ברוכים הבאים לקהילת תוכי אינפו. מערכת הפורומום זמינה לקריאה בלבד. לדיונים הנכם מוזמנים לקבוצת הפייסבוק:
קבוצת הפייסבוק של תוכי אינפו. לחצו כאן למעבר.
בנוסף, הנכם מוזמנים לצפות בפורטל ולקרא מאמרים, מדריכים, ביקורות ועוד... לחצו כאן למעבר.

קצת דיווחים על נפטון (נפטו נפטו - כמו שהוא קורא לעצמו)

פורום מקצועי שאלות ותשובות בהשתתפות מגדלי תוכים מכל הזנים. בכל דיון יש לכתוב כותרת
עניינית ולתת פרטים מלאים בכל דיון: סוג התוכי, גיל, מזון, תנאי מחייה וכו' לא יתקבלו דיונים
לשם הצגה בלבד. פרטים נוספים וכללי פורום זה: קישור.

מנהל: מפקחים

סמל אישי של משתמש
קובי חי
בקיעה
בקיעה
שם פרטי:: קובי חי
איש קשר:

Re: קצת דיווחים על נפטון (נפטו נפטו - כמו שהוא קורא לעצמו)

שליחה על ידי קובי חי »

נטליקי - תודה על הפרגוניישן :-) מסרתי לו את הדברים והוא מבקש לאמר שהוא ילד טוב
למרות שהוא אכל לאחת האורחות את התחפושת במסיבת פורים (היא התחפשה למכשפה, עם אף מלאכותי שעליו פלולה... והשאר היסטוריה)
אני ממשיך להעביר אותו מיד ליד עם אורחים כדי שיתנסה בכמה שיותר מגעים ולא ינשך או יהיה אנטי. מעניין שכמו שכתוב פה במאמרים - למי שיש גישה לתוכים (לא גישה מלשון נגישות אלא אטיטוד) הוא מתייחס יפה. למי שפוחד, נרתע, מגיב לא בסדר - רואים שהוא לא אוהב אותו מלכתחילה ואין חיבור.

הנה שאלה נוספת. כשהיו כמה ימים מאד חמים (לפני כמה שבועות) עשיתי לו מקלחת עם שפריצר. הוא לא ממש אהב את זה וניסה להמלט מהמים לכל הכיוונים. בפעם הקודמת שעשיתי לו מקלחת הוא ממש התלהב, הרים כנפיים, שתה מים מהשפריצר ועשה סיבובים.

אני משתל לעשות את זה חוויה כייפית, שר לו ועושה הרבה שמח מסביב אבל זה לא עוזר. הוא פשוט לא מתלהב ממקלחות (וניסיתי כמה פעמים). במהלך הסופשבוע יהיה חם ואני רוצה לעשות לו שוב מקלחת. איך להפוך את החוויה ליותר קלה בשבילו ?

קובי

נ.ב. בהתאם להמלצות אני מקשקש איתו ומנסה ללמד אותו מילים פשוטות (שעליהן אני חוזר כמו... תוכי). בעיקר את השם שלי (קובי), ומילים קלות להגיה כמו אבא, אמא, בננה וכו'.. זה בסדר?
רוקד עם זאבים
סמל אישי של משתמש
eli_lea
הידד אני תוכי!
הידד אני תוכי!
שם פרטי:: יש כינוי
איש קשר:

שליחה על ידי eli_lea »

יתכן מאוד שהוא נרתע מהשפריצר עצמו או מהשפריץ, אם זה פוגע בעיניים וןבנחיריים הם יכולים להירתע, נסה לשחק סביבו קודם עם המים שלא ירגיש מאויים וירצה להשתתף, אין הרבה מה לעשות מלבד להיות סבלני זה יגיע במשך הזמן, לעיתים הם לא מעוניינים בכלל להתקלח כך שזה לא עוזר כל כך.

