אני אישית מעולם לא שטפתי עים אקונומיקה ,
אבל אלו שכן נוהגים לשטוף עים אקונומיקה לדעתי חייבים לתת לכלי השטוף לנוח בצד עד שבאמת יתאדה כל הריח של האקונומיקה
(ריח חריף) ולהישתמש בכלי אחר עד שגם הכלי השני יצטרך ניקוי,וזה שאתם ערים לזה שצריך ניקיון לכלים ולמקום זה מצויין,
אני אישית נוהג לשטוף את כלי המים והאמבטיות מידי יום או יומיים כך שזה ניראה כמו חדש תמיד והמים נקיים לגמרי ,
וכלי האוכל הם נישטפים 1 לשבוע כי הם חיצוניים ואין מגע מיותר של הכלים עים לכלוך ,
ברוכים הבאים לקהילת תוכי אינפו. מערכת הפורומום זמינה לקריאה בלבד. לדיונים הנכם מוזמנים לקבוצת הפייסבוק:
קבוצת הפייסבוק של תוכי אינפו. לחצו כאן למעבר.
בנוסף, הנכם מוזמנים לצפות בפורטל ולקרא מאמרים, מדריכים, ביקורות ועוד... לחצו כאן למעבר.
קבוצת הפייסבוק של תוכי אינפו. לחצו כאן למעבר.
בנוסף, הנכם מוזמנים לצפות בפורטל ולקרא מאמרים, מדריכים, ביקורות ועוד... לחצו כאן למעבר.
ניקיון כלי האוכל והמים בכלוב
מנהל: מפקחים
Re: ניקיון כלי האוכל והמים בכלוב
כמו שחברנו לפורום אמר (אליהב) הריח החזק מאוד לא נוח לתוכים.
חבר עשה את אותו דבר שהוא מגדל להקות של קוקטיילים,וגם השאיר יומים את הכלים בגלל הריח בשמש (ושתבינו הוא היה צריך להביא בנתיים כלים חדשים) ואחרי יומים עוד נשאר הריח,הוא חשב טוב נו הריח לא רציני...אבל פשוט התוכים לא התקרבו לשתות ולא לאכול כי הריח היה חזק מאוד,ואתם יודעים כמה התוכים רגישים לריחות! זאת דעתי חבר'ה (:
חבר עשה את אותו דבר שהוא מגדל להקות של קוקטיילים,וגם השאיר יומים את הכלים בגלל הריח בשמש (ושתבינו הוא היה צריך להביא בנתיים כלים חדשים) ואחרי יומים עוד נשאר הריח,הוא חשב טוב נו הריח לא רציני...אבל פשוט התוכים לא התקרבו לשתות ולא לאכול כי הריח היה חזק מאוד,ואתם יודעים כמה התוכים רגישים לריחות! זאת דעתי חבר'ה (:
אני מנקה כל יום עם מים וסבון כלים ופעם-פעמיים בשבוע מכניס למדיח (אחרי שאני שם ביצים מרוסקות כי זה עושה ריח נוראי שלא יורד גם עם סבון)
אז לידע כללי אני מנקה את האומנת עם אקונומיקה ואחרי שעתיים של איורור אני שם גוזלים בני יום, אין ריח, והאקונומיקה מתאדה כמעט מיד.
אני שוטף את כל הכלים והקופסאות של הגוזלים באקונומיקה ללא בעיה, אין ריח ולא כלום, אקונומיקה מחטא מעולה במידה וצריך חיטוי.
כשבן אדם שואל "איך מנקים טוב" אני מאמין שהוא מכיר את המושג סבון או סקוצ' והוא לא יצא מהמערות, כלומר הוא מחפש חומר שינקה
טוב יותר או יחטא.
לכל מי שמסבן יום יום ומנקה ושוטף אין בעייה, אנחנו מדברים על מקרה מיוחד ששואלים איך לנקות ולכן המענה, אין היסחפות אין בעייה ואין חשש
אני בעצמי משתמש באקונומיקה מלבד השימוש במטליות מיוחדות שמחסלות חיידקים לחיטי.
אם אני שם ביצים וגוזלים בני יום לאחר שטיפה ואיוורור של שעתיים אז תאמינו לי שהכל בסדר ואין חשש.
אגב מי אמר ששוטפים עם אקונומיקה ליד התוכים ? לוקחים את כלי האוכל לאמבטיה או למקום מרוחק מהתוכים ושוטפים לא כתבתי באף מקום לשטוף עם אקונומיקה כשהתוכים בתוך הכלוב.
אני שוטף את כל הכלים והקופסאות של הגוזלים באקונומיקה ללא בעיה, אין ריח ולא כלום, אקונומיקה מחטא מעולה במידה וצריך חיטוי.
כשבן אדם שואל "איך מנקים טוב" אני מאמין שהוא מכיר את המושג סבון או סקוצ' והוא לא יצא מהמערות, כלומר הוא מחפש חומר שינקה
טוב יותר או יחטא.
לכל מי שמסבן יום יום ומנקה ושוטף אין בעייה, אנחנו מדברים על מקרה מיוחד ששואלים איך לנקות ולכן המענה, אין היסחפות אין בעייה ואין חשש
אני בעצמי משתמש באקונומיקה מלבד השימוש במטליות מיוחדות שמחסלות חיידקים לחיטי.
אם אני שם ביצים וגוזלים בני יום לאחר שטיפה ואיוורור של שעתיים אז תאמינו לי שהכל בסדר ואין חשש.
אגב מי אמר ששוטפים עם אקונומיקה ליד התוכים ? לוקחים את כלי האוכל לאמבטיה או למקום מרוחק מהתוכים ושוטפים לא כתבתי באף מקום לשטוף עם אקונומיקה כשהתוכים בתוך הכלוב.
אני לא מבינה על מה אתם מדברים.. כלי אוכל או כלי מחומר שאינו סופג, אם שוטפים עם מים מדוללים באקונומיקה ולאחר מכן שוטפים עם מים
לא נשאר שום ריח.. אם נשאר ריח אולי הכלי היה עם אבנית או מזון וכמו שהמזון נשאר גם החומר נשאר, וזה יקרה גם עם סבון - רק שלסבון
אין ריח חריף כמו לאקונומיקה וזה אומר שהתוכים מקבלים כלים עם מזון ישן\אבנית וסבון..
ענפים לא שוטפים עם אקונומיקה כי העץ סופג את הנוזל ואי אפשר לנקות במאה אחוז, גם תאי הטלה אני לא אשטוף עם אקונומיקה
אני מעדיפה לקנות חדש, או לשטוף עם סבון
אומנת ללא פורמייקה גם לא כדאי כי זה סופג, אבל עם פורמייקה אין שום סיבה שישאר ריח\חומר.. פורמייקה מגנה מנוזלים, כל סוג של נוזלים
ולכן קל לנקות ולחטא.
אם רוצים לנקות את כלי האוכל כראוי - סקוץ' וסבון, אם יש אבנית גם חומץ
אם רוצים לחטא - מעט אקונומיקה מדולל במים - לשטוף היטב כמו ששוטפים סבון.. אין שום הבדל
לא נשאר שום ריח.. אם נשאר ריח אולי הכלי היה עם אבנית או מזון וכמו שהמזון נשאר גם החומר נשאר, וזה יקרה גם עם סבון - רק שלסבון
אין ריח חריף כמו לאקונומיקה וזה אומר שהתוכים מקבלים כלים עם מזון ישן\אבנית וסבון..
ענפים לא שוטפים עם אקונומיקה כי העץ סופג את הנוזל ואי אפשר לנקות במאה אחוז, גם תאי הטלה אני לא אשטוף עם אקונומיקה
אני מעדיפה לקנות חדש, או לשטוף עם סבון
אומנת ללא פורמייקה גם לא כדאי כי זה סופג, אבל עם פורמייקה אין שום סיבה שישאר ריח\חומר.. פורמייקה מגנה מנוזלים, כל סוג של נוזלים
ולכן קל לנקות ולחטא.
אם רוצים לנקות את כלי האוכל כראוי - סקוץ' וסבון, אם יש אבנית גם חומץ
אם רוצים לחטא - מעט אקונומיקה מדולל במים - לשטוף היטב כמו ששוטפים סבון.. אין שום הבדל