ברוכים הבאים לקהילת תוכי אינפו. מערכת הפורומום זמינה לקריאה בלבד. לדיונים הנכם מוזמנים לקבוצת הפייסבוק:
קבוצת הפייסבוק של תוכי אינפו. לחצו כאן למעבר.
בנוסף, הנכם מוזמנים לצפות בפורטל ולקרא מאמרים, מדריכים, ביקורות ועוד... לחצו כאן למעבר.
קבוצת הפייסבוק של תוכי אינפו. לחצו כאן למעבר.
בנוסף, הנכם מוזמנים לצפות בפורטל ולקרא מאמרים, מדריכים, ביקורות ועוד... לחצו כאן למעבר.
משפחה חדשה בבית :)
מנהל: מפקחים
Re: משפחה חדשה בבית :)
כמה זה 7-8 CC במזרק? כי המזרק הולך לפי מיליליטרים.
מזל שאמרת לי.
הם פותחים קצת את העיניים...
מזל שאמרת לי.
הם פותחים קצת את העיניים...
וואו איזה חמודים!
הם יהיו לבנים/צהובים נכון?
החתמה ראשונה אחי-שיהיה לך מלא הצלחה!!!
הם יהיו לבנים/צהובים נכון?
החתמה ראשונה אחי-שיהיה לך מלא הצלחה!!!
"הדרך אל האושר היא האושר שבדרך"... בהצלחה!
[quote="1877";p="81780"]WOW אוקי...
הגוזלים האלה בני שבוע ויום יומיים לא יותר מזה.
תחשוב שבגיל 10 ימים בממוצע הם פותחים עיניים. ושלהם עוד סגורות.
- בגיל הזה מ-א-ד חשוב להקפיד על טמפרטורות א' יציבות וב' של לפחות 30 מעלות.
- חשוב לדאוג גם ללחות - כוס מים שתיהיה באומנת - לא קרוב למנורה או אליהם.
- הם נראים לי מלאים מדיי - ניכר מבועות האוויר בזפקים שלהם שהן בסה"כ דבר חיובי אבל במקרה הזה מדגישות עד כמה הם אכלו יותר מדי. שים לב, אתה מאכיל במזרק, לא לתת להם יותר מ-7-8 CC בארוחה - זו גם הסיבה שהם מתרוקנים מהר - הם עוד קטנים!
בגיל הזה הם אמורים לאכול 5 פעמים ביום - ורצוי שלפחות 5 מאשר למלא אותם יותר מדיי.
אני חייב ללכת, אני אתן לאלי להגיד מה הוא חושב וכשאחזור מאוחר יותר אוסיף.[/quote]
קיבלת תשובה מקצועית ומלאה מדיויד, אתה מפוצץ את הזפק וזה אינו בריא, תגדיל את הארוחות כפי שייעצתי לך בתחילה, 5-6 ארוחות
בכמות מופחתת , תדאג לניקיון של כלי האוכל, שטיפה טובה במים חמים וסבון לאחר כל האכלה ולפני האכלה שטוף שוב במים חמים.
ידיים נקיות . לדעתי ML7-8 גם הרבה אבל תראה כבר לפי מצב הזפק .
אם יש לך משקל מדוייק תוכל לוודא את כמות האוכל ע"י שקילת הגוזלים, גוזל צריך לאכול בארוחה בערך 10% ממשקלו, כלומר אם הגוזלים שלך שוקלים 35-40 גרם הם צריכים לאכול בערך 4ML בארוחה שזה כ 10% ממשקלם.
לא יודע באיזו דייסה אתה משתמש אבל לרוב בגיל 10 ימים מומלץ שהיחס בעירבוב יהיה 25-30% אבקה והשאר מים.
ישנם כפות מדידה כמו שמשתמשים למדידת חומרים במטבח (כפיות פלסטיק ) שאיתם אפשר בקלות לבצע את המדידה והעירבוב.
בהצלחה והמשך לעדכן .
הגוזלים האלה בני שבוע ויום יומיים לא יותר מזה.
תחשוב שבגיל 10 ימים בממוצע הם פותחים עיניים. ושלהם עוד סגורות.
- בגיל הזה מ-א-ד חשוב להקפיד על טמפרטורות א' יציבות וב' של לפחות 30 מעלות.
- חשוב לדאוג גם ללחות - כוס מים שתיהיה באומנת - לא קרוב למנורה או אליהם.
- הם נראים לי מלאים מדיי - ניכר מבועות האוויר בזפקים שלהם שהן בסה"כ דבר חיובי אבל במקרה הזה מדגישות עד כמה הם אכלו יותר מדי. שים לב, אתה מאכיל במזרק, לא לתת להם יותר מ-7-8 CC בארוחה - זו גם הסיבה שהם מתרוקנים מהר - הם עוד קטנים!
בגיל הזה הם אמורים לאכול 5 פעמים ביום - ורצוי שלפחות 5 מאשר למלא אותם יותר מדיי.
אני חייב ללכת, אני אתן לאלי להגיד מה הוא חושב וכשאחזור מאוחר יותר אוסיף.[/quote]
קיבלת תשובה מקצועית ומלאה מדיויד, אתה מפוצץ את הזפק וזה אינו בריא, תגדיל את הארוחות כפי שייעצתי לך בתחילה, 5-6 ארוחות
בכמות מופחתת , תדאג לניקיון של כלי האוכל, שטיפה טובה במים חמים וסבון לאחר כל האכלה ולפני האכלה שטוף שוב במים חמים.
ידיים נקיות . לדעתי ML7-8 גם הרבה אבל תראה כבר לפי מצב הזפק .
