ברוכים הבאים לקהילת תוכי אינפו. מערכת הפורומום זמינה לקריאה בלבד. לדיונים הנכם מוזמנים לקבוצת הפייסבוק:
קבוצת הפייסבוק של תוכי אינפו. לחצו כאן למעבר.
בנוסף, הנכם מוזמנים לצפות בפורטל ולקרא מאמרים, מדריכים, ביקורות ועוד... לחצו כאן למעבר.

סדר יום לאקלקטוס

פורום מקצועי שאלות ותשובות בהשתתפות מגדלי תוכים מכל הזנים. בכל דיון יש לכתוב כותרת
עניינית ולתת פרטים מלאים בכל דיון: סוג התוכי, גיל, מזון, תנאי מחייה וכו' לא יתקבלו דיונים
לשם הצגה בלבד. פרטים נוספים וכללי פורום זה: קישור.

מנהל: מפקחים

שלח תגובה
סמל אישי של משתמש
Eclectus
בקיעה
בקיעה

סדר יום לאקלקטוס

שליחה על ידי Eclectus »

אני שואל על הסדר יום לאקלקטוס שלי כי נראה לי שהוא אדיש מידי או שכאילו חסר לו תשומת לב והוא מאוד שקט

דבר ראשון הוא נמצא במשרד וכל היום רואה אנשים ותנועה
כל יום בשעה 9:30 - 10:00 פותחים תמשרד עד שעה 8:00 בערב, בערב מכסים אותו ומכבים את האור והוא נשאר לבד לגמרי , האם השעות שהוא לבד בסדר?
במשך היום הוא לא נמצא בכלוב בכלל ויש לו כמה עמדות עם משחקים והוא רואה כל הזמן אנשים
בסופי שבוע אנו לוקחים אותו לבית ולפעמים הוא נשאר במשרד במשך השישי שבת
אני לא חדש בגידול תוכים ומבחינת תנאים אני חושב שהסדר יום שלו בסדר גמור אבל עדיין נראה לי שהתוכי קצת אדיש.. הוא לא מחפש תשומת לב, משחק מידי פעם בצעצועים ויכול לעמוד על המקל מעל הכלוב שלו כמעט יום שלם מבלי לצייץ

תודה לעוזרים
סמל אישי של משתמש
eli_lea
הידד אני תוכי!
הידד אני תוכי!
שם פרטי:: יש כינוי
איש קשר:

Re: סדר יום לאקלקטוס

שליחה על ידי eli_lea »

מבחינת סדר היום אני לא רואה בעייה, בכלל אנו יכולים לקבע אצל התוכי מגיל צעיר סדר יום שמתאים לנו והוא יקבל את סדר היום ללא בעיה, בגיל מאוחר יותר שינויים יכולים לגרום לבעיות כלשהן.
לגבי התנהגות התוכי, אקלקטוסים הינם תוכי בעלי אופי שקט יחסי אך מאידך הם יכולים להיות גם פעילים הכל תלוי בגירויים ובסביבה.
האקלקטוס אינו תוכי שאוהב רעש בסביבתו , המולה ותחושה של חוסר שליטה נניח מכך שאנשים לא מוכרים יהיו בקרבתו עלולים לגרום לו להיות מופנם ושקט, להבדיל מתוכים אחרים שבעת "סכנה" או פחד ינסו לברוח האקלקטוס יקפא על מקומו.
יתכן מאוד שהצעצועים לא עושים לו את זה, יתכן שהוא רגיל אליהם והם לא מעניינים אותו, יתכן שהוא מתנהג כך בגלל ריבוי האנשים סביבו
וחוסר השקט. כדאי לנסות ולהעשיר לו את האיזור של הצעצועים, לשנות לו את המיקום של הצעצועים מעט שיגלה בהם עניין מחודש ובמקביל
אולי לתת לו בחלק מהזמן להיות בפינה שלו עם מעט צעצועים מבלי שיהיו קרובים אליו אנשים חדשים (אם ישנם כאלה במשרד ).
סמל אישי של משתמש
Eclectus
בקיעה
בקיעה

שליחה על ידי Eclectus »

תודה..
מבחינת צעצועים יש לו מגוון רחב מאוד ואני משנה לו כל הזמן יש לו הרבה גירויים סביבתיים
אבל נראה לי שקלעת לנקודה שגם אני חושב שהיא נכונה בעניין של אנשים מתחלפים כל הזמן.. אני חושב שזה גורם לו לאי נוחות וכנראה שבגלל זה הוא מופנם ושקט כל הזמן.
יש לו פינה שקטה עם צעצועים אבל דווקא חשבתי שהוא יראה הרבה אנשים מתחלפים זה דבר שיגרום לו להיות "חברמן" ולא לדבוק ב3-4 אנשים שהוא רואה כל היום.
סמל אישי של משתמש
eli_lea
הידד אני תוכי!
הידד אני תוכי!
איש קשר:

שליחה על ידי eli_lea »

תנסה לתת לו את המקום שלו לפחות לחלק מהיום ותמתין תקופה לראות את התנהגותו,.אגב קראתי במספר מאמרים שבבתים שבהם ישנם ילדים שמן הסתם צורחים רצים ומשתוללים האקלקטוס מרגיש רע מאוד והופך מופנם, כנ"ל לגבי הנושא של תחלופת אנשים שהעלתי.
סמל אישי של משתמש
חזי
פוקח עיניים
פוקח עיניים

שליחה על ידי חזי »

ותנסה לא להשאיר אותו שישבת לבד תמונה
תמונה
סמל אישי של משתמש
Eclectus
בקיעה
בקיעה

שליחה על ידי Eclectus »

[quote="55";p="80383"]תנסה לתת לו את המקום שלו לפחות לחלק מהיום ותמתין תקופה לראות את התנהגותו,.אגב קראתי במספר מאמרים שבבתים שבהם ישנם ילדים שמן הסתם צורחים רצים ומשתוללים האקלקטוס מרגיש רע מאוד והופך מופנם, כנ"ל לגבי הנושא של תחלופת אנשים שהעלתי.[/quote]

נראה שהמאמר שקראת נכון, תמיד חשדתי שהוא שקט ומופנם בגלל שכל הזמן הוא רואה אנשים חדשים
אני יתן לו יותר שקט בזמן הקרוב ויעקוב אחרי ההתנהגות שלו

חזי, אני משתדל לא להשאיר אותו בסופי שבוע אבל יש סופי שבוע שאנחנו לא בבית אז זה מיותר לקחת אותו לבית וגם שם הוא ישאר לבד
שלח תגובה

חזור אל “מגדלים תוכים”