ברוכים הבאים לקהילת תוכי אינפו. מערכת הפורומום זמינה לקריאה בלבד. לדיונים הנכם מוזמנים לקבוצת הפייסבוק:
קבוצת הפייסבוק של תוכי אינפו. לחצו כאן למעבר.
בנוסף, הנכם מוזמנים לצפות בפורטל ולקרא מאמרים, מדריכים, ביקורות ועוד... לחצו כאן למעבר.

תא הטלה לתוכונים

פורום מקצועי שאלות ותשובות בהשתתפות מגדלי תוכים מכל הזנים. בכל דיון יש לכתוב כותרת
עניינית ולתת פרטים מלאים בכל דיון: סוג התוכי, גיל, מזון, תנאי מחייה וכו' לא יתקבלו דיונים
לשם הצגה בלבד. פרטים נוספים וכללי פורום זה: קישור.

מנהל: מפקחים

סמל אישי של משתמש
שירלי87
ניצוי מלא
ניצוי מלא

Re: תא הטלה לתוכונים

שליחה על ידי שירלי87 »

התא משומש? אם כן כדאי לחטא לפני שאת מכניסה לתוכים.. או לפחות לשטוף היטב עם סבון ומים חמים
מציעה לשים מסמרים כמו שאלי הציע, ככה אני תליתי את התאים אצלי (של קוקטיילים)

בהצלחה תמונה
ninka
בקיעה
בקיעה

שליחה על ידי ninka »

היום אחרי הלימודים החזרתי להם,הם אומרים לי שאני אעשה את זה בבית,רציתי להגיד להם שאני לא נגריה , אבל שתקתי.

החזירו לי תכסף,שילמתי והלכתי,כשהגעתי לתחנה קלטתי שקניתי אותו הדבר,אז חזרתי והוא שם לי 2 מסמרים וכיפף אותם.

לזה אני קוראת חנות!!

אבל מה,כשניסיתי לשים תתא,היא ברחה. יש מצב היא בטראומה? אז כמה לחכות עד שאני אשים לה?כי אין לי מושג עם היא בהריון
סמל אישי של משתמש
eli_lea
הידד אני תוכי!
הידד אני תוכי!
שם פרטי:: יש כינוי
איש קשר:

שליחה על ידי eli_lea »

מה הכוונה ב"ברחה" התרחקה מתא ההטלה? תלית את התא באותו מקום שהקודם היה?
ninka
בקיעה
בקיעה

שליחה על ידי ninka »

היא ממש כזה ברחה למקל אחר.. וכן באותו מקום. שמתי לראות איך אני שמה לפני שקלטתי שאין איך לתלות..לא יודעת,נראה שהיא לא מרוצה.

כי פעם כששמתי לה היא ישר באה אליו,ואף פעם לא ברחה.

עם היה לי לב,נראה לי הייתי מוכרת\מוסרת אותם לבית גידול. אבל ניקשרתי :(
סמל אישי של משתמש
eli_lea
הידד אני תוכי!
הידד אני תוכי!
איש קשר:

שליחה על ידי eli_lea »

ההתנהגות טבעית , תתלי את התא והם יתרגלו לנוכחות שלו די מהר. לא זוכר באיזה כלוב מדובר אבל זכור לי שתלית את תא ההטלה על דלת הגישה ולכן אני ממליץ לנסות ולתת להם כלוב מתאים ומרווח יותר ולתלותאת תא ההטלה במקום שמיועד לכך . בטוח שתראי שוני בהתנהגות כשהכלוב גדול יותר ומרווח מאשר בכלוב קטן כשהחזית חסומה ע"י תא הטלה.
אם עשית שינוי נשמח לשמוע.
ninka
בקיעה
בקיעה

שליחה על ידי ninka »

התא הוא מבחוץ,וזה דלת שפותחים רק בשביל להוציא תסורגים לשטיפה.. ככה שהתא לא מפריע להם.

וזה תוכונים,הכלוב שלי מספיק להם בגודל..

פשוט עדיין לא החלטתי עם לקנות תכלוב לרבייה או לקנות תכלוב להאכלת היד. :)
סמל אישי של משתמש
eli_lea
הידד אני תוכי!
הידד אני תוכי!
איש קשר:

שליחה על ידי eli_lea »

אם התוכים נמצאים לריבוי תרכשי כמובן כלוב מתאים לרבייה, אם מדובר בתוכים מוחתמים האכלות יד הכלוב צריך להיות מותאם להאכלות יד, במקרה שלך הכי טוב לרכוש כלוב מתאים לריבוי כי הוא הכי נוח למטרה זו.
בכל מקרה תני לה להתרגל לתא ההטלה החדש , אין ספק שהיא תתרגל ותפסיק לפחד.
ninka
בקיעה
בקיעה

שליחה על ידי ninka »

שמתי להם אתמול,מאז שפצעו אותה נמלים,לא שמעתי אותה שרה,היא תמיד כזאת שקטה,עכשיו היא יושבת על כלי האוכל ויושנת עם הראש בנוצות. מה יש לה? :(
סמל אישי של משתמש
שירלי87
ניצוי מלא
ניצוי מלא

שליחה על ידי שירלי87 »

יש שינויים בלשלשת?
נראה לי שעדיף לא להוסיף לה סטרס, תתני לה שבוע-שבועיים להירגע קצת מהכל
אל תחברי את התא בנתיים בעיקר אם זה מלחיץ אותה. אולי זה מזכיר לה את הנמלים בתא..
תשימי את התא במרחק מהכלוב בשדה הראייה שלה, ומיום ליום תקרבי מעט לכלוב, עד שתוכלי לחבר את התא לכלוב מבלי שהיא תילחץ
ועדיף שהוא יהיה פתוח טיפה מלמעלה עד שהיא תאזור אומץ להיכנס, שיהיה מעט אור בתא והיא תראה שאין שם כלום
אם היא נלחצת אולי כדאי לתת אפילו חודש חודשיים או יותר כי זו בטח הייתה חוויה טראומתית בשבילה כל הסיפור עם הנמלים..

בהצלחה
ninka
בקיעה
בקיעה

שליחה על ידי ninka »

לא רציתי לשים,אבל ראיתי אותם מזדווגים,ושמתי מחשש שאולי היא בהריון,אבל עם היא מפחדת,כנראה שהיא לא,כבר כמה ימים שהתא שם,והיא לא ניכנסת ולא מתקרבת,כשאני שמה פירות\ירוקת היא אוכלת,ואז היא חוזרת לשבת בשקט על המקל.. או על קערת האוכל,ולישון.

פעם היא הייתה פעילה ושרה ומתנדנדת.ועכשיו כבר לא :(

אני לא רוצה גוזלים,או אכלת יד. אני אוהבת אותם כמו שהם,והעיקר שיהיו מאושרים ובריאים אצלי,ובנתיים זה נראה ההפך :(
שלח תגובה

חזור אל “מגדלים תוכים”