אם יש לך משקל מדוייק תוכל לוודא את כמות האוכל ע"י שקילת הגוזלים, גוזל צריך לאכול בארוחה בערך 10% ממשקלו, כלומר אם הגוזלים שלך שוקלים 35-40 גרם הם צריכים לאכול בערך 4ML בארוחה שזה כ 10% ממשקלם.
לא יודע באיזו דייסה אתה משתמש אבל לרוב בגיל 10 ימים מומלץ שהיחס בעירבוב יהיה 25-30% אבקה והשאר מים.
ישנם כפות מדידה כמו שמשתמשים למדידת חומרים במטבח (כפיות פלסטיק ) שאיתם אפשר בקלות לבצע את המדידה והעירבוב.
בהצלחה והמשך לעדכן .
אני משתמש בדייסה של קייטי.
אני נותן להם 4ML של דייסה. וזה עדיין גורם לזפק שלהם להתנפח ככה...
אני נותן להם 4ML של דייסה. וזה עדיין גורם לזפק שלהם להתנפח ככה...
תראה קשה לי לומר לך , אני מעריך שמשקלם כ 35 גרם ולכן 4ML נראה לי נכון, אבל קשה לומר על פי תמונה, מאחר והזפק בנוי בצורה
שגורמת לו להתרחב יתכן שכעת הוא התרחב ונראה כך. כדי לדעת בוודאות כמה הם צריכים לאכול אתה צריך לקבוע ראשית מספר ארוחות ולחלק את הזמנים. נניח שתיתן 6 ארוחות ארוחה ראשונה ב-7 בבוקר אחרונה ב-23 יוצא שיש לך לתת ארוחה כל 3 שעות בערך (טיפה יותר)
מכאן אתה צריך להתחיל בהאכלה של 3 ML ולהתקדם הלאה, לבדוק לאחר שעתיים את מצב הזפק ולקראת הארוחה הבאה. לקראת הארוחה הבאה כמות האוכל צריכה כבר להתעכל , אם לאחר שעתיים הזפק מתרוקן הוסף מעט מזון בהאכלה הבאה ..נניח 3.5 ML ובדוק שוב.
אתה צריך להגע למצב שהאוכל מתעכל לקראת ההאכלה הבאה. זהו המצב האידיאלי.
שגורמת לו להתרחב יתכן שכעת הוא התרחב ונראה כך. כדי לדעת בוודאות כמה הם צריכים לאכול אתה צריך לקבוע ראשית מספר ארוחות ולחלק את הזמנים. נניח שתיתן 6 ארוחות ארוחה ראשונה ב-7 בבוקר אחרונה ב-23 יוצא שיש לך לתת ארוחה כל 3 שעות בערך (טיפה יותר)
מכאן אתה צריך להתחיל בהאכלה של 3 ML ולהתקדם הלאה, לבדוק לאחר שעתיים את מצב הזפק ולקראת הארוחה הבאה. לקראת הארוחה הבאה כמות האוכל צריכה כבר להתעכל , אם לאחר שעתיים הזפק מתרוקן הוסף מעט מזון בהאכלה הבאה ..נניח 3.5 ML ובדוק שוב.
אתה צריך להגע למצב שהאוכל מתעכל לקראת ההאכלה הבאה. זהו המצב האידיאלי.
תודה רבה רבה על העזרה חברים
אני יעדכן אותכם בהמשך
rel אני לא יודע איזה צבע הם יצאו אבל ראיתי את ההורים אחד וייט פייס והשני פנינה צהובה
אני יעדכן אותכם בהמשך
rel אני לא יודע איזה צבע הם יצאו אבל ראיתי את ההורים אחד וייט פייס והשני פנינה צהובה
שאלה קטנה יש קצת ליכלוך על הגוזלים מהדייסה יבשה
איך ניתן לנקות אותם?
איך ניתן לנקות אותם?
לטבול מגבת נייר במים פושרים, לנקות בעדינות ולתת לדייסה להתרכך קצת ולנקות שוב.שים לב שהנייר לא ספוג במים חמים מידי.
אחרי שבוע שהגוזלים אצלנו, מתפתחים וגדלים. שמנו לב שהאף של הגוזלים קצת סתום, כנראה מהדייסה. איך אפשר לנקות להם את האף?
אני אעלה תמונות של התפתחותם בקרוב.
אני אעלה תמונות של התפתחותם בקרוב.
כדאי שהניקוי יעשה מיד לאחר האוכל אך גם לאחר מכן התוכי פולט ומתלכלך , לא צריך להרגש מזה פשוט לנקות ואפילו מעט בכל פעם
על מנת לא לגרום לתוכי שיפשופים או פגיעה.
לוקחים נייר מגבת טובלים במים חמים את הקצה, בודקים את החום על פרק היד כדי שלא יהיה חם מידי אבל עדיין חם ומנקים מעט ע"י ריכוך הדייסה, יתכן שזה לא ירד מיד אז משאירים להאכלה הבאה ומנקים שוב, לאחר הניקוי במים לוקחים נייר מגבת יבש ומייבשים את הרטיבות מהגוזל אם נוצרה.
על מנת לא לגרום לתוכי שיפשופים או פגיעה.
לוקחים נייר מגבת טובלים במים חמים את הקצה, בודקים את החום על פרק היד כדי שלא יהיה חם מידי אבל עדיין חם ומנקים מעט ע"י ריכוך הדייסה, יתכן שזה לא ירד מיד אז משאירים להאכלה הבאה ומנקים שוב, לאחר הניקוי במים לוקחים נייר מגבת יבש ומייבשים את הרטיבות מהגוזל אם נוצרה.