לתת בלוק איטונג כתחליף לסידן הרגיל פשוט קראתי באחד הפורומים באתר שישנה אפשרות
ואם אפשר שאלה נוספת האם מותר להסתכל בגוזלים בתא שלהם מבלי שההורים יזנחו אותם ?
תודה מראש על כל תשובה
אביב
נערך לאחרונה על ידי eli_lea ב 06 ינואר 2010 19:59, נערך פעם 1 בסך הכל.
סיבה: כותרת-כותרת אינפורמטיבית חובה
סיבה: כותרת-כותרת אינפורמטיבית חובה
Reהאם אפשר לתת בלוק איטונג כתחליף לסידן הרגיל
למה צריך איטונג אים אתה יכול לתת קליפות ביצים מרוסקות וסבידה (ולצאת ידי חובה גם אבן גיר סטנדרטית),
ואים להשביח את העיניין אפשר סידן נוזלי לתת במים ,וכל מה שכתבתי בהתחלה זה סידן מצויין ושמיש להם,
להציץ מידי פעם בתא ההטלה ולא באופן רציף כמה שפחות הטרדות כך הסיכוי להזנחת הביצים/גוזלים פחותה,

Reהאם אפשר לתת בלוק איטונג כתחליף לסידן הרגיל
אני בהחלט נגד מתן איטונג, איטונג עשוי מחומרים ידידותיים לסביבה אך עדיין מכיל אחוז מסויים של צמנט ומי יודע מה עוד.
כבלוק שייעודו לבנייה ולא לאכילה אין הקפדה היכן הוא היה ומה הוא ספג, תתאר לך שעל המשטח איטונגים נשפך חומר ריסוס שנספג באיטונג, האם מישהו יקח את האיטונג ויסמן אותו כ"אסור לכירסום" ?
אני יודע שישנם חסכנים שאומרים וואלה הנה בלוק איטונג אני מסודר עם סידן לכל השנה...אלא אינם מגדלים מקצועים אלא מגדלים שבדרך
כלל לא מחזיקים הרבה זמן אלא אם יש להם מזל.
סבידה עולה בן 5-10 ש"ח תלוי בגודל, בנוסף את כל הקליפות ביצים אפשר לשטוף ולייבש במיקרו 4-5 דקות והן הופכות לשבירות ומתרסקות לפירורים ואבקה , הכל טבעי נקי ומזין, בלי ניסויים ובלי קיצורי דרך.
ישנם תוכים שרגישים יותר לבדיקות בתא וישנם רגישים פחות, חבל שאתה לא מציין באילו תוכים מדובר.
כבלוק שייעודו לבנייה ולא לאכילה אין הקפדה היכן הוא היה ומה הוא ספג, תתאר לך שעל המשטח איטונגים נשפך חומר ריסוס שנספג באיטונג, האם מישהו יקח את האיטונג ויסמן אותו כ"אסור לכירסום" ?
אני יודע שישנם חסכנים שאומרים וואלה הנה בלוק איטונג אני מסודר עם סידן לכל השנה...אלא אינם מגדלים מקצועים אלא מגדלים שבדרך
כלל לא מחזיקים הרבה זמן אלא אם יש להם מזל.
סבידה עולה בן 5-10 ש"ח תלוי בגודל, בנוסף את כל הקליפות ביצים אפשר לשטוף ולייבש במיקרו 4-5 דקות והן הופכות לשבירות ומתרסקות לפירורים ואבקה , הכל טבעי נקי ומזין, בלי ניסויים ובלי קיצורי דרך.
ישנם תוכים שרגישים יותר לבדיקות בתא וישנם רגישים פחות, חבל שאתה לא מציין באילו תוכים מדובר.
Re: האם אפשר לתת בלוק איטונג כתחליף לסידן הרגיל
אלי צודק ב מליון אחוז
אני את הקליפות של הביצים אוהב להרתיח במיים כ 15 דקות ולפורר לפי גודל התוכי\ציפור
אני את הקליפות של הביצים אוהב להרתיח במיים כ 15 דקות ולפורר לפי גודל התוכי\ציפור
מזמרים, רוזלות, מני קולור, טורקיזנים, בורקיסים,
-
jhony_bravo
- פוקח עיניים

