ברוכים הבאים לקהילת תוכי אינפו. מערכת הפורומום זמינה לקריאה בלבד. לדיונים הנכם מוזמנים לקבוצת הפייסבוק:
קבוצת הפייסבוק של תוכי אינפו. לחצו כאן למעבר.
בנוסף, הנכם מוזמנים לצפות בפורטל ולקרא מאמרים, מדריכים, ביקורות ועוד... לחצו כאן למעבר.

תוכון בן חודש וחצי- לא ממש אוכל

פורום מקצועי שאלות ותשובות בהשתתפות מגדלי תוכים מכל הזנים. בכל דיון יש לכתוב כותרת
עניינית ולתת פרטים מלאים בכל דיון: סוג התוכי, גיל, מזון, תנאי מחייה וכו' לא יתקבלו דיונים
לשם הצגה בלבד. פרטים נוספים וכללי פורום זה: קישור.

מנהל: מפקחים

סמל אישי של משתמש
לירון א
ביצה
ביצה
שם פרטי:: לירון

Re: תוכון בן חודש וחצי- לא ממש אוכל

שליחה על ידי לירון א »

תודה רבה!
גזרתי לו את הנוצות היום, והוא לא משתולל כמו קודם.
יש לי שאלה שקשורה למזון:
קניתי לו תערובת איכותית של מותג מחו"ל לתוכונים, והוא אוכל אותה,
אני יכולה כבר להתחיל לתת לו פירות וירקות ?
באיזה מינון?
הוא ממש קטנצ'יק ויש אפילו גרעינים בתערובת שהם גדולים והוא עוד לא אוכל....

תמונה
סמל אישי של משתמש
שירלי87
ניצוי מלא
ניצוי מלא

שליחה על ידי שירלי87 »

בטח, אפשר להתחיל לתת לו.. תמונה
1 כפית גדושה של "סלט" ביום זה מספיק.. כלומר אם תחתכי לקוביות קטנות קצת גזר, מלפפון, תפוח... ממש מעט מכל דבר ותשימי על כפית מטבח רגילה,כשהכפית מלאה בחתיכות ירק ופרי קטנות זה כמות מספיקה לתוכון
אפשר גם לתת פשוט חתיכה קטנה מכל ירק או פרי בנפרד מדי יום.. לדוגמא יום אחד לתת "טבעת" דקה של מלפפון, או של גזר
אבל לדעתי עדיף לתת כל יום הכל מהכל ככה צבעוני לתוכי ויש לו מבחר..

זרעים גדולים שהוא לא מצליח לאכול את יכולה להשרות במים 24 שעות (תחליפי מים כל 5 שעות בערך) וכשהזרעים יתרככו תשימי לו בכלוב
זה יקל עליו לאכול אותם. את יכולה גם להנביט לאחר ההשרייה ואז הזרעים יהיו מזינים יותר

אני מצרפת לך קישור לרשימה של פירות וירקות שמותר לתת לתוכים:

פירוט מרכיבי מזון לתוכים
סמל אישי של משתמש
לירון א
ביצה
ביצה

שליחה על ידי לירון א »

היי!
גזרתי לו את כנפיו.
הצבתי לו מראה בכלוב והוא כל היום צמוד אליה, מנשק אותה- להשאיר אותה שם?

בנוסף- הוא לא מתקרב לשום ירק שאני נותנת לו מהמאכלים המותרים.. איך מתחילים להרגיל לירקות או פירות ?

אני מנסה להתחיל לאלף אותו ע"י אמירת המילה "עלה" כשהוא עובר לי מאצבע לאצבע אבל אני מרגישה שהוא לא עושה את ההקשר בין המילים שלי לפעולה.... ?
דבר אחרון- אני מצרפת תמונה- אשמח בעזרה לזיהוי אם זה זכר או נקבה או שניהם...
תמונה
תודה!!!!
קבצים מצורפים
10-10-11 (21).JPG
סמל אישי של משתמש
eli_lea
הידד אני תוכי!
הידד אני תוכי!
שם פרטי:: יש כינוי
איש קשר:

שליחה על ידי eli_lea »

הוא ילמד את ההקשר במשך הזמן , גם אם לא נראה לך שהוא כל כך מקשר תמשיכי זה מעולה.
נראה תוכון זכר צעיר.
תוכונים
ביצה
ביצה

שליחה על ידי תוכונים »

תיקון:יש לי שאלה אלייך לירון א יש לי גם תוכון אוסטרלי הוא פוחד מימני העניין הום שהיא נושכת אותי היא מנסה ואני נבהלת ולא נותנת לה לינשוך אותי אז השאלה היא אים היא תנשך אותי היא תנשך חזק וכו
[questions][/questions]
סמל אישי של משתמש
שירלי87
ניצוי מלא
ניצוי מלא

שליחה על ידי שירלי87 »

7014 כתב:היי!
גזרתי לו את כנפיו.
הצבתי לו מראה בכלוב והוא כל היום צמוד אליה, מנשק אותה- להשאיר אותה שם?

בנוסף- הוא לא מתקרב לשום ירק שאני נותנת לו מהמאכלים המותרים.. איך מתחילים להרגיל לירקות או פירות ?

