ברוכים הבאים לקהילת תוכי אינפו. מערכת הפורומום זמינה לקריאה בלבד. לדיונים הנכם מוזמנים לקבוצת הפייסבוק:
קבוצת הפייסבוק של תוכי אינפו. לחצו כאן למעבר.
בנוסף, הנכם מוזמנים לצפות בפורטל ולקרא מאמרים, מדריכים, ביקורות ועוד... לחצו כאן למעבר.
קבוצת הפייסבוק של תוכי אינפו. לחצו כאן למעבר.
בנוסף, הנכם מוזמנים לצפות בפורטל ולקרא מאמרים, מדריכים, ביקורות ועוד... לחצו כאן למעבר.
נקבת קוקטייל חדשה
מנהל: מפקחים
Re: נקבת קוקטייל חדשה
הבנתי, תודה רבה
אני חושב שזה קורה כי היא מנסה לאזן את האחיזה במקל/מנסה לשמור על שיווי משקל.
אשמח אם תגיד לי מה מתלווה עם הבעיה הבריאותית(הקשיי נשימה) בשביל שאני אוכל לדעת אם ישנה בעיה בריאותית או לא(?)
אני חושב שזה קורה כי היא מנסה לאזן את האחיזה במקל/מנסה לשמור על שיווי משקל.
אשמח אם תגיד לי מה מתלווה עם הבעיה הבריאותית(הקשיי נשימה) בשביל שאני אוכל לדעת אם ישנה בעיה בריאותית או לא(?)
קניתי את צ'יף הקוקטייל שלי ב 30.10.11
צ'יף בקע ב 3.9.11
"הִסְתַּכֵּל בִּשְׁלשָׁה דְבָרִים וְאִי אַתָּה בָא לִידֵי עֲבֵרָה - דַּע מַה לְּמַעְלָה מִמְּךָ, עַיִן רוֹאָה וְאֹזֶן שׁוֹמַעַת, וְכָל מַעֲשֶׂיךָ בַּסֵּפֶר נִכְתָּבִין"
צ'יף בקע ב 3.9.11
"הִסְתַּכֵּל בִּשְׁלשָׁה דְבָרִים וְאִי אַתָּה בָא לִידֵי עֲבֵרָה - דַּע מַה לְּמַעְלָה מִמְּךָ, עַיִן רוֹאָה וְאֹזֶן שׁוֹמַעַת, וְכָל מַעֲשֶׂיךָ בַּסֵּפֶר נִכְתָּבִין"
חולשה, חוסר תיאבון או תיאבון מוגבר בצורה יוצאת דופן, לשלשת מימית, אפטיות, רעידות רטיבות מהנחיריים ומהעיניים וכו'.
אם ישנם סימפטומים כאלה או חלקם צריך להיות עם יד על הדופק .
אם ישנם סימפטומים כאלה או חלקם צריך להיות עם יד על הדופק .
מה הכוונה ב"חולשה"? אם היא סוג של אדישה כזו?(אשמח אם תסביר).
הלשלשת שלה תקינה, לגבי אפטיות - היא מגיבה לדברים, אם נגיד אני אעשה תנועה שתפחיד אותה היא תנשוף(סוג של נהימה) ותפתח את הפה.
לגבי הרעידות היא רועדת טיפה, או לפחות רעדה בהתחלה.. אבל אני חושב שזה בגלל המעבר לסביבה חדשה.
חוסר תיאבון אין לה - היא אוכלת. רטיבות מהעיניים/נחיריים - לא משהו שאני רואה(בקרוב אעלה תמונה ברורה גם של המקור וגם של הפנים).
הלשלשת שלה תקינה, לגבי אפטיות - היא מגיבה לדברים, אם נגיד אני אעשה תנועה שתפחיד אותה היא תנשוף(סוג של נהימה) ותפתח את הפה.
לגבי הרעידות היא רועדת טיפה, או לפחות רעדה בהתחלה.. אבל אני חושב שזה בגלל המעבר לסביבה חדשה.
חוסר תיאבון אין לה - היא אוכלת. רטיבות מהעיניים/נחיריים - לא משהו שאני רואה(בקרוב אעלה תמונה ברורה גם של המקור וגם של הפנים).
צ'יף בקע ב 3.9.11
צ'יף בקע ב 3.9.11
סימפטומים של חולשה זה חוסר שיווי משקל, עצימת עניים והפגנת עייפות רבה.
שמתי לב שנגיד עכשיו הנוצות שלה נפוחות(היא במנוחה) וכל פעם הבטן שלה מתנפחת וחוזרת(בזמן שהיא "עושה את עצמה שמנה").
מה זה?
מה זה?
צ'יף בקע ב 3.9.11
צ'יף בקע ב 3.9.11
מה הכוונה מתנפחת וחוזרת ? הכי טוב שתצלם כי קשה מאוד לדעת לפי השאלה במה מדובר.
לא יוצא לי לצלם כי אני כבר לא שם לב שזה קורה..
אם זה יקרה שוב אני אשתדל לצלם
עכשיו בחזרה לשאלה הראשונה.
היא די התרגלה לסביבה החדשה, כבר לא רועדת, לא פותחת את הפה שהולכים לידה וגם כשפותחים את הכלוב.
הבעיה היא איך להרגיל אותה אליי(?) אני לא יכול לקרב לה צ'ופרים כי היא בורחת, אם אני אכניס יד לכלוב היא תקפוץ בתוכו.
אני נותן לה את הזמן שלה ולא מאיץ בה, כבר שבוע שלם שנתתי לה להיות לבד בלי ש"נציק לה" ועכשיו אני רוצה להתחיל להרגיל אותה אלינו ולאחר מכן אל צ'יף בעזרת ה'.
השבוע הזה היא הייתה בחדר לבד, איתי ועם מי שנמצא פה מידי פעם.. עכשיו מה שאני רוצה לעשות זה להעביר אותה לסלון(איפה שכולם נמצאים רוב היום) ואת צ'יף לחדר(אל תדאגו, הוא מקבל יחס מעולה גם כשהיא כאן
).
אם זה יקרה שוב אני אשתדל לצלם
עכשיו בחזרה לשאלה הראשונה.
היא די התרגלה לסביבה החדשה, כבר לא רועדת, לא פותחת את הפה שהולכים לידה וגם כשפותחים את הכלוב.
הבעיה היא איך להרגיל אותה אליי(?) אני לא יכול לקרב לה צ'ופרים כי היא בורחת, אם אני אכניס יד לכלוב היא תקפוץ בתוכו.
אני נותן לה את הזמן שלה ולא מאיץ בה, כבר שבוע שלם שנתתי לה להיות לבד בלי ש"נציק לה" ועכשיו אני רוצה להתחיל להרגיל אותה אלינו ולאחר מכן אל צ'יף בעזרת ה'.
השבוע הזה היא הייתה בחדר לבד, איתי ועם מי שנמצא פה מידי פעם.. עכשיו מה שאני רוצה לעשות זה להעביר אותה לסלון(איפה שכולם נמצאים רוב היום) ואת צ'יף לחדר(אל תדאגו, הוא מקבל יחס מעולה גם כשהיא כאן
).קניתי את צ'יף הקוקטייל שלי ב 30.10.11
צ'יף בקע ב 3.9.11
צ'יף בקע ב 3.9.11
אל תקרב לה צ'ופרים ואל תכניס ידיים לכלוב
תחזיק צ'ופר מבעד לסורגים ותחכה שהיא תתקרב ביוזמתה
בהתחלה היא כמובן תתעלם ותתרחק, אז תבוא מתי שמזדמן לך, תחזיק צ'ופר ותקרא לה
אחרי כמה שניות תחזור לעיסוקיך (אין צורך לעמוד שעות ליד הכלוב...) וכשתוכל שוב תחזור ותציע צ'ופר
תחזור על זה מדי יום, ככל שניתן
תדבר אליה הרבה
רצוי בהתחלה לשים את הצ'ופר בכלוב ורק אחרי שהיא ניגשת ואוכלת ממנו - להתחיל להציע לה
כי אם זה מזון שהיא לא מכירה, הסיכוי נמוך שהיא תתפתה לטעום ותתקרב ליד שלך
זה תהליך וזה לוקח זמן. בהמשך אחרי חודש שהיא אצלך ואין סימני מחלה,
אפשר להראות לה שאתה מרים את צ'יף ומלטף אותו,ואני בטוחה שזה יעזור לה להתרגל
אבל חשוב להיות סבלניים ולא לכפות מגע
בהצלחה
תחזיק צ'ופר מבעד