ברוכים הבאים לקהילת תוכי אינפו. מערכת הפורומום זמינה לקריאה בלבד. לדיונים הנכם מוזמנים לקבוצת הפייסבוק:
קבוצת הפייסבוק של תוכי אינפו. לחצו כאן למעבר.
בנוסף, הנכם מוזמנים לצפות בפורטל ולקרא מאמרים, מדריכים, ביקורות ועוד... לחצו כאן למעבר.
קבוצת הפייסבוק של תוכי אינפו. לחצו כאן למעבר.
בנוסף, הנכם מוזמנים לצפות בפורטל ולקרא מאמרים, מדריכים, ביקורות ועוד... לחצו כאן למעבר.
איזה תוכי לקחת ??? צריך עזרה..
מנהל: מפקחים
Re: איזה תוכי לקחת ??? צריך עזרה..
אני יסביר לך מה הבעיה, אני פשוט עכשיו עברתי לביניין קומות והסיבה היחידה שאני דואג לראש זה ביגלל השכנים, נגיד לי ספציפית ולמישפחה הרעש לא מפריע(כי היה לי קקדו אמברלה אז אני לא מיתרגש כבר מירעש של תוכי), השכנים זאת הבעיה, עם. הרעש של האקלקטוסים הוא יכול להגיע למידה כזאת שיכולים ליבצר לי בעיות עם שכנים, מה שאני ממש לא רוצה
יש שכנים שיתלוננו ויש כאלה שלא.
הכל תלוי ברמת הרעש שהם יכולים לסבול.
כל עוד התוכי לא צועק מ00 בלילה לא יכולים לעשות לך ולתוכי כלום.
הכל תלוי ברמת הרעש שהם יכולים לסבול.
כל עוד התוכי לא צועק מ00 בלילה לא יכולים לעשות לך ולתוכי כלום.

אני מגדל את האקלקטוס הזה כבר כמעט חודשיים..
מבחינת אופי הוא ממש מצויין לא מנסה בכלל לנשוך אוהב ידיים וגם מדיי פעם ממלמל...
לצעוק הוא לא צועק!! יכול להיות שנפלתי על אחד שקט איך שאומרים..
למרות שהיה לי גאקו לא פראייר בכלל והוא צעק הרבה!! פה נפלתי על אחד צעקני..
בכללי אקלקטוס נחשב לתוכי חברותי מאוד כלפי הרבה אנשים..
מה שהגאקו (לא כולם) אוהבים בדר"כ רק בן אדם אחד, הם מחשיבים אותו לבן זוג שלהם...
יכולת הדיבור שלו היא לא כמו של הגאקו אבל הוא גם יכול לדבר.. טוב מאוד אפילו..
ולפי דעתי אין דבר העומד בפני הרצון אם תלמד את האקלקטוס ותשב איתו דיי הרבה הוא ידבר יותר מגאקו..
אם אני לא טועה התוכי שדיבר הכי הרבה מילים הוא תוכון... ככה שהכל אפשרי..
מבחינת אופי הוא ממש מצויין לא מנסה בכלל לנשוך אוהב ידיים וגם מדיי פעם ממלמל...
לצעוק הוא לא צועק!! יכול להיות שנפלתי על אחד שקט איך שאומרים..
למרות שהיה לי גאקו לא פראייר בכלל והוא צעק הרבה!! פה נפלתי על אחד צעקני..
בכללי אקלקטוס נחשב לתוכי חברותי מאוד כלפי הרבה אנשים..
מה שהגאקו (לא כולם) אוהבים בדר"כ רק בן אדם אחד, הם מחשיבים אותו לבן זוג שלהם...
יכולת הדיבור שלו היא לא כמו של הגאקו אבל הוא גם יכול לדבר.. טוב מאוד אפילו..
ולפי דעתי אין דבר העומד בפני הרצון אם תלמד את האקלקטוס ותשב איתו דיי הרבה הוא ידבר יותר מגאקו..
אם אני לא טועה התוכי שדיבר הכי הרבה מילים הוא תוכון... ככה שהכל אפשרי..

