ברוכים הבאים לקהילת תוכי אינפו. מערכת הפורומום זמינה לקריאה בלבד. לדיונים הנכם מוזמנים לקבוצת הפייסבוק:
קבוצת הפייסבוק של תוכי אינפו. לחצו כאן למעבר.
בנוסף, הנכם מוזמנים לצפות בפורטל ולקרא מאמרים, מדריכים, ביקורות ועוד... לחצו כאן למעבר.

זוג תוכונים ברח ונטש את הגוזלים

פורום מקצועי שאלות ותשובות בהשתתפות מגדלי תוכים מכל הזנים. בכל דיון יש לכתוב כותרת
עניינית ולתת פרטים מלאים בכל דיון: סוג התוכי, גיל, מזון, תנאי מחייה וכו' לא יתקבלו דיונים
לשם הצגה בלבד. פרטים נוספים וכללי פורום זה: קישור.

מנהל: מפקחים

NATANCOHEN
בקיעה
בקיעה
שם פרטי:: נתן

Re: זוג תוכונים ברח ונטש את הגוזלים

שליחה על ידי NATANCOHEN »

אמא שלי האכילה אותם שלא הייתי היא אמרה שהקטן שבבוקר לא רצה לאכול עכשיו קפץ על המזרק ולא התנגד הנוצות בכנפיים התחילו להיפתח וכרגע יש צבעים ברורים והם:
אחד שחור צהוב עם קצת לבן (כנראה גנים מהאבא) וזנב כחול(מהאבא) וצהוב (מהאמא) ועכשיו התחילו לצאת לו נוצות מתחת לכנפיים בצבע כחול
השני יצא בדיוק כמו אמא שלו ספנגל עם נוצות תעופה לבנות אחד על אחד אמא שלו לפי איך שזה נראה הוא לא לקח שום צבע מהאבא רק שהוא בהיר יותר מאמא שלו
הקוקטילית שלי פוחדת מהם ומאיימת עליהם שהביא רואה אותם חשבתי להרגיל אותם אחד לשני מגיל צעיר אבל לא נראה לי שזה יצליח במיוחד שאולי הם בגיל צעיר אבל הקוקטילית כבר בת 5 שנים אבל בכל זאת יש משהו שאפשר לעשות כדי שהיא לא תפחד???
תמונה
סמל אישי של משתמש
eli_lea
הידד אני תוכי!
הידד אני תוכי!
שם פרטי:: יש כינוי
איש קשר:

שליחה על ידי eli_lea »

תפתח נושא חדש בבקשה שקשור להרגלת התוכים. פשוט מי שיבקש לקרוא בנושא לא ימצא את השאלות והתשובות בתוך הודעה שקשורה לטיפול בגוזלים.
NATANCOHEN
בקיעה
בקיעה

אמא שלי האכילה אותם בשתיים ככה שיוצא שהם צריכים לאכול בשמונה אבל אז לא יהיה אפשר להאכיל אותם ב11 עשרה והם יצטרכו לאכול ב2 לפנות בוקר אפשר לדחות את אחת הארוחות לשעה יותר מאוחרת?כרגע הם עדיין מלאים משום מה מה אפשר לעשות?
תמונה
סמל אישי של משתמש
eli_lea
הידד אני תוכי!
הידד אני תוכי!
איש קשר:

שליחה על ידי eli_lea »

אם הם מלאים בכל מקרה תצטרך לחכות לריקון, אם הם יתרוקנו בשעה 22:00 -24:00 זו תהיה ההאכלה האחרונה.
שימו לב שאתם לא מאכילים יתר על המידה או סמיך מידי מאחר ועברו 6 שעות מההאכלה והגוזלים היו אמורים להיות כבר מרוקנים או לקראת ריקון.
NATANCOHEN
בקיעה
בקיעה

