ברוכים הבאים לקהילת תוכי אינפו. מערכת הפורומום זמינה לקריאה בלבד. לדיונים הנכם מוזמנים לקבוצת הפייסבוק:
קבוצת הפייסבוק של תוכי אינפו. לחצו כאן למעבר.
בנוסף, הנכם מוזמנים לצפות בפורטל ולקרא מאמרים, מדריכים, ביקורות ועוד... לחצו כאן למעבר.

האם זה אפשרי לקחת תוכון אוסטרלי פרא ולהרגילו לבני אדם?

פורום מקצועי שאלות ותשובות בהשתתפות מגדלי תוכים מכל הזנים. בכל דיון יש לכתוב כותרת
עניינית ולתת פרטים מלאים בכל דיון: סוג התוכי, גיל, מזון, תנאי מחייה וכו' לא יתקבלו דיונים
לשם הצגה בלבד. פרטים נוספים וכללי פורום זה: קישור.

מנהל: מפקחים

שלח תגובה
zahi_pan
ביצה
ביצה

האם זה אפשרי לקחת תוכון אוסטרלי פרא ולהרגילו לבני אדם?

שליחה על ידי zahi_pan »

האם זה אפשרי לקחת תוכון אוסטרלי פרא ולנסות להרגיל אותו לבני אדם? התוכי יכול להיכנס לסטרס ולהיפגע או שזה בסדר והתוכי יתרגל לבני אדם ולא תהיה לו טראומה?
סמל אישי של משתמש
eli_lea
הידד אני תוכי!
הידד אני תוכי!
שם פרטי:: יש כינוי
איש קשר:

Re: האם זה אפשרי לקחת תוכון אוסטרלי פרא ולהרגילו לבני אדם?

שליחה על ידי eli_lea »

תוכי "פרא" כשמו אינו תוכי מבויית או מוחתם שרגיל לבני אדם ולמגע, לכן ניסיון לביית אותו ולהפוך אותו למורגל מוחתם יכול בהחלט לגרום לו לעקה פחד רב וחרדה. בסופו של תהליך יתכן שהתוכי יורגל אלינו בצורה כזו או אחרת אבל התהליך עצמו מאמלל אותו ללא ספק וגורם לסטרס.
danaviv123
ביצה
ביצה

שליחה על ידי danaviv123 »

בכל אופן, אם אתה מחליט ללכת על זה, למרות שזה לא מומלץ למצב הנפשי של התוכי, אך אפשרי, הייתי ממליץ לעשות זאת בהדרגה מקסימלית, כלומר, תתחיל מהדברים הכי קטנים, כמו ליטוף אפילו מחוץ לכלוב (כשהוא בתוכו), לאט לאט להכניס יד לכלוב עם משהו טעים כדי שיתקרב.
לא הייתי מוציא אותו מהכלוב בלי שהכנפיים גזורות, הוא יעוף על בטוח בפעם הראשונה, אז סביר להניח שיקבל מכה חזקה ממשהו, או שפשוט יברח, תקח את כל זה בחשבון.
לפי מה שהבנתי, בלי שום קשר, תוכון אוסטרלי נחשב קשה להחתמה, אפילו בעודו גוזל, תקנו אותי אם אני טועה.
סמל אישי של משתמש
eli_lea
הידד אני תוכי!
הידד אני תוכי!
שם פרטי:: יש כינוי
איש קשר:

שליחה על ידי eli_lea »

תוכון אינו קשה להחתמה , תוכי חביב ונבון . אפשר להחתימו גם בשלבים מאוחרים ואין צורך בהחתמה מגיל צעיר.
zahi_pan
ביצה
ביצה

שליחה על ידי zahi_pan »

תודה על התשובה זה בדיוק מה שחשבתי, זאת התעללות לקחת תוכי פרא ולנסות להרגיל אותו לבני אדם, פשוט יש אנשים שמתעקשים שזה כן מותר, אז רק רציתי להיות בטוח.
בכל אופן אני לא מתכוון להחתים תוכונים אלא רק לגדל אותם, מקסימום אם בעתיד אני כן ירצה אני יקח גוזלים בני שבועיים וחצי ואני יחתים אותם.
שלח תגובה

חזור אל “מגדלים תוכים”