- שם פרטי:: יש כינוי
מסכים לחלוטין עם דבריו של אלי אין צורך באיטונג
אבל גם לא חייבים לקנות סבידה אפשר גם לעשות טיול לים לאחר סערה טובה
ולמצוא הרבה סבידות בחינם רק לשטוף לייבש קצת והן מוכנות לשימוש
בלי פערי תיווך של החנויות והיבואנים בזיל הזול וגם מרוויחים טיול מעניין לחוף
אבל גם לא חייבים לקנות סבידה אפשר גם לעשות טיול לים לאחר סערה טובה
ולמצוא הרבה סבידות בחינם רק לשטוף לייבש קצת והן מוכנות לשימוש
בלי פערי תיווך של החנויות והיבואנים בזיל הזול וגם מרוויחים טיול מעניין לחוף
אין שכל אין דאגות רק הגוף צועק והחברה סובלת
תוכים מגדלים באהבה או לא מגדלים בכלל
עד שלא תשבור את הכוס בחתונה לא תבין את המשמעות של המשפט: שברת - שילמת
תוכים מגדלים באהבה או לא מגדלים בכלל
עד שלא תשבור את הכוס בחתונה לא תבין את המשמעות של המשפט: שברת - שילמת
- uzibu
- ניצוי מלא

- אזור מכירה: מרכז
- שם פרטי:: עוזי
- איש קשר:
ותסתכן בהרעלה בגלל כמה שקלים... לא מבין למה מחפשים סיכונים.
אדם שיודע שאינו יודע, יודע יותר מאדם שיודע אך אינו יודע שיודע.
UziDesign
** פרטי עוזר לאחד, ע"ג הפורום לכל אחד **
UziDesign
** פרטי עוזר לאחד, ע"ג הפורום לכל אחד **
ערב טוב
מדובר בלהקת תוכונים
אני לא מהחוסכים בכלום פשוט קראתי באתר שישנה אפשרות לבלוק איטונג ולכן שאלתי אם זה אפשרי
בכל מקרה המון תודות על התשובות וההתייחסות החמה
אביב
מדובר בלהקת תוכונים
אני לא מהחוסכים בכלום פשוט קראתי באתר שישנה אפשרות לבלוק איטונג ולכן שאלתי אם זה אפשרי
בכל מקרה המון תודות על התשובות וההתייחסות החמה
אביב
הכוונה לא הייתה אליך, הכוונה הייתה למליצים השונים שעושים זאת ולכן אחרים חושבים שזה מקובל ובסדר וטוב.
כשמגדלים חיית מחמד ולא משנה כרגע מינה צריך לדאוג לה ממש כאילו היה ילד, הרי בסופו של דבר הם יאכלו מה שניתן להם לאכול
ויסמכו עלינו כמעט בעינים עצומות, אני לא הייתי נותן למישהו שיקר לי משהו שאיני יודע מה עבר עליו, הבלוק איטונג עובר כל כך הרבה
גילגולים ויכול לספוג כל כך הרבה חומרים שבעצם הנתינה של הבלוק לתוכים אנו עלולים לגרום ללהקה למוות ולא להבין אפילו מאיפה זה בא.
אגב , בחשיפה לשמש מייצרים בעלי הכנף ויטמין D , החשיבות של הויטמין בזאת שהוא נותן אפשרות לגופם של התוכים לנצל את הסידן על מנת לבנות את שלד העצמות ולחזקו וכמובן לליצירת קליפות הביצים, לכן אם באפשרותך לתת לתוכים חשיפה לשמש זה מעולה.
תמיד צריך לקחת בחשבון שיש להשאיר חלק מהכלוב מוצל על מנת שהתוכים יוכלו לקרר את עצמם ולא יהיו חשופים לשמש ללא יכולת להסתתר ממנה.
כשמגדלים חיית מחמד ולא משנה כרגע מינה צריך לדאוג לה ממש כאילו היה ילד, הרי בסופו של דבר הם יאכלו מה שניתן להם לאכול
ויסמכו עלינו כמעט בעינים עצומות, אני לא הייתי נותן למישהו שיקר לי משהו שאיני יודע מה עבר עליו, הבלוק איטונג עובר כל כך הרבה
גילגולים ויכול לספוג כל כך הרבה חומרים שבעצם הנתינה של הבלוק לתוכים אנו עלולים לגרום ללהקה למוות ולא להבין אפילו מאיפה זה בא.
אגב , בחשיפה לשמש מייצרים בעלי הכנף ויטמין D , החשיבות של הויטמין בזאת שהוא נותן אפשרות לגופם של התוכים לנצל את הסידן על מנת לבנות את שלד העצמות ולחזקו וכמובן לליצירת קליפות הביצים, לכן אם באפשרותך לתת לתוכים חשיפה לשמש זה מעולה.
תמיד צריך לקחת בחשבון שיש להשאיר חלק מהכלוב מוצל על מנת שהתוכים יוכלו לקרר את עצמם ולא יהיו חשופים לשמש ללא יכולת להסתתר ממנה.