ברוכים הבאים לקהילת תוכי אינפו. מערכת הפורומום זמינה לקריאה בלבד. לדיונים הנכם מוזמנים לקבוצת הפייסבוק:
קבוצת הפייסבוק של תוכי אינפו. לחצו כאן למעבר.
בנוסף, הנכם מוזמנים לצפות בפורטל ולקרא מאמרים, מדריכים, ביקורות ועוד... לחצו כאן למעבר.

הגוזל גוסס

פורום מקצועי שאלות ותשובות בהשתתפות מגדלי תוכים מכל הזנים. בכל דיון יש לכתוב כותרת
עניינית ולתת פרטים מלאים בכל דיון: סוג התוכי, גיל, מזון, תנאי מחייה וכו' לא יתקבלו דיונים
לשם הצגה בלבד. פרטים נוספים וכללי פורום זה: קישור.

מנהל: מפקחים

סמל אישי של משתמש
eli_lea
הידד אני תוכי!
הידד אני תוכי!
שם פרטי:: יש כינוי
איש קשר:

Re: הגוזל גוסס

שליחה על ידי eli_lea »

הסיבה העיקרית היא לצערי האכלה לא נכונה. והסיבות האחרות הן נשאות של מחלות שמתפרצות בהמשך,לטפל בגוזל שאינו גמול ולהבין
את הצרכים שלו ולדעת באמת את מצבו זה לא פשוט. לעיתים הכל עובר בשלום אבל לא מעט פעמים זה נגמר במותו של הגוזל וחבל.
מי שיכול לרכוש גוזל גמול שיעשה זאת ויחסוך הרבה כאב ראש כסף ועוגמת נפש .
אני נתקל כמעט כל יום ב"מגדלים" שהחליטו שהם חוסכים כסף מצד אחד ומצד שני רוצים לעבור "חוויה" ורוכשים גוזלים (לרוב תוכים גדולים) .
השבוע התקשרו אלי 3 אנשים כשאחת מהן קנתה גוזל ג'אקו בן חודש ואינה יודעת אפילו לערבב דייסה .
שבוע שעבר התקשר אלי אדם לשאול את השאעלה הנשאלת כאן, האם יתכן שרכש גוזל ג'אקו שבעצם היה חולה עוד לפני שרכש אותו ומת לו תוך ארבעה ימים. מתקשרים אלי גם לסוגים שונים אבל אני מעריך שבגלל שאני מפרסם גוזלי ג'אקו מתקשרים יותר אנשים שרוכשים גוזלי ג'אקו.
בסופו של דבר מהחוויה ומהמחיר הזול יוצא עוגמת נפש חור בכיס ועוד גוזל מאבד את חייו .
אני כבר לא מדבר על המוכרים עצמם שמה שיש לנגד עינהם זהו בצע כסף, להפקיר גוזל בידיים לא מיומנות זה פשע בעיני. אני מוסר גוזלים
גמולים ואיני ישן בלילה אם לא מתקשרים לידע אותי מה קורה איתם.
שוב, אני מציע לקחת גוזל גמול ממש בשלבי הגמילה הסופיים, תוכי שאוכל באופן עצמאי חזק ובריא שאינו תלוי בכם ואין פחד שתעשו טעות.

אגב, הטעות הכי גדולה להאכיל גוזל במצב של הגוזל שלך בכוח , לא שזה מה שהרג אותו אבל האכלה בכוח יכולה להיות ארוחה אחרונה מאחר
והתוכי בקלות בולע מזון לקנה הנשימה ותוך זמן קצר מסיים את חייו.
סמל אישי של משתמש
דקל
ניצוי חלקי
ניצוי חלקי

שליחה על ידי דקל »

מצער לשמוע..
תמונה
refael608
בקיעה
בקיעה

שליחה על ידי refael608 »

אלי אתה צודק לגמרי ...
בגלל אותם סיבות כמו מה שקרה פה ,ליפני שאנשים באים אלי בכלל לקנות אני שואל אותם אם הם יודעים להאכיל והאכילו בעבר ..
וחוץ מזה מלמד אותם כל מיני דברים כדי שלא יקרה מצב שהגוזל ימות ...
בגלל זה באמת גם לרוב עדיף לקנות גוזל גמול ממגדל מוכר שאפשר לסמוך עליו ויש לו מילה..
מצטער לשמוע על מות הגוזל ..
בהצלחה אם כל תוכי אחר שתחליט להביא..
jango65
ביצה
ביצה

שליחה על ידי jango65 »

תודה רבה לכולם.

אבל המגדל אמר לי שהוא כמעת גמול רק כמה ימים להאכיל אותו וזהו..
וזאת הסיבה שהיה לי ביטחון לקחת אותו כי הוא אוכל ושותה ודייסה פעם ביום לא חשבתי שתהיה בעיה.

אני עכשיו יתחיל ללמוד הרבה על החתמת גוזלים כי אני בקרוב עושה להקת קוקטיילים וחלק מהגוזלים מוכר למגדלים פרטיים ואיזה 4-5 מחתים.
סמל אישי של משתמש
ronihoshen
בקיעה
בקיעה
שם פרטי:: ronihoshen

שליחה על ידי ronihoshen »

מצטערת לשמוע! יותר מידי גוזלי קוקטייל וקוקטיילים בוגרים מתים לחברים בפורום ... אני מתחילה לפחד שיקרה משהו לקיווי .. הוא כל החיים שלי!
ואני מקווה שילך לך יותר טוב עם ההחתמה של הגוזלים מהלהקה:)תמונה
תמונה
שלח תגובה

חזור אל “מגדלים תוכים”