ברוכים הבאים לקהילת תוכי אינפו. מערכת הפורומום זמינה לקריאה בלבד. לדיונים הנכם מוזמנים לקבוצת הפייסבוק:
קבוצת הפייסבוק של תוכי אינפו. לחצו כאן למעבר.
בנוסף, הנכם מוזמנים לצפות בפורטל ולקרא מאמרים, מדריכים, ביקורות ועוד... לחצו כאן למעבר.

מאוורר למכונת ניפוי

פורום מקצועי שאלות ותשובות בהשתתפות מגדלי תוכים מכל הזנים. בכל דיון יש לכתוב כותרת
עניינית ולתת פרטים מלאים בכל דיון: סוג התוכי, גיל, מזון, תנאי מחייה וכו' לא יתקבלו דיונים
לשם הצגה בלבד. פרטים נוספים וכללי פורום זה: קישור.

מנהל: מפקחים

dorkok
בקיעה
בקיעה

Re: מאוורר למכונת ניפוי

שליחה על ידי dorkok »

הבנתי,תודה.
תוכיהו
בקיעה
בקיעה
אזור מכירה: ירושלים ומרכז
שם פרטי:: יש כינוי
איש קשר:

שליחה על ידי תוכיהו »

למי שאין כמויות גדולות ועדיין מעוניין לנפות, אני יכול להמליץ על שיטת ניפוי מסורתית:
מפזרים את הגרעינים על מגש בגודל בינוני (קוטר 30-50 ס"מ) בשכבה דקה ואז מקפיצים בעדינות את התערובת לגובה של מס' ס"מ באויר.
כדאי לעמוד במקום שבו יש רוח קלילה, שתעזור לסחוף את המוץ. עם קצת אימונים וצבירת מיומנות, תגיעו לביצועים טובים.

דרך אגב, אני נותן את התערובת שנשארת (גרעינים + קליפות) לארנבות שלי, שחולקות את הכלוב עם התוכים, והן מחסלות אותה.תמונה
matan_175
גוזל
גוזל

שליחה על ידי matan_175 »

תפריד תתוכים מהארנבות ..........
סמל אישי של משתמש
eli_lea
הידד אני תוכי!
הידד אני תוכי!
איש קשר:

שליחה על ידי eli_lea »

יש שיטה שפיתחתי לאחר שנמאס לי לנשוף בפה והכמויות החלו לגדול. השיטה לא טובה למי שמגדל בבית ואפשר לעשותה בחצר או מחוץ לבית.

לוקחים מאוורר שולחני רגיל ומניחים על שולחן או משטח, בחלק הקידמי של הרשת שמים כלי פלסטיק רחב, את כל התערובת שאינה נקייה שמים בכלי ששופכים מעל הכלי התחתון מול המאוורר, כל המוץ עף וכל הזרעים הטובים נושרים לכלי , אפשר להגביר את מהירות המאוורר או להרחיק את הכלי לפי הצורך עובד מעולה.
שלח תגובה

חזור אל “מגדלים תוכים”