אין קשר לרעב או עייף, לרוב זה לא ישליך על ההתנהגות באותו רגע ובוודאי אם התוכי למשל לא מעונין לחזור לכלוב.
לדעתי הדיבור אליו יכול להתפתח לדיבור , תחזור על מילה או שניים מקסימום , נסה ליצור עניין אחרי הקול והמילה, למחשל כשאתה חוזר מהעבודה אל תיגש אליו ישר , קרא לו בשמו ודבר אליו, נסה מחדר אחר לןקרוא לו ותראה את ההתנהגותשלו, האם הוא מתלהב יותר? הוא מחכה שתגיע ותשומתץ הלב שלו אליך גדילה?
למשל תסתתר אחרי קיר או כניסה לחדר ובכל פעם שתוציא את הראש אליו תגיד את שמו (כמו שעושים קוקו לילד) , מה שיקרה שהתוכי יהיה מרוכז בך במילה והיה דרוך יותר לראות מתי תצוץ לו ותגיד את המילה שבחרת או את שמו.
בטח שלא תראה תוצאות בין רגע ולוקח לתוכי זמן ל"עבד את הנתונים" . לא לשכוח לתמרץ את התוכי אם בהתלהבות או בהתלהבות וצ'ופר בכל פעם שהוא מנסה, אפילו אם הוא מקשקש לא ברור, הרבה סבלנות , הרבה דיבור אל התוכי והסיכויים שהתוכי ידבר יהיו גבוהים מאוד.
בהצלחה.
ברוכים הבאים לקהילת תוכי אינפו. מערכת הפורומום זמינה לקריאה בלבד. לדיונים הנכם מוזמנים לקבוצת הפייסבוק:
קבוצת הפייסבוק של תוכי אינפו. לחצו כאן למעבר.
בנוסף, הנכם מוזמנים לצפות בפורטל ולקרא מאמרים, מדריכים, ביקורות ועוד... לחצו כאן למעבר.
קבוצת הפייסבוק של תוכי אינפו. לחצו כאן למעבר.
בנוסף, הנכם מוזמנים לצפות בפורטל ולקרא מאמרים, מדריכים, ביקורות ועוד... לחצו כאן למעבר.
מתי הג'אקו יתחיל לדבר?
מנהל: מפקחים
Re: מתי הג'אקו יתחיל לדבר?
אלי תודה רבה על כל ההסברים והתמיכה. אני אפעל לפיהם ואעדכן בהמשך.
החשוב ביותר זה לא להתייאש , תנסה לגרום לו לגירויים , יתכן שהוא לא מספיק נמשך לדברים קיימים ולכן גם פחות פעיל.
שוב, זה לא אומר שאתה לא שם צעצועים וכו' זה אומר שאולי דווקא בהם הוא לא מתעניין, נסה במקרה כזה דברים פשוטים, תלה פקק צבעוני, שים גלילי נייר גזורים וכו', הכי חשוב לפתח את החלק שעליו דיברת בו התוכי מקשקש קולות, השמעת הקולות זה התחלה של נסיונות חיקוי ודיבור, כשהוא משמיע קול תשבח אותו בהתלהבות בצורה שיבין שהקולות עושים לך את זה. ככל שהוא ינסה יותר כך השמעת הקולות תהיה חזקה יותר והחיקוי ברור יותר.
בהצלחה.
שוב, זה לא אומר שאתה לא שם צעצועים וכו' זה אומר שאולי דווקא בהם הוא לא מתעניין, נסה במקרה כזה דברים פשוטים, תלה פקק צבעוני, שים גלילי נייר גזורים וכו', הכי חשוב לפתח את החלק שעליו דיברת בו התוכי מקשקש קולות, השמעת הקולות זה התחלה של נסיונות חיקוי ודיבור, כשהוא משמיע קול תשבח אותו בהתלהבות בצורה שיבין שהקולות עושים לך את זה. ככל שהוא ינסה יותר כך השמעת הקולות תהיה חזקה יותר והחיקוי ברור יותר.
בהצלחה.
ב"סד
להרגיע אותך ניקי שלי התחילה לדבר בגיל שנה
לפני זה היה נדמה שהיא ממלמלת אבל זה לא אומר כלום יש גאקואים שידברו גם בגיל שנתיים או פחות ויותר
אי אפשר לקבוע גיל התוכי שלי למשל מאוד אוהבת את אישתי ומחקה אותה המון לעיתים אותי
אני מראה לך קטע של ניקי שהיא מדברת רק שתבין שזה תוכי שהיה לי ספק לא קטן אם ידבר
והיום היא לא סותמת עד כדי כך שאישתי אומרת לה תיסתמי כבר יואו
הגאקו מאוד אינטלגנטיים כפי שאמר אלי תעודד אותה לדבר אתה תראה היא תדבר
בסוף יימאס לך
http://www.youtube.com/watch?v=8ijjN6tp0zU
להרגיע אותך ניקי שלי התחילה לדבר בגיל שנה
לפני זה היה נדמה שהיא ממלמלת אבל זה לא אומר כלום יש גאקואים שידברו גם בגיל שנתיים או פחות ויותר
אי אפשר לקבוע גיל התוכי שלי למשל מאוד אוהבת את אישתי ומחקה אותה המון לעיתים אותי
אני מראה לך קטע של ניקי שהיא מדברת רק שתבין שזה תוכי שהיה לי ספק לא קטן אם ידבר
והיום היא לא סותמת עד כדי כך שאישתי אומרת לה תיסתמי כבר יואו
הגאקו מאוד אינטלגנטיים כפי שאמר אלי תעודד אותה לדבר אתה תראה היא תדבר
בסוף יימאס לך
http://www.youtube.com/watch?v=8ijjN6tp0zU

חמודה , המסר הכללי שאין צורך להתייאש 

חבר'ה יקרים תודה על הכל. עודדתם אותי.
באמת הייתי על סף יאוש בעניין.....
באמת הייתי על סף יאוש בעניין.....