הייתה לי טעות בחישוב ב9 זה יהיה שש שעות מהאכלה כי לא מחשיבים את השעה 2 עצמה ככה שהם לא אמורים להיות רקים עדין הם בוכים לאוכל אבל הם לא רקים מה לעשות??הקטן ריק לגדול נשאר מעט מאוד בזפק עוד כמה זמן הוא אמור להתרוקן להאכיל בינתיים תקטן(ריק לגמרי ובוכה לאוכל וגם מוציא את הראש מהתא שאני יאכיל אותו)? האכלה אחורנה יכולה להיות ב 9 וחצי? הקטן כבר מוציא ראש מהתא שהוא רעב והוא רק בן שבועיים זה שהוא מקדים את זמנו בהתנהגות זה בעייתי?אני לא יודע מה לעשות להאכיל את הקטן או לחכות לאחיו שלפי הזפק צריך להתרוקן עוד 10 דקות-חצי שעה ולהאכיל ביחד
תמונה
סמל אישי של משתמש
eli_lea
הידד אני תוכי!
הידד אני תוכי!
איש קשר:

שליחה על ידי eli_lea »

אם תאכיל עכשיו את הקטן מתי תאכיל אותו שוב? תמתין שעה שהזפק של הגדול יתרוקן ותאכיל את שניהם ארוחה אחרונה.
גוזלים בוכים לאכול כי זהו מנגנון ההישרדות שלהם, לא בכל פעם שגוזל בוכה מאכילים, מאכילים על פי הזפק. גם אם הזפק מרוקן חצי שעה שעה לא קורה כלום. עדיף מאשר להאכיל כשיש מזון.לכן אל תילחץ מזה שהגוזל בוכה ותאכיל כשהגוזל מתרוקן.
NATANCOHEN
בקיעה
בקיעה

ומה לגבי זה שהוא יוצא מהתא לפני הזמן?אני פוחד שהוא יעשה את זה שאני לא בבית ואז אין לי מושג מה יקרה לו
תמונה
סמל אישי של משתמש
eli_lea
הידד אני תוכי!
הידד אני תוכי!
איש קשר:

שליחה על ידי eli_lea »

לא יודע מה הכוונה ביוצא מהתא. באיזה תא הוא נמצא? התא בכלוב? בבית או מחוצה לו? תרשום יותר פרטים שאוכל לדעת.
NATANCOHEN
בקיעה
בקיעה

לקחתי את התא שהם היו בו לפני שההורים נטשו אותם ושמתי אותו אצלי בחדר(כדי שאני אוכל להשגיח עליהם תמיד) והתא תמיד מחוסה בסמיכה הוא מוציא את הראש החוצה והם לא בכלוב כי אין מקום לזה בחדר שלי ואני לא רוצה להוציא אותם לכלוב בחוץ כי קר שם ואני פוחד שהוא יפול היום זה שלא התרוקן בן שלושה שבועות הוא אמור לעבור השבוע לשלוש ארוחות יש לזה קשר?ראיתי חורים בנייר סופג יכול להיות שהוא אוכל אותו?
תמונה
סמל אישי של משתמש
eli_lea
הידד אני תוכי!
הידד אני תוכי!
איש קשר:

שליחה על ידי eli_lea »

תצטרך לארגן לך קופסה גדולה או כלוב קטן בו יהיה תא ההטלה כך שבמידה והתוכון יצא הוא ישאר סגור ולא יפגע.
לגבי המזון, ככל שהתוכי גדל כמות המזון שהתוכי גדלה, כתוצאה מכך התוכי אוכל פחות ארוחות. אם התוכי מתרוקן לאחר 6 שעות או 7 שעות צריך לסדר את הארוחות בהתאם.
לגבי הנייר סופג, יתכן שהחורים מהרטיבות של הלשלשת והדריכה של הגוזל שמפוררת אותו. תחליף כל ארוחה נייר סופג.
גם אם הגוזל יפורר את הנייר או יטעם לא יקרה לו כלום.
שלח תגובה

חזור אל “מגדלים תוכים”