ברוכים הבאים לקהילת תוכי אינפו. מערכת הפורומום זמינה לקריאה בלבד. לדיונים הנכם מוזמנים לקבוצת הפייסבוק:
קבוצת הפייסבוק של תוכי אינפו. לחצו כאן למעבר.
בנוסף, הנכם מוזמנים לצפות בפורטל ולקרא מאמרים, מדריכים, ביקורות ועוד... לחצו כאן למעבר.
קבוצת הפייסבוק של תוכי אינפו. לחצו כאן למעבר.
בנוסף, הנכם מוזמנים לצפות בפורטל ולקרא מאמרים, מדריכים, ביקורות ועוד... לחצו כאן למעבר.
מה אסור לתת לאכול?
מנהל: מפקחים
Re: מה אסור לתת לאכול?
לא יודע להגיד לך, ישנו חומר שנקרא קאולין שנקרא גם "חימר חרסינה" תוכים נצפו אוכלים את החומר וגם נצפו תוכים שאוכלים חימר או טיט (ארות באקוודור ) , פשוט מתאספים במקומות האלה על מנת לאכול, התופעה מוסברת בכך שהחומר הנאכל (הטיט הזה ) גורם לרעלנים בגוף להתנקות החוצה. עכשיו מה שאתה אומר שאתה מכין חימר נקי ואיני יודע לומר לך מה הרכיבים שלו, בטבע הטיט מכיל מינרלים והחומר מתפרק ..לא יודע פשוט אם טוב או לא טוב, ואם טוב למה, ואם לא טוב למה יכול לגרום...
אני אישית נמנע מלבצע ניסיונות כאלה , אני ממש "אמא פולניה" בקשר לתזונה של התוכים שלי ולא משתולל יתר על המידה.
אני דבק בתזונה המבוססת על כופתיות , מעט תערובת זרעים (כל יומיים מעט) מזון ביצים , סידן (סבידות) ירקות ופירות (פעמיים עד שלוש בשבוע מעט בכל פעם ) ונמנע מכל מיני תרופות קסם תוספים ושגעונות.
תשתמש בחימר לבניית כדים ואולי פיסול חיות לגינה וכו' נזמע לי מעולה לייצר דברים כאלה.
אני אישית נמנע מלבצע ניסיונות כאלה , אני ממש "אמא פולניה" בקשר לתזונה של התוכים שלי ולא משתולל יתר על המידה.
אני דבק בתזונה המבוססת על כופתיות , מעט תערובת זרעים (כל יומיים מעט) מזון ביצים , סידן (סבידות) ירקות ופירות (פעמיים עד שלוש בשבוע מעט בכל פעם ) ונמנע מכל מיני תרופות קסם תוספים ושגעונות.
תשתמש בחימר לבניית כדים ואולי פיסול חיות לגינה וכו' נזמע לי מעולה לייצר דברים כאלה.
אלי כשאומרים 70-75 אחוז כופתיות...והשאר השריה וירקות ופירות...אז ז לא אומר כל היום שיהיה כופתיתו ולשים פחם ביום קצת השריה וירקות?...כי אתה מחלק את זה לימים מסויימים...
זה אומר שהתוכים צריכים להיות נגישים לכופתיות בכל שעה , אם למשל תשים לתוכים כופתיות בכלי במשך כל היום אבל תשים לו כלי מלא בגרעינים שהוא נניח אוהב מאוד וכלי עם תפוחים שהוא אוהב עוד יותר וכו' התוכי לא יגע בכופתיות,הוא ימלא את הבטן בגרעינים ותפוח.
לכן צריכים לדעת מה המינון של הכופתיות שהתוכי צורך, ראשית לבחון כמויות של אוכל, איזה כמות הוא אוכל ביום של כופתיות.
לאחר מכן לקבוע אילו תוספות מזון אנו רוצים לתת לתוכי, מזון השרייה,תערובת זרעים, פירות , ירקות... הטוב ביותר יהיה לבדוק לאורך זמן מה הוא אוהב מהמינים האלה, יתכן שהוא לא יגע בתפוח ולא עשינו כלום, לכן חשוב שיאהב את המזון, לאחר שבדקנו מה הוא אוהב אנו נשתמש במוצרים בצורה כזאת שהוא יקבל את מגוון הויטמינים, כלומר נשתמש בירק ירוק שמכיל ויטמינים מסוג מסויים וירקות שמכילים ויטמינים טובים אחרים מסוג אחר אם יש אפשרות כזאת.לדוגמא לא ניתן רק גזר כל הזמן אלה ניתן גם גזר גם סלרי גם קיוי וכו'. את הירקות נחלק בצורה כזאת שנוודא שעל אף שהתוכי יאכל את הכמות שנתנו הוא עדיין יאכל את כמות הכופתיות הנדרשת שהיא כפי שציינו כ 75% מהמנה הכוללת.
התוספות לא חייבות להיות כולם באותו יום, אפשר לחלק את הפירות וירקות נניח לפעמיים שלושה בשבוע, תערובת זרעים מעט בכל יום בכלי נפרד ומידי פעם השרייה. על כל שקית כופתיות כתוב מה המנה היומית המומלצת לתוכי שלנו על פי גודלו, ישנם כאלה שיאכלו פחות וישנם שיאכלו יותר אנחנו צריכים לעשות ממוצע .
שוב, המטרה שהאחוז של הכופתיות מהתזונה היומית יהיה גבוה כי בעצם בכופתיות יש לתוכים את כל אבות המזון הנדרשים .
לכן צריכים לדעת מה המינון של הכופתיות שהתוכי צורך, ראשית לבחון כמויות של אוכל, איזה כמות הוא אוכל ביום של כופתיות.
לאחר מכן לקבוע אילו תוספות מזון אנו רוצים לתת לתוכי, מזון השרייה,תערובת זרעים, פירות , ירקות... הטוב ביותר יהיה לבדוק לאורך זמן מה הוא אוהב מהמינים האלה, יתכן שהוא לא יגע בתפוח ולא עשינו כלום, לכן חשוב שיאהב את המזון, לאחר שבדקנו מה הוא אוהב אנו נשתמש במוצרים בצורה כזאת שהוא יקבל את מגוון הויטמינים, כלומר נשתמש בירק ירוק שמכיל ויטמינים מסוג מסויים וירקות שמכילים ויטמינים טובים אחרים מסוג אחר אם יש אפשרות כזאת.לדוגמא לא ניתן רק גזר כל הזמן אלה ניתן גם גזר גם סלרי גם קיוי וכו'. את הירקות נחלק בצורה כזאת שנוודא שעל אף שהתוכי יאכל את הכמות שנתנו הוא עדיין יאכל את כמות הכופתיות הנדרשת שהיא כפי שציינו כ 75% מהמנה הכוללת.
התוספות לא חייבות להיות כולם באותו יום, אפשר לחלק את הפירות וירקות נניח לפעמיים שלושה בשבוע, תערובת זרעים מעט בכל יום בכלי נפרד ומידי פעם השרייה. על כל שקית כופתיות כתוב מה המנה היומית המומלצת לתוכי שלנו על פי גודלו, ישנם כאלה שיאכלו פחות וישנם שיאכלו יותר אנחנו צריכים לעשות ממוצע .
שוב, המטרה שהאחוז של הכופתיות מהתזונה היומית יהיה גבוה כי בעצם בכופתיות יש לתוכים את כל אבות המזון הנדרשים .
תודה ענית על שאלתי...
אז מה בעצם ההשפעה של העגבינה על התוכי ולמה בעצם אסור לתת לו לאכול את זה..כי כמה פעמים הוא אכל כבר...

