ברוכים הבאים לקהילת תוכי אינפו. מערכת הפורומום זמינה לקריאה בלבד. לדיונים הנכם מוזמנים לקבוצת הפייסבוק:
קבוצת הפייסבוק של תוכי אינפו. לחצו כאן למעבר.
בנוסף, הנכם מוזמנים לצפות בפורטל ולקרא מאמרים, מדריכים, ביקורות ועוד... לחצו כאן למעבר.
קבוצת הפייסבוק של תוכי אינפו. לחצו כאן למעבר.
בנוסף, הנכם מוזמנים לצפות בפורטל ולקרא מאמרים, מדריכים, ביקורות ועוד... לחצו כאן למעבר.
שפת גופו של התוכי?
מנהל: מפקחים
שפת גופו של התוכי?
האם אתם יכולים להבין את שפת גופו של התוכי שלנו?
ואם כן כיצד?
ואם כן כיצד?
את שפת גופה של ניקה לא ממש הבנתי..כי היא היתה יותר מתפנקת ופתוחה.
זה הגיע לרמה, שהיא פשוט הסכימה עם הכל ונתנה לי ללטף אותה איפה שרציתי, כך שבעצם היא לא הפגינה שום שפת גוף, אלה רק עצמה את העינים כשלטפתי אותה. נסיכה.
עם ג'סי כבר רואים שפת גוף.
היא לא נותנת לי ללטף אותה מתחת לכנפיים ואז רואים לפי שפת גופה שהיא לא מרוצה מהמצב..וגם כשאני מנסה ללטף אותה והיא לא רוצה אז יש כמה שלבים של שפת גוף:
- היא מזיזה את הראש מהיד שלי.
- אם אני מנסה ללטף אותה שנית -היא לוקחת את האצבע שלי למקור.
- אם אני מנסה ללטף אותה בשלישית -היא לוקחת את האצבע שלי ולוחצת.
- אני חושב שהשלב הבא יהיה לנשוך, אבל אני מקפיד לא להגיע לשלב הרביעי כדי שתלמד שמספיק לדמות נשיכה כדי שאבין, שהיא לא רוצה מגע ולא רוצה להגיע למצב שהיא תלמד לנשוך בשביל להעביר לי מסר.
ושפת גוף שאני אוהב במיוחד-כשאני שם את ג'סי במרפסת והיא פשוט נהנת מהשמש..רואים עליה שכייף לה.
אגב אביבה, נכון אמרתי לך שהיא מחליקה קצת על האקליפטוס?
אז עכשיו לפפתי לה חבל על הענפים והיא ממש נהנת וגם החבלים צבעונים, כך שכייף לה.
זה הגיע לרמה, שהיא פשוט הסכימה עם הכל ונתנה לי ללטף אותה איפה שרציתי, כך שבעצם היא לא הפגינה שום שפת גוף, אלה רק עצמה את העינים כשלטפתי אותה. נסיכה.
עם ג'סי כבר רואים שפת גוף.
היא לא נותנת לי ללטף אותה מתחת לכנפיים ואז רואים לפי שפת גופה שהיא לא מרוצה מהמצב..וגם כשאני מנסה ללטף אותה והיא לא רוצה אז יש כמה שלבים של שפת גוף:
- היא מזיזה את הראש מהיד שלי.
- אם אני מנסה ללטף אותה שנית -היא לוקחת את האצבע שלי למקור.
- אם אני מנסה ללטף אותה בשלישית -היא לוקחת את האצבע שלי ולוחצת.
- אני חושב שהשלב הבא יהיה לנשוך, אבל אני מקפיד לא להגיע לשלב הרביעי כדי שתלמד שמספיק לדמות נשיכה כדי שאבין, שהיא לא רוצה מגע ולא רוצה להגיע למצב שהיא תלמד לנשוך בשביל להעביר לי מסר.
