ברוכים הבאים לקהילת תוכי אינפו. מערכת הפורומום זמינה לקריאה בלבד. לדיונים הנכם מוזמנים לקבוצת הפייסבוק:
קבוצת הפייסבוק של תוכי אינפו. לחצו כאן למעבר.
בנוסף, הנכם מוזמנים לצפות בפורטל ולקרא מאמרים, מדריכים, ביקורות ועוד... לחצו כאן למעבר.

צריך עזרה - הג'אקו מאבד את זה

פורום מקצועי שאלות ותשובות בהשתתפות מגדלי תוכים מכל הזנים. בכל דיון יש לכתוב כותרת
עניינית ולתת פרטים מלאים בכל דיון: סוג התוכי, גיל, מזון, תנאי מחייה וכו' לא יתקבלו דיונים
לשם הצגה בלבד. פרטים נוספים וכללי פורום זה: קישור.

מנהל: מפקחים

שלח תגובה
meirma
ביצה
ביצה

צריך עזרה - הג'אקו מאבד את זה

שליחה על ידי meirma »

ערב טוב חברים,
אני אשמח אם מישהו מכם יכול לעזור לי בבקשה כי אני כבר אובד עצות.
יש לי תוכי ג'אקו שנקנה לפני כחודש וחצי . התוכי בן 10 חודשים מדבר שורק ושמח רוב שעות היום.
כשקניתי אותו (לפני חודש וחצי )שמתי לב כי התוכי מרט לעצמו הרבה נוצות אז לקחתי אותו לוטרינרית שמצאה כי יש לתוכי כלמידיה.
לשם כך היא הביאה לי תרופה בשם אזניל למשך שלושה שבועות - לאחר הטיםול נראה כי המחלה נשארה. הרופאה הורתה לי להמשיך עם ה"אזניל" למשך חודש נוסף.
בשבוע האחרון חלה ירידה במצב של התוכי - ואני אסביר:
הוא לא מדבר בכלל רוב שעות היום, אולי מילה או שתיים רק כשאי בא הבייתה (יש אצלנו כל הזמנים אנשים וטלוויזיה דולקת קבוע בשבילו).
הוא תולש נוצות באופן ברברי - כל נוצה אפשרית בגוף.

,ניסתי להחליף לו את התערובת (גרעינים,בוטנים,חיטה וכו') לכופתיות אך בלי הצלחה.

אני חייב עזרה-מה נסגר עם התוכי? אולי זאת האנטיביוטיקה? אולי זה האוכל?

אודה לכל אחד שיכול לעזור

מאיר
סמל אישי של משתמש
eli_lea
הידד אני תוכי!
הידד אני תוכי!
שם פרטי:: יש כינוי
איש קשר:

Re: צריך עזרה - הג'אקו מאבד את זה

שליחה על ידי eli_lea »

ערב טוב מאיר וברוך הבא,
כפי שציינתי בהודעה הפרטית שנשלחה אליך הודעתך במענה מקצועי המופנית לד"ר גדי שרביט תישאר עד למענה ותפורסם ברגע שהד"ר ישיב על השאלות.

אני אענה בינתיים על השאלות שלך בנוגע למצבו של התוכי.

אני מבין שהתוכי כבר מרט טרם הבאת אותו הבייתה והמריטה המאסיבית יותר התרחשה לאחר מכן.
אני לא רואה קשר ישיר בין הכלמידיה שהוטרינרית מצאה לבין המריטה, כלומר אין סיכוי שהכלמידיה תעבור בטיפול תרופתי וכתוצאה מכך התוכי יפסיק למרוט. כלמידיה אינה גורמת לתוכי למרוט והמריטה אינה תלויה במחלה . כמובן שיש לטפל במחלה ללא קשר אבל גם כאן אני בספק אם הוטרינרית פועלת נכון והטיפול שניתן לך נכון.
אני מבין שהתרופה שקיבל התוכי הינה azenil שהיא תרופה אנטיביוטית אך התרופה לי לא מוכרת בטיפול בכלמידיה, התרופה המוכרת והמועדפת בטיפול בכלמידיה היא הדוקסילין שניתנת פעמיים ביום דרך הפה.
הטיפול שניתן לא נראה לי נכון ולא מובן לי כיצד קבעתם אם לאחר שלושה שבועות התוכי הבריא או לא? האם נלקחה מהתוכי בדיקת דם חוזרת? חסרים לי פרטים .

הטיפול במריטה הוא קשה וארוך ובסיומו לא תמיד מצליחים להפסיק את המריטה.
הטיפול לרוב כולל בדיקות מקיפות כגון: בדיקת טפילים, בדיקת דם לתפקודי כבד, בדיקת דם למתכות כבדות, בדיקה למחלות המקור והנוצות,כלמידיה ולפוליומה.אם כל הבדיקות תקינות אזי המריטה נעשית בגלל בעיות התנהגות.
על מריטה ובעיות התנהגות אתה יכול לקרוא בלינק הבא :
תלישת נוצות והדרך להתמודד עם הבעייה

מומלץ במקרים של מריטה כפי שאתה מתאר לתת לתוכי סביבה רגועה ולא לבצע שינויים במזון ושינויים אחרים שיכולים לגרום לתוכי לחץ נוסף.
שלח תגובה

חזור אל “מגדלים תוכים”