אני מנסה להתחיל לאלף אותו ע"י אמירת המילה "עלה" כשהוא עובר לי מאצבע לאצבע אבל אני מרגישה שהוא לא עושה את ההקשר בין המילים שלי לפעולה.... ?
דבר אחרון- אני מצרפת תמונה- אשמח בעזרה לזיהוי אם זה זכר או נקבה או שניהם...
תמונה
תודה!!!!
תשאירי את המראה

את יכולה לאכול לידו ואם הוא מביע עניין תתני לו לטעום. פשוט תמשיכי לשים בכלוב מדי יום ובסופו של דבר הוא יתרגל ויטעם ויאכל.
תוכים חשדניים לגביי מזונות לא מוכרים וחפצים חדשים... זה תהליך צריך להרגיל אותם בהדרגה.

מסכימה עם אלי, תמשיכי ככה והוא יקשר בסופו של דבר..זה לוקח זמן, הכל עניין של התמדה

גם לדעתי זכר צעיר..לפי מראה וגם לפי ההתנהגות שאת מתארת

התוכון חמוד מאוד, בהצלחהתמונה
סמל אישי של משתמש
לירון א
ביצה
ביצה

שליחה על ידי לירון א »

מועדים לשמחה !

כל כמה זמן מומלץ לקלח את התוכון בימים אלו ובחורף?
האם אני אמורה לייבש אותו? הוא נרתע מאוד אם אני מנסה לקרב אליו מגבת לגוף ובכלל לא נותן לי לגעת בו בשום מקום חוץ מהבטן...

דבר נוסף כדי לגוון את התפריט שלו- להניח פירות או ירקות בכלוב ולהשאיר שם? זה מרקיב אחרי כמה שעות, והוא עוד לא אוכל.

דבר אחרון- יש לו מצב רוח תוקפני לפעמים: פעם אחת הוא עולה על ללא חשש ובפעם אחרת (הפרש של שעה למשל) הוא ממש תוקף את האצבע שלי, מה יכולה להיות הסיבה?

תודה !
סמל אישי של משתמש
eli_lea
הידד אני תוכי!
הידד אני תוכי!
איש קשר:

שליחה על ידי eli_lea »

אם התוכי נהנה להתקלח אין מניעה לקלחו גם מספר פעמים בשוב, אם התוכי לא ממש נהנה נסי לא לגרום כרגע לרתיעה ממך מאחר וציינת שהוא די הפכפך ביחסים. לא נורא אם הוא לא יתקלח בחודשים הקרובים זה לא קריטי.

לגבי ייבוש, אין צורך לייבש את התוכי , הם מתייבשים לבד, צריך להקפיד שהטמפרטורה תהייה נורמלית ושהתוכי לא יהיה חשוף לרוח ישירה ממאוורר או מזגן.

את הפירות/ירקות השרייה וכו' יש להוציא לאחר מספר שעות ולא לתת להם להירקב, תתני בכמויות קטנות בכל פעם כדי שיתרגל לנוכחות שלהם ויתחיל להתעניין. זה יכול לקחת זמן אל תתייאשי.

תוכון נחשב לתוכי מאוד אנרגטי פעיל וסקרן , זה לא תוכי מיושב שאפשר להעלות אותו לאצבע והוא ישאר לאורך זמן, קחי זאת בחשבון, העלי אותו לזמנים קצרים ואל תכפי עליו, ההתנהגות יכולה לנבוע מחוסר רצון לעלות , מפחד ריגעי או תחושה לא טובה, מלק מוזר שמרחת על האצבעות, מתוך משחק וכו'. תנסי לאבחן באילו מצבים זה קורה. אגב, צריך לקחת בחשבון שכמו לנו גם לתוכים לעיתים אין מצב רוח טוב וסבלנות והם מתנהגים כך.
מעבר לזה נסי לא לגרום לו להימשך לאצבעות ואל תעודדי זאת, נסי להסב את תשומת ליבו כשזה קורה ובדרך כלל זה חולף.
סמל אישי של משתמש
לירון א
ביצה
ביצה

שליחה על ידי לירון א »

תודה !
העניין לגבי האצבעות הוא שע"י הושטת האצבע אני מוציאה אותו מהכלוב...

שאלה נוספת:
הוא ישן איתי בחדר, ואני הולכת לישון בסביבות 11\12 בימים טובים- אם אני מכסה את הכלוב הוא נצמד לפתח ומנסה לראות- הוא לא נרדם אלא אם אני מעבירה את הכלוב שלו לחדר אחר שקט וסגור.
השאלה היא- האם אני צריכה לכסות את הכלוב בכל מקרה בשעות הערב ו"להתעלם" ממנו, או להעביר אותו לחדר אחר שיהיה לבד עד הבוקר ?
סמל אישי של משתמש
eli_lea
הידד אני תוכי!
הידד אני תוכי!
איש קשר:

שליחה על ידי eli_lea »

אני חושב שהבחירה בידייך, את יכולה להעבירו לחדר חשוך ושקט ואת יכולה להשאירו בחדרך, האמיני לי שכשהוא יהיה עייף במהלך היום הוא ישלים שינה ואת החסר .
שלח תגובה

חזור אל “מגדלים תוכים”