אכשיו בקשר לזה שמרבית היום הוא היה לבד ( לא תמיד), זה משהוא שיכול להביא אותו למריטת הנוצות, דיכאונות? או שהוא מיסתדר עם זה בסדר?
לצערי אתה לא צודק דקל, תלונות של שכנים בהחלט יכולים לגרום לכך שפקח יורה לך להסיר את המטרד. יש כאן תקדימים לכך באתר גם של מגדל בחצר דירת גן .
אומנם אפשר להתעקש לדרוש מדידות רעש ולהגיע עם הנתונים לבתי משפט אבל אם אפשר למנוע מראש בדרך טובה כדאי מאוד לעשות זאת.
בכל מקרה הכל תלוי בסיבולת של השכנים לרעש, ישנם שיתלוננו על זוג תוכונים "שיחפרו" להם ליד החלון וישנם שיתעלמו.
אם יש לך בעיה של רעש ואתה חושש מכך אל תיקח סוגים גדולים שמן הסתם רמת הרעש שלהם עולה על תוכים בינונים וקטנים.
לגבי ג'אקו של בן אדם אחד , דיברנו על כך לא מעט, עוד סטיגמה , עדיין לא הוכיחו שג'אקו נקשר לאדם אחד יותר מאשר תוכי אחר כלשהו שאדם אחד נותן לו יחס יותר מאחרים או שהגישה מוטעית . כל תוכי שבעליו מתלוננים על חוסר חברותיות לאחרים יכול להחליף את הג'אקו בקלות ולהפריך את הסטיגמה שמדובר ספציפית בג'אקו.אני מכיר לא מעט אקלקטוסים שתוקפנים לבני המשפחה האחרים וכנ"ל לגבי קקדו אמזונה ושאר הסוגים . כתבתי על זה בדיון שהיה לא מזמן , ובתמונות המצורפות של מעט מהמגדלים שרכשו ממני אני נהנה לראות כיצד משפחות שלמות נהנות מהתוכי ללא יוצא מהכלל, עם הדרכה נכונה התוכי חברותי לכולם:
Re: מעוניינת לרכוש תוכי גדול ומתלבטת בין סוגי התוכים הגדולים
עוד נגיעה לגבי הרעש, תוכי (לא משנה כרגע סוגו) יהיה רועש יותר בסביבה רועשת, תוכים שיחיו בסביבה שקטה ושלווה יהיו שקטים יותר .
כמובן שלכל תוכי יש את רמת הרעש האופינית לו אבל תוכי בסביבה רועשת יהיה רועש יותר מאותו תוכי בסביבה שקטה. גם כאן זה תלוי במגדל בגישה ובטיפול.
לגבי מריטה ודיכאונות, כל תוכי שיורגל לאורח חיים מסויים מגיל גמילה יקבל את אורח החיים ולא יראה בזה משהו יוצא דופן, אם התוכי שלך יהיה מורגל מגיל צעיר לבלות בכלוב חצי יום הוא לא יקבל זאת כעונש ולא יפתח בעיות התנהגות, כמובן שתצטרך לספק לו כלוב מרווח בהתאם לצרכיו ותעסוקה מעניינת ומגוונת.
אומנם אפשר להתעקש לדרוש מדידות רעש ולהגיע עם הנתונים לבתי משפט אבל אם אפשר למנוע מראש בדרך טובה כדאי מאוד לעשות זאת.
בכל מקרה הכל תלוי בסיבולת של השכנים לרעש, ישנם שיתלוננו על זוג תוכונים "שיחפרו" להם ליד החלון וישנם שיתעלמו.
אם יש לך בעיה של רעש ואתה חושש מכך אל תיקח סוגים גדולים שמן הסתם רמת הרעש שלהם עולה על תוכים בינונים וקטנים.
לגבי ג'אקו של בן אדם אחד , דיברנו על כך לא מעט, עוד סטיגמה , עדיין לא הוכיחו שג'אקו נקשר לאדם אחד יותר מאשר תוכי אחר כלשהו שאדם אחד נותן לו יחס יותר מאחרים או שהגישה מוטעית . כל תוכי שבעליו מתלוננים על חוסר חברותיות לאחרים יכול להחליף את הג'אקו בקלות ולהפריך את הסטיגמה שמדובר ספציפית בג'אקו.אני מכיר לא מעט אקלקטוסים שתוקפנים לבני המשפחה האחרים וכנ"ל לגבי קקדו אמזונה ושאר הסוגים . כתבתי על זה בדיון שהיה לא מזמן , ובתמונות המצורפות של מעט מהמגדלים שרכשו ממני אני נהנה לראות כיצד משפחות שלמות נהנות מהתוכי ללא יוצא מהכלל, עם הדרכה נכונה התוכי חברותי לכולם:
Re: מעוניינת לרכוש תוכי גדול ומתלבטת בין סוגי התוכים הגדולים
עוד נגיעה לגבי הרעש, תוכי (לא משנה כרגע סוגו) יהיה רועש יותר בסביבה רועשת, תוכים שיחיו בסביבה שקטה ושלווה יהיו שקטים יותר .
כמובן שלכל תוכי יש את רמת הרעש האופינית לו אבל תוכי בסביבה רועשת יהיה רועש יותר מאותו תוכי בסביבה שקטה. גם כאן זה תלוי במגדל בגישה ובטיפול.
לגבי מריטה ודיכאונות, כל תוכי שיורגל לאורח חיים מסויים מגיל גמילה יקבל את אורח החיים ולא יראה בזה משהו יוצא דופן, אם התוכי שלך יהיה מורגל מגיל צעיר לבלות בכלוב חצי יום הוא לא יקבל זאת כעונש ולא יפתח בעיות התנהגות, כמובן שתצטרך לספק לו כלוב מרווח בהתאם לצרכיו ותעסוקה מעניינת ומגוונת.
-
jhony_bravo
- פוקח עיניים

- שם פרטי:: יש כינוי
מאייר רופל סנגל רד בלי וראש חום יתאימו לדרישותיך כאשר הרד בלי הוא הדברן הכי טוב
אין שכל אין דאגות רק הגוף צועק והחברה סובלת
תוכים מגדלים באהבה או לא מגדלים בכלל
עד שלא תשבור את הכוס בחתונה לא תבין את המשמעות של המשפט: שברת - שילמת
תוכים מגדלים באהבה או לא מגדלים בכלל
עד שלא תשבור את הכוס בחתונה לא תבין את המשמעות של המשפט: שברת - שילמת
אתה יכול להעלות תמונות של התוכי הזה בבקשה?
אבל המחיר שלו יקרבגלל שאין הרבה בארץ...

"מי שמשחק באש,לא יתפלא אם נכווה"
למה עד כמה יכול להגיע המחיר שלו?
מי אמר שאין בארץ? לא חסר סנגלים , אצל עוזי הגוזלים כבר בשלבי גמילה:
Re: בית הגידול של עוזי
המחירים משתנים ממגדל למגדל אבל המחיר בסביבות 1000ש"ח +-
Re: בית הגידול של עוזי
המחירים משתנים ממגדל למגדל אבל המחיר בסביבות 1000ש"ח +-