ושפת גוף שאני אוהב במיוחד-כשאני שם את ג'סי במרפסת והיא פשוט נהנת מהשמש..רואים עליה שכייף לה.
אגב אביבה, נכון אמרתי לך שהיא מחליקה קצת על האקליפטוס?
אז עכשיו לפפתי לה חבל על הענפים והיא ממש נהנת וגם החבלים צבעונים, כך שכייף לה.
Re: שפת גופו של התוכי?
את שפת הגוף של קוקו אני מבינה....
אני יודעת שאם אני מנסה ללטף אותו והוא לא רוצה הוא מנסה לנשוך.
אני יודעת שאני באה למקום מיקומו של הכלוב שלו הוא עולה לתקרת הכלוב לפינה ועושה לי שלום
ואני מבינה שהוא מתרגש לראות אותי.
אני יודעת שהוא שמח הוא מחייך אלי.
ושאני מנסה שקוקו יעלה עלי והוא לא רוצה אז הוא זז קצת.
חן
אני יודעת שאם אני מנסה ללטף אותו והוא לא רוצה הוא מנסה לנשוך.
אני יודעת שאני באה למקום מיקומו של הכלוב שלו הוא עולה לתקרת הכלוב לפינה ועושה לי שלום
ואני מבינה שהוא מתרגש לראות אותי.
אני יודעת שהוא שמח הוא מחייך אלי.
ושאני מנסה שקוקו יעלה עלי והוא לא רוצה אז הוא זז קצת.
חן
הכרת התוכי ולמידת סימני ושפת גופו הם בין הצעדים הראשונים ליצירת אמון וקשר חברי,אפשר בנקל לדעת ולראות
למי יש קשר עם החיה המופלאה הזאת,לעיתים מגיעים אנשים/אורחים הבייתה וניגשים לכלוב,ישנם כאלה שמייד קוראים
את שהתוכי משדר וכאלה שאין להם שמץ של מושג,בדרך כלל מכאלה שאין להם מושג כיצד לגשת התוכי נרתע מייד.
אפשר למנות את הסימנים שהינכם מזהים בתוכי שלכם כגון פחד,שימחה וכן הלאה,כמה סימנים כאלה אתם מסוגלים לזהות
משפת גופו של התוכי שלכם?נסו לשייך את שפת הגוף למצבים בו אתם והתוכי נמצאים באותו רגע,דוגמה:שימחה -הגעתי הבייתה וכו'.
למי יש קשר עם החיה המופלאה הזאת,לעיתים מגיעים אנשים/אורחים הבייתה וניגשים לכלוב,ישנם כאלה שמייד קוראים
את שהתוכי משדר וכאלה שאין להם שמץ של מושג,בדרך כלל מכאלה שאין להם מושג כיצד לגשת התוכי נרתע מייד.
אפשר למנות את הסימנים שהינכם מזהים בתוכי שלכם כגון פחד,שימחה וכן הלאה,כמה סימנים כאלה אתם מסוגלים לזהות
משפת גופו של התוכי שלכם?נסו לשייך את שפת הגוף למצבים בו אתם והתוכי נמצאים באותו רגע,דוגמה:שימחה -הגעתי הבייתה וכו'.
כשאני שבה הביתה הדוקורפס שלי מתחיל לעבור מרגל לרגל מחוסר סבלנות, דידי הסנגלית שועטת לעברי ולולי ויויו נצמדים לדופן הכלוב במבט של תחינה לשיחרורם מהכלוב.
כשיויו, הג'אקו שלי, פוחד ממגע של ידי זר, הוא נרתע ומתרחק. לולי לעומת זאת, מנסה "לכבד" את מסיג הגבול בנשיכה.
דידי משמיעה קולות גירגור, כשאנו מלטפים אותה, המעידים על הנאה ממגע.
כשיויו, הג'אקו שלי, פוחד ממגע של ידי זר, הוא נרתע ומתרחק. לולי לעומת זאת, מנסה "לכבד" את מסיג הגבול בנשיכה.