עגבנייה לא מומלצת כי היא חומצתית מאוד ויכולה לגרום לשילשולים , בגדול התוכי לא יקבל הרעלה מאכילת עבנייה אבל לא הכי בריא,מדובר במיוחד בעגבניות הירוקות שאינן בשלות ונחשבות ללא בריאות לאכילה גם לנו.,
אסור לתת מזון מעובד של בני אדם, כמו ביסקוויטים, במבה וכו'..

Music it's my all life
~*Don't worry be happy*~
-
jhony_bravo
- פוקח עיניים

- שם פרטי:: יש כינוי
בנוסף מומלץ להימנע מפטרוזליה וצנון לא כל כך בריא לתוכים
פלפל חריף גזר ברוקולי גמבה נבטים עלי בייבי נבטוטים קישוא מלפפון וכמעט כל ירק שאתה אוכל
פלפל חריף גזר ברוקולי גמבה נבטים עלי בייבי נבטוטים קישוא מלפפון וכמעט כל ירק שאתה אוכל
אין שכל אין דאגות רק הגוף צועק והחברה סובלת
תוכים מגדלים באהבה או לא מגדלים בכלל
עד שלא תשבור את הכוס בחתונה לא תבין את המשמעות של המשפט: שברת - שילמת
תוכים מגדלים באהבה או לא מגדלים בכלל
עד שלא תשבור את הכוס בחתונה לא תבין את המשמעות של המשפט: שברת - שילמת