ברוכים הבאים לקהילת תוכי אינפו. מערכת הפורומום זמינה לקריאה בלבד. לדיונים הנכם מוזמנים לקבוצת הפייסבוק:
קבוצת הפייסבוק של תוכי אינפו. לחצו כאן למעבר.
בנוסף, הנכם מוזמנים לצפות בפורטל ולקרא מאמרים, מדריכים, ביקורות ועוד... לחצו כאן למעבר.

שמן דגים וסידן

פורום מקצועי שאלות ותשובות בהשתתפות מגדלי תוכים מכל הזנים. בכל דיון יש לכתוב כותרת
עניינית ולתת פרטים מלאים בכל דיון: סוג התוכי, גיל, מזון, תנאי מחייה וכו' לא יתקבלו דיונים
לשם הצגה בלבד. פרטים נוספים וכללי פורום זה: קישור.

מנהל: מפקחים

סמל אישי של משתמש
eli_lea
הידד אני תוכי!
הידד אני תוכי!
שם פרטי:: יש כינוי
איש קשר:

Re: שמן דגים וסידן

שליחה על ידי eli_lea »

תודה על המידע גיאתמונה
gaisagi
בקיעה
בקיעה

שליחה על ידי gaisagi »

איזה וטמינים רמדיה וכל האבקות למיניהם?אם כן אז מומלץ ביותר לא יקר מידי ישנם אבקות בכל חנות על בסיס תירס ואורז אשר מכילים את כל אבות המזון ניתן לערבב עם ההשריה. מכיוון שהמטרנות הללו מיועדות לתינוקות לא צריך להשתולל איתם ויש לעקוב אחר שילשולים. פעמים שלוש בשבוע מספיק בהחלט.
gaisagi
בקיעה
בקיעה

שליחה על ידי gaisagi »

ויטמין D נמס בשומן ולכן אינו נמס במים וזה אומר, שמי שמוסיף אותו במים צריך ליבדוק האם זה אפקטיבי.
אם החברה של וטמין זה כותבת על המוצר שהוא נמס במים עבור תינוקות, אז OK ניתן להוסיף למים, אבל אם זה תוסף שנותנים על הלשון, אני לא בטוח שהוא נמס במים וזה אומר שאין הומוגניות - אחידות של הויטמין בכלי המים של התוכים ולכן החומר לא ניצרך על ידם בעצם .
חומרים שאינם נמסים במים כמו וטמינים או איבומק למשל ניתן לערבב יום קודם עם תערובת זרעים ושמן חמניה וכך יש ספיגה טובה יותר של החומר הפעיל.
תמיד צריך לחשב לפי מישקל גוף+- ולא להיות פזיזים.

לא נמס במים זה אומר, שהוא מתנהג כמו שמן. אתם יודעים מה קורה שמערבבים שמן עם מים? יש דחייה.
במיקרה של וויטמינים נמסים בשומן, לא ניתן להוסיף במים אלא עם החברה כתבה שכן זאת אומרת, שהם ביצעו פעילות על החומר וכך הוא נמס במים. כאשר הוא ניכנס לגוף הוא משתנה על ידי אינזימים .
gaisagi
בקיעה
בקיעה

שליחה על ידי gaisagi »

סליחה על הבלגן
סמל אישי של משתמש
אווה
פוקח עיניים
פוקח עיניים

שליחה על ידי אווה »

יש לי שני דברים להעיר או יותר נכון להביא לתשומת לב.
כידוע גם למטרנה, וגם רמדיה מיועדים לתינוקות, ואם כך הם עשויים מאבקת חלב.גם ידוע שתוכים כמו יתר הציפורים אינם מסוגלים לעכל דברי חלב, כך שאסור ולא רצוי לתת להם דברי חלב.יש תחליף מזון לתינוקות, אצל מטרנה אני יודעת על בטוח, רמדיה איני יודעת, שעשוי על בסיס צמחוני וזה כן יכול להיות שימושי לתוכים.
אבל שוב באיזה מינון ובאיזה תדירות???

הערה שניה לגבי האיבומק.אני מקווה שאף אחד מהמגדלים במיוחד הצעירים לא יחשבו שאיבומק נותנים כל יום או לעתים קרובות.זה תרופה לתילוע ונגד פרזיטים ורצוי לקבל הוראות מוטרינר של ציפורים!האיבומק נמס בשמן פרפין-גליקול, והעירבוב צריך להיות ביחס מסוים, והכמות תלויה במשקל הגוף, כך שלא נותנים באופן עצמאי!תמונה
תמונה
סמל אישי של משתמש
eli_lea
הידד אני תוכי!
הידד אני תוכי!
שם פרטי:: יש כינוי
איש קשר:

שליחה על ידי eli_lea »

אווה תודה על ההערה,
אני חיכיתי להערה כזאת ולשמיעת דיעות נוספות,אני בדיעה שעדיף לא לתת לתוכי ויטמינים
מאשר לשחק משחקי ניחוש בנוגע לכמויות ומזון שאינו מיוצר ומיועד לתוכים,יתכן שמגדלים
ותיקים ומנוסים בדקו את ההשפעות ויודעים במדוייק את היחס הנדרש אך לדעתי רוב רובם
של המגדלים עלול לשגות במינונים ולגרום לתוצאה הפוכה.

אני אישית חושב שתוכים שרוב התזונה שלהם מתבססת על כופתיות ומקבלים תוספת למזונם בצורת
ירקות ופירות מסודרים בהחלט,רוב רובה של תזונת התוכים שלי מתבססת על הכופתיות,מעט מאוד פירות,מידיי
פעם אבקת אבן סידן מגורדת על המזון וזהו,אני יודע ומכיר מגדלים שלא נותנים מאומה מלבד הכופתיות,לא תוספות
של ויטמינים לא פירות וירקות ולא תוספת סידן,והתוכים בריאים מתרבים ובוקעים גוזלים בריאים לא פחות.

אני חושב שיש לבדוק היטב את נושא הויטמינים והתוספים ואם הוחלט להשתמש בהם אז תנו לחברות המייצרות
את המזון לעשות ניסויים ולקבוע את המינונים,אם כבר אז קנו באריזות עליהם כתוב המינון המומלץ לתוכי.
לטפטף טיפות ויטמינים של תינוקות למי השתייה של התוכים נשמע לי מאוד לא רצוי.
rokokokn
פוקח עיניים
פוקח עיניים
אזור מכירה: יבנה

שליחה על ידי rokokokn »

אווה יפה לך תשובה לעניין
הדילול הוא ביחס של אחד ל עשר אבל עים פרופילן גליקול. ולא פרפין
שאלי את האוניברסיטה ת"א הם עונים שם בלי בעיה אבל לא מוסרים מינון
אני אומר לך את זה באחריות מלאה
תמונה
סמל אישי של משתמש
אווה
פוקח עיניים
פוקח עיניים

שליחה על ידי אווה »

נכון אתה צודק, אני תמיד טועה בין השמות פרפין ופרופילן גלוקולתמונה. תודה על התיקון.
תמונה
rokokokn
פוקח עיניים
פוקח עיניים
אזור מכירה: יבנה

שליחה על ידי rokokokn »

היום כבר לא מדלילם עים פרפין כי הוא לא נקי ויעל כמו הפרופילן גליקול
סתם לחידוד הרעיון
תמונה
סמל אישי של משתמש
אווה
פוקח עיניים