ברוכים הבאים לקהילת תוכי אינפו. מערכת הפורומום זמינה לקריאה בלבד. לדיונים הנכם מוזמנים לקבוצת הפייסבוק:
קבוצת הפייסבוק של תוכי אינפו. לחצו כאן למעבר.
בנוסף, הנכם מוזמנים לצפות בפורטל ולקרא מאמרים, מדריכים, ביקורות ועוד... לחצו כאן למעבר.

שעות תאורה לתוכים:

פורום מקצועי שאלות ותשובות בהשתתפות מגדלי תוכים מכל הזנים. בכל דיון יש לכתוב כותרת
עניינית ולתת פרטים מלאים בכל דיון: סוג התוכי, גיל, מזון, תנאי מחייה וכו' לא יתקבלו דיונים
לשם הצגה בלבד. פרטים נוספים וכללי פורום זה: קישור.

מנהל: מפקחים

סמל אישי של משתמש
שירלי87
ניצוי מלא
ניצוי מלא

Re: שעות תאורה לתוכים:

שליחה על ידי שירלי87 »

צודק תמונה בדקתי את זה עכשיו, גם חלון וגם מראה סופגים/מונעים את מעבר קרני ה UVB, ומעבירים רק UVA
הקרינה הנדרשת לייצור ויטמין D היא UVB - לכן רק חשיפה ישירה לשמש תעזור לגוף לייצר ויטמין D
(רבע שעה -חצי שעה ביום, ורצוי בבוקר בין 9:00-12:00 או אחה"צ בין 16:00-19:00)
סמל אישי של משתמש
eli_lea
הידד אני תוכי!
הידד אני תוכי!
שם פרטי:: יש כינוי
איש קשר:

שליחה על ידי eli_lea »

גם אני לא ידעתי עד שהתעמקתי, אגב הדיעה הרווחת היא שחשיפה לשמש עושה פלאים הן בייצור ויטמינים ועזרה בספיגת הסידן אבל ההשפעה שלה באה לביטוי בשינויים נוספים שמשפיעים על פעילות עונתית כמו הריבוי ועל התנהגות התוכים ומצב הרוח .
מאידך ישנם וטרינרים שלדעתם החשיפה לשמש טובה אך אי אפשר לתלות באי חשיפה בעיות של חוסר סידן אצל תוכי שמערכות גופו מתפקדות היטב. לדעתם תזונה מלאה ובמיוחד אם היא מבוססת על כופתיות מספיקה כדי שלא יווצר מחסור.

אם אפשר לאפשר לתוכים לשהות בשמש כאשר הם יכולים לבחור בין מקום מוצל למקום שטוף שמש מה טוב, אבל צריך לזכור שללא תזונה הולמת גם חשיפה לשמש לא תעזור.
סמל אישי של משתמש
shayh
פוקח עיניים
פוקח עיניים
אזור מכירה: צפון וכל הארץ
שם פרטי:: שי

שליחה על ידי shayh »

אני מבין נכון ?
במידה ואני מחבר מנורה בחדר של התוכים, זה לא עוזר, רק שמש, או מנורה במרחק של 20 או 30 ס"מ מהכלוב,
אז מה הבעיה לחבר מנורה שאפשר להעביר וכל יום לתת מספר שעות לכלוב אחר ?
זה יעשה את העבודה ?
תמונה

מזמרים, רוזלות, מני קולור, טורקיזנים, בורקיסים,
סמל אישי של משתמש
שירלי87
ניצוי מלא
ניצוי מלא

שליחה על ידי שירלי87 »

כן תמונה
סמל אישי של משתמש
eli_lea
הידד אני תוכי!
הידד אני תוכי!
איש קשר:

שליחה על ידי eli_lea »

אם המנורה תהיה בטווח של 30-60ס"מ (תלוי במנורה) מהתוכים היא תעשה את העבודה, לדעתי המנורה אפקטיבית יותר בכלובי רבייה . לעומת זאת יתכן שהמנורה תהיה אפקטיבית בכלוב גדול כגון ווליר כשהמנורה למשל תהיה מוצבת מעל הכלוב באיזור של ענפי העמידה שם נוהגים התוכים לעמוד . יתכן מאוד שהתוכים ימשכו לחום שהמנורה מפיצה ובחלק מהזמן ישהו קרוב אליה.
אם יש לך מספר כלובים זה לא הכי נוח להעביר את המנורה ממקום למקום כל כמה שעות.
סמל אישי של משתמש
shayh
פוקח עיניים
פוקח עיניים
אזור מכירה: צפון וכל הארץ
שם פרטי:: שי

שליחה על ידי shayh »

יש לי 3 כלובים שהם בחדר סגור, יש להם רק את צד צפון מזרח פתוח אך שם אין שמש,
מעל יש להם גג והם ממש סגורים בחדר,
שם אני שומר את הזוגות המיוחדים שלי,
הם מקבלים תזונה מעולה, וכל מה שצריך, כולל כלובים גדולים,
אך אני חושש מהעדר שמש,
אז לדעתי הרעיון הכי פשוט שיש לי זה להכין מנורה שיושבת בבית מנורה בצורה של האות ח,
ולהעביר את המנורה כל יום לכלוב אחר, להדליק אותה מעל הכלוב שהיא ממש יושבת על הרשת של הגג,
ברור שאני אדאג למנורה הכי טובה שאני יכול ואשמח לקבל שמות או הצעות למנורה מתאימה,
תמונה

מזמרים, רוזלות, מני קולור, טורקיזנים, בורקיסים,
סמל אישי של משתמש
eli_lea
הידד אני תוכי!
הידד אני תוכי!
איש קשר:

שליחה על ידי eli_lea »

לדעתי מה שאתה מתכנן יכול להועיל, כמובן שזה כרוך בהעברת המנורה אבל האפשרות האחרת היא התקנת שלוש מנורות שמחוברות לטיימר שיפעיל ויכבה את המנורות לפי שעות שתקבע לו , אין ספק שזו השקעה מאחר והמנורות לא זולות.

בארץ אני ממש לא יודע אבל בחו"ל אתה יכול לפנות או להתבסס על האתר שהועלה לכאן בעבר:
http://www.exo-terra.com/en/products/solar_glo.php
http://www.exo-terra.com/en/products/lighting.php
שלח תגובה

חזור אל “מגדלים תוכים”