דידי משמיעה קולות גירגור, כשאנו מלטפים אותה, המעידים על הנאה ממגע.
זהו??
רק ארבעתנו מבינים ומכירים את שפת הגוף של התוכי?
רק ארבעתנו מבינים ומכירים את שפת הגוף של התוכי?
מעט דפוסי התנהגות של התוכי ופרושם -
הרחבת אישונים - תוקפנות, עצבנות, התרגשות או הנאה.
יש לתת את הדעת למצב אחר בו נמצא התוכי, הגורם לו להרחבת אישוניו.
נפנוף הזנב -
- התוכי משדר לאדם הנמצא לידו או לך , "עזוב אותי". אם תתעקש לעשות נסיון נוסף להתקרה אליו,
אתה עלול לזכות בנשיכה לא נעימה על הטרדתך אותו.
- התוכי מפגין התנהגות זו המעידה על מורת רוחו בגלל תוכי אחר, חיה או אדם הנמצאים בקרבתו
ושאינם רצויים או חביבים עליו.
נהמה - מדיד לתוקפנות - לעיתים מתלווה להרחבת האישונים.
נקישות לשון - נקישות לשון במקורו מעיד, בדרך כלל, על רצונו של התוכי להיות חברותי.
התנהגות זו אופיינית בעיקר לתוכי קוקוטייל ולקקדו.
נקישות מקור - נשמעות חדות ועקביות כשהתוכי חש מאויים, או חש איום על חפץ או סביבה השייכים לו ומנסה להגן על
הטריטוריה שלו או רכושו. לעתים מתלווה לנקישות המקור גם מתיחת הצוואר והרמת רגל ,בנסיון להדוף
את המטריד.
נסיון התקרבות לתוכי המפגין התנהגות זו, עלול להסתיים בנשיכה.
חריקת מקור - דומה לחריקת שיניים אצל ילד בשנתו.
התנהגות בה התוכי חורק את המקור העליון במקור התחתון, מעידה בד"כ על הרגשה של בטחון
ושביעות רצון. לעיתים חריקת המקור תתלווה להתמקמותו לשנת הלילה, או ממש לפני הרדמותו
ולעיתים גם במהלך השינה.
נשיכות - מקור התוכי רגיש מאוד ומשמש כאיבר חישה.
תוכים צעירים ינשכו כמעט כל דבר הבא במגע איתם.
"ניקור" זה אינו נחשב כנשיכה, אלא כנסיון ללמוד או לגלות את הלא ידוע, כגון טעמים, מרקמים, חפצים וכד'.
ניקור אצבעות בני האבדם עלול להוביל לנשיכות בשלב מאוחר יותר.
תוכים בוגרים יותר נושכים מסיבות שונות, כגון חוסר שביעות רצון, רוגז, איום, פחד או בהלה וכהגנה על הקן.
תוכים יבדקו את המוט לפני שיעלו עליו כדי לבדוק ולהבטיח את יציבותו וכך יעשו לעיתים גם כשיעלו על היד.
שריקה - התוכי מתענג על פעילות זו כשהוא מרגיש בטוח, מוגן, מרוצה מסביבתו ומרגיש שמחת חיים, מלא מרץ ושמח.
ישרוק גם בשעות הבוקר עם עלות החמה ובשעות בין הערביים - בשקיעת החמה.
פיטפוט - בטבע, פיטפוט וקולות צהלה נשמעים בד"כ בשעות בין הערביים כשהציפורים מתמקמות ללילה.
פעולה זו אמורה לידע ציפורים אחרות לרצון לייסד קשרים בין הלהקות.
בשבי - פיטפוט עדין בד"כ ישמע בעת שהתוכי מרגיש בטוח, מוגן ומרוצה. וינסה לשעשע את עצמו, או כש"יתאמן" על מילים או משפטים.
