[quote="55";p="11917"]שוני אתה כל כך צודק שפשוט אין מה להוסיף.
וכאן אנו נכנסים לתמונה.
וכשאני אומר אנו אני מתכוון למגדלים הוותיקים שביננו,אלא שהידע שלהם רב ולא יסולא בפז,שהשקעה ממש קטנה מצידם והתייחסות אפילו מועטה
לדיונים רצינים יכולים לעזור לכולנו,אני כולי תקווה שנוכל לשמוע את דעתם בנושאים השונים.[/quote]
שוני ואלי, בכאב רב ומעמקי ליבי אני מזדהה עם כל הברה והברה בתגובותיכם.
אלי הרשה לי, הפעם, להתייחס בעיקר למגדלים באשר הם -
לדאבוני הרב, לא מעט מגדלים לוקים ב"תסמונת הממון" וכל המרבה בממונו, הרי זה משובח.
טובתם של הגוזלים אינה עומדת אל מול עינייהם, אלא מה שמניע אותם, אלה הרווחים.
ברור לי שעניין הכסף הוא עניין חשוב, אבל לא אחת נתקלתי בשיחותי עם מגדלים, שמגרונם בקעה
מגמה אחת - טובתם האישית והרווחים שיפיקו מ"העסקה" ולא טובתו של הגוזל שאותו הם עתידים למכור.
אלי כמוך, כמוני ומתי מעט מגדלים מחתימים באהבה, ודאגתם לגבי עתידו של הגוזל חשובה להם כפי שאמורה להיות.
יש מגדלים שלא ימכרו גוזל לכל אחד, אלא אם כן יהיו בטוחים או לפחות יתרשמו לטובה
מהבעלים העתידיים לרכוש את הגוזל. שלא לדבר על קשר עם הבעלים שרכשו את התוכי.
ולנושא האשכול -
יש אנשים הקונים תוכי בגלל מחירו, חוכמתו, יכולת הדיבור, בגלל יופיו, אופיו, גודלו וכד'. הם אינם עושים שעורי בית כראוי
ואינם לוקחים בחשבון את החובות המוטלות עליהם.
כשמתעוררת בעית התנהגות, בעיה בריאותית או "סתם" אכזבה מציפיות גבוהות שתלו בתוכי
והוא לא ממשן, מחליפים אותו בתוכי מסוג אחר, כמוצר מדף, וכמובן שעתידו של זה היא, כרוניקה ידועה מראש.
כך שאני אפילו לא מצפה מהם לרוטינה של בדיקות תקופתיות ורק מקווה שבעת משבר יטפלו בתוכי
כפי שמתבקש.
לגבי כל התוכים שלי, הם חלק מחיי והשאלה אם ללכת לוטרינר לבדיקות תקופתיות או לרוץ לוטרינר, הנמצא מרחק של כשעה נסיעה, גם באמצע הלילה אינה ניתנת אפילו לעירעור או לספק קל שבקלים.
נכון, הנטל הכספי הוא לא קטן, אבל גם את זה צריך לקחת בחשבון, או אולי בעיקר את זה.
רווחתם הנפשית והפיזית, היא בראש מעייני ועם הבעיות הכרוכות בטיפולי בהם אסתדר.
לא פעם אני שומעת ממגדלים "למה לטפל בתוכי? הטיפול יעלה יותר מערכו של התוכי". נורא לשמוע משפט שכזה.
לא מטפלים בתוכי כי עלות הבדיקה ו/או הטיפול עולה על ערכו של התוכי, כי אין כסף, כי אין זמן, כי אין סבלנות, כי אין חשק כי "נחכה כמה ימים אולי זה יעבור לו לבד".
היה לי מקרה בו אמר לי מגדל שיש לו בעיה עם הסנגלית שלו.
"יש לה קשיים בעמידתה על המוט בכלובה" אמר לי, והוסיף ושאל אותי
"האם תהיי מוכנה לקחתה ולטפל בה, היות ואין לי כעת אפשרות"?
לא לקחתי אותה היות וחששתי לבריאותם של התוכים שלי, ולשאלתי בעניין הסנגלית,
בשיחה שנהלתי עם אותו מגדל לאחר כשבועיים, אמר לי ההוא "חבל ועצוב אבל היא מתה"
מקרה קצר זה, הוא דוגמא כאובה למקרים אחרים ומאשר את התגובות הר"מ.
ברוכים הבאים לקהילת תוכי אינפו. מערכת הפורומום זמינה לקריאה בלבד. לדיונים הנכם מוזמנים לקבוצת הפייסבוק:
קבוצת הפייסבוק של תוכי אינפו. לחצו כאן למעבר.
בנוסף, הנכם מוזמנים לצפות בפורטל ולקרא מאמרים, מדריכים, ביקורות ועוד... לחצו כאן למעבר.
קבוצת הפייסבוק של תוכי אינפו. לחצו כאן למעבר.
בנוסף, הנכם מוזמנים לצפות בפורטל ולקרא מאמרים, מדריכים, ביקורות ועוד... לחצו כאן למעבר.
טיפולי וטרינר סקר
מנהל: מפקחים