זה בסדר גמור, אתה יכול לדבר איתו על הכל מכל אבל להדגיש ולחזור יותר על המילים שתבחר.
כדי שהמילים יקלטו כדאי לקשר אותם למשהו , למשל "בננה" אם הקול יהיה כזה "דיכאוני " התוכי לא יתייחס וזה יבור לו ליד האוזן, אבל אם אתה תגיד את המילה בהדגשה ובשימחה אתה תראה שהתוכי כולו מרוכז בך, אתה יכול בהחלט להחזיק בננה ביד כשאתה אומר לו את המילה.
כדי שיקשר בהמשך בין המילה לבננה.
סמל אישי של משתמש
קובי חי
בקיעה
בקיעה
איש קשר:

שליחה על ידי קובי חי »

היה יום אחד ששמעתי עליה מהותית ברמת הרעש. ניגשתי לכלוב וראיתי את נפטון עושה אמבטיה בכלי מי השתייה שלו. באותו יום קניתי לו שפריצר והוא אכן נהנה ממספר מקלחות עד שזה עבר לו. אז אני אנסה שוב לעשות את זה כמו שהמלצתם. עדיף בעקרון לעשות את המקלחת בכלוב? באמבט? בכיור?

קובי
רוקד עם זאבים
סמל אישי של משתמש
eli_lea
הידד אני תוכי!
הידד אני תוכי!
איש קשר:

שליחה על ידי eli_lea »

עדיף לעשות בכל צורה שהתוכי מרוצה ונהנה ממנה, לכל תוכי העדפות שלו מסיבות שונות , אם הוא ירגיש נוח באמבטיה הוא יתרחץ גם באמבטיה, העיקר שהוא נהנה מהאופן שבו הוא עושה זאת.
סמל אישי של משתמש
אלמוגי
פוקח עיניים
פוקח עיניים

שליחה על ידי אלמוגי »

חחח עכשיו ראיתי.
איזה חמוד! נשמע שזכית!! D:

תמשיך להנות ממנו וכל הכבוד!
תמונה
Eitankeshet
ביצה
ביצה
שם פרטי:: איתן

שליחה על ידי Eitankeshet »

ממש חמוד ומטופח רואים שהשקעת !
סמל אישי של משתמש
קובי חי
בקיעה
בקיעה
איש קשר:

שליחה על ידי קובי חי »

תודה רבה על הפירגונים :-)

עכשיו שאלה

קרה לכם שתוכי החליט שהוא לא רוצה להיות במקום מסויים? מאיזו שהיא סיבה הוא החליט שהוא לא רוצה לשבת על יד שמאל. על ימין אין לו בעיה. על הכתפיים סבבה. אבל בשנייה שהוא על יד שמאל הוא מנסה להמלט ממנה, לטפס, לרדת, להסתובב וכו'.

הצעות?
רוקד עם זאבים
סמל אישי של משתמש
eli_lea
הידד אני תוכי!
הידד אני תוכי!
איש קשר:

שליחה על ידי eli_lea »

כמו לנו גם לתוכים ישנה עדיפות בישיבה במקום שנראה לנו וח יותר ונעים יותר, מיקה שלי למשל תעמוד רק על כתף שמאל שלי, גם אם אניח אותה בצד ימין היא תעבור לצד שמאל, זה בדיוק כמו שנישאל למה התוכי בלילה עומד במקום X ולא Y , בדיו' כי נוח לו והוא מרגיש בטוח ונינוח. מה עושים כדי לשנות את זה? כלום, לך תתווכח עם תוכי על הרגשות שלו תמונה.
תן לו להיות בצד הנוח לו או במקום שטוב לו , כדאי לזרום עם התוכי אם זה דבר שלא ממש ממש עקרוני.
סמל אישי של משתמש
קובי חי
בקיעה
בקיעה
איש קשר:

שליחה על ידי קובי חי »

תודה אלי :-)
בעקרון אין לי בעיה שישב על הכתף שלי, זה גם מפנה לי את הידיים להתעסקויות בבית
אבל אני מנסה ללמד אותו תרגילים שדורשים שימוש בשתי הידיים והוא ממש משתולל, מנסה לטפס בכוח. זה מגיע לקטעים שכשאני רוצה שהוא יטפס מיד ליד הוא נתקע על יד ימין ולא רוצה לעלות על יד שמאל. ומשמאל חזרה לימין הוא עולה בשניות.
רוקד עם זאבים
שלח תגובה

חזור אל “מגדלים תוכים”