שרבוב הצוואר - כשינסה לראות את הקורה סביבו. תנועה זו תילווה ע"י הרחבה ברורה של האישונים ותנוחת גוף
שקטה ויציבה.
פיתול הראש - פיתול הראש בתנועה גלית מצד לצד, מופיע ומעיד על התרגשות ורצון לקבל תשומת לב.
הנמכת הראש - הצמדת הכנפיים לגופו או נפנוף כנפיים, הטיית הראש מטה וקדימה ורעד יעידו לעיתים קרובות על רצונו של התוכי, בתשומת לב.
הצמדת הכנפיים לגופו ומשיכתן מטה, הטיית הראש מטה וקדימה יעידו על כוונתו לעוף.
לעיתים קרובות יעוף לעברך, אם לא יקבל את תשומת הלב אותה הוא ביקש.
עיטוש - תוכים מתעטשים כתוצאה מגרוי, כשאבק או חלקיקים אחרים חודרים לנחירי אפו.
העלאת גירה -בטבע - זוגות ציפורים מראים חיבתם אחד לשני ע"י העלאת מזון מהזפק לפה ושמים מזון זה לתוך פיו של בן הזוג.
זו גם הדרך בה ההורים מאכילים את גוזליהם.
תוכי מוחתם ,בקרבת המגדל - פרושו שהתוכי רואה במגדל בן זוג. פעולה זו תבוא לידי ביטוי גם על חפץ אהוב או אובייקט אחר.
התנשמות כבדה - מעידה על חום יתר, מאמץ או אי נוחות.
תוכים אשר אינם רגילים לעוף ונוצות התעופה צמחו, ינשמו בכבדות לעיתים קרובות במעופם עד שיתרגלו למאמץ זה.
יש לשים לב שכלובו של התוכי אינו ממוקם וחשוף למשך זמן ארוך לשמש ישירה, ושיש לו באופן קבוע מיים טריים.
הרחבת אישונים - תוקפנות, עצבנות, התרגשות או הנאה.
יש לתת את הדעת למצב אחר בו נמצא התוכי, הגורם לו להרחבת אישוניו.
נפנוף הזנב -
- התוכי משדר לאדם הנמצא לידו או לך , "עזוב אותי". אם תתעקש לעשות נסיון נוסף להתקרה אליו,
אתה עלול לזכות בנשיכה לא נעימה על הטרדתך אותו.
- התוכי מפגין התנהגות זו המעידה על מורת רוחו בגלל תוכי אחר, חיה או אדם הנמצאים בקרבתו
ושאינם רצויים או חביבים עליו.
נהמה - מדיד לתוקפנות - לעיתים מתלווה להרחבת האישונים.
נקישות לשון - נקישות לשון במקורו מעיד, בדרך כלל, על רצונו של התוכי להיות חברותי.
התנהגות זו אופיינית בעיקר לתוכי קוקוטייל ולקקדו.
נקישות מקור - נשמעות חדות ועקביות כשהתוכי חש מאויים, או חש איום על חפץ או סביבה השייכים לו ומנסה להגן על
הטריטוריה שלו או רכושו. לעתים מתלווה לנקישות המקור גם מתיחת הצוואר והרמת רגל ,בנסיון להדוף
את המטריד.
נסיון התקרבות לתוכי המפגין התנהגות זו, עלול להסתיים בנשיכה.
חריקת מקור - דומה לחריקת שיניים אצל ילד בשנתו.
התנהגות בה התוכי חורק את המקור העליון במקור התחתון, מעידה בד"כ על הרגשה של בטחון
ושביעות רצון. לעיתים חריקת המקור תתלווה להתמקמותו לשנת הלילה, או ממש לפני הרדמותו
ולעיתים גם במהלך השינה.
נשיכות - מקור התוכי רגיש מאוד ומשמש כאיבר חישה.
תוכים צעירים ינשכו כמעט כל דבר הבא במגע איתם.
"ניקור" זה אינו נחשב כנשיכה, אלא כנסיון ללמוד או לגלות את הלא ידוע, כגון טעמים, מרקמים, חפצים וכד'.
ניקור אצבעות בני האבדם עלול להוביל לנשיכות בשלב מאוחר יותר.
תוכים בוגרים יותר נושכים מסיבות שונות, כגון חוסר שביעות רצון, רוגז, איום, פחד או בהלה וכהגנה על הקן.
תוכים יבדקו את המוט לפני שיעלו עליו כדי לבדוק ולהבטיח את יציבותו וכך יעשו לעיתים גם כשיעלו על היד.
שריקה - התוכי מתענג על פעילות זו כשהוא מרגיש בטוח, מוגן, מרוצה מסביבתו ומרגיש שמחת חיים, מלא מרץ ושמח.
ישרוק גם בשעות הבוקר עם עלות החמה ובשעות בין הערביים - בשקיעת החמה.
פיטפוט - בטבע, פיטפוט וקולות צהלה נשמעים בד"כ בשעות בין הערביים כשהציפורים מתמקמות ללילה.
פעולה זו אמורה לידע ציפורים אחרות לרצון לייסד קשרים בין הלהקות.
בשבי - פיטפוט עדין בד"כ ישמע בעת שהתוכי מרגיש בטוח, מוגן ומרוצה. וינסה לשעשע את עצמו, או כש"יתאמן" על מילים או משפטים.
שרבוב הצוואר - כשינסה לראות את הקורה סביבו. תנועה זו תילווה ע"י הרחבה ברורה של האישונים ותנוחת גוף
שקטה ויציבה.
פיתול הראש - פיתול הראש בתנועה גלית מצד לצד, מופיע ומעיד על התרגשות ורצון לקבל תשומת לב.
הנמכת הראש - הצמדת הכנפיים לגופו או נפנוף כנפיים, הטיית הראש מטה וקדימה ורעד יעידו לעיתים קרובות על רצונו של התוכי, בתשומת לב.
הצמדת הכנפיים לגופו ומשיכתן מטה, הטיית הראש מטה וקדימה יעידו על כוונתו לעוף.
לעיתים קרובות יעוף לעברך, אם לא יקבל את תשומת הלב אותה הוא ביקש.
עיטוש - תוכים מתעטשים כתוצאה מגרוי, כשאבק או חלקיקים אחרים חודרים לנחירי אפו.
העלאת גירה -בטבע - זוגות ציפורים מראים חיבתם אחד לשני ע"י העלאת מזון מהזפק לפה ושמים מזון זה לתוך פיו של בן הזוג.
זו גם הדרך בה ההורים מאכילים את גוזליהם.
תוכי מוחתם ,בקרבת המגדל - פרושו שהתוכי רואה במגדל בן זוג. פעולה זו תבוא לידי ביטוי גם על חפץ אהוב או אובייקט אחר.
התנשמות כבדה - מעידה על חום יתר, מאמץ או אי נוחות.
תוכים אשר אינם רגילים לעוף ונוצות התעופה צמחו, ינשמו בכבדות לעיתים קרובות במעופם עד שיתרגלו למאמץ זה.
יש לשים לב שכלובו של התוכי אינו ממוקם וחשוף למשך זמן ארוך לשמש ישירה, ושיש לו באופן קבוע מיים טריים.
אני לא צריך לנחש את שפת גופו של צ'יקו .הוא מאוד ישיר בתגובותיו
כשהוא רוצה אותי הוא צועק שוני...שוני...
כשהטלפון מצלצל הוא עונה ב-הלו...מה נשמע ?...מה קורה?
במשך היום הוא בכלוב שלו ויש לו כופתיות של קייטי.
בבוקר (אצלי זה שעה 10) אני לוקח אותו לשחק ולנשנש חטיפים .כאשר אנחנו בחדר העבודה ובקערת המזון שלו נגמרו החטיפים שהוא אוהב, הוא הופך אותה .אם אני אוסף את השאריות ולא מוסיף לו חטיפים, הוא הופך אותה שוב עד שאני מוסיף חופן טרי של דברים טובים.
החטיפים הם כמות מוגבלת של מזון "אהגן", הכולל דברים כמו פפאיה אגוזי מלך ושאר מעדני תוכים.
בערב, כאשר אני יושב מול הטלויזיה והוא מתחת לשמיכה הדקיקה, על החזה שלי ואני מלטף את ראשו וכל גופו, ואם אני מפסיק לרגע, מיד אני מקבל תזכורת בצורת נשיכונת עדינה שאומרת לי "שוני על תפסיק ללטף את גופי וראשי".
כשהוא רוצה אותי הוא צועק שוני...שוני...
כשהטלפון מצלצל הוא עונה ב-הלו...מה נשמע ?...מה קורה?
במשך היום הוא בכלוב שלו ויש לו כופתיות של קייטי.
בבוקר (אצלי זה שעה 10) אני לוקח אותו לשחק ולנשנש חטיפים .כאשר אנחנו בחדר העבודה ובקערת המזון שלו נגמרו החטיפים שהוא אוהב, הוא הופך אותה .אם אני אוסף את השאריות ולא מוסיף לו חטיפים, הוא הופך אותה שוב עד שאני מוסיף חופן טרי של דברים טובים.
החטיפים הם כמות מוגבלת של מזון "אהגן", הכולל דברים כמו פפאיה אגוזי מלך ושאר מעדני תוכים.
בערב, כאשר אני יושב מול הטלויזיה והוא מתחת לשמיכה הדקיקה, על החזה שלי ואני מלטף את ראשו וכל גופו, ואם אני מפסיק לרגע, מיד אני מקבל תזכורת בצורת נשיכונת עדינה שאומרת לי "שוני על תפסיק ללטף את גופי וראשי".
מכל מלמדי השכלתי
לעולם על תתוכח עם אדיוט .הוא יוריד אותך לרמתו וינצח אותך בעזרת נסיונו
לעולם על תתוכח עם אדיוט .הוא יוריד אותך לרמתו וינצח אותך בעזרת נסיונו
שוני אם לכולם היו תוכים ברמה של צ'יקו באמת שלא היינו זקוקים ללמוד את שפת הגוף של התוכי 
בדרך כלל מגדל מתחיל כבר לומד להכיר את הסימנים השונים אבל אפשר להגיד על מספר לא מבוטל
של חברים שמתחילים לגדל ללא ניסיון בתחום שדי קשה להם בהתחלה להבין ולהבחין בסימנים השונים
במיוחד בתחילת הדרך,ישנם תוכים שלא ישאירו ספק באשר לרצונם,צ'יקו למשל יגיב להפסקת הפינוק בצורה
שלא מותירה ספק באשר לכוונתו,תוכי אחר פשוט ירכין את ראשו ויחכה להמשך,כך שגם התנועות ושפת הגוף משתנים
מתוכי לתוכי.
אני חושב שאביבה מנתה את רוב המאפיינים אבל תמיד אפשר להוסיף עוד.

בדרך כלל מגדל מתחיל כבר לומד להכיר את הסימנים השונים אבל אפשר להגיד על מספר לא מבוטל
של חברים שמתחילים לגדל ללא ניסיון בתחום שדי קשה להם בהתחלה להבין ולהבחין בסימנים השונים
במיוחד בתחילת הדרך,ישנם תוכים שלא ישאירו ספק באשר לרצונם,צ'יקו למשל יגיב להפסקת הפינוק בצורה
שלא מותירה ספק באשר לכוונתו,תוכי אחר פשוט ירכין את ראשו ויחכה להמשך,כך שגם התנועות ושפת הגוף משתנים
מתוכי לתוכי.
אני חושב שאביבה מנתה את רוב המאפיינים אבל תמיד אפשר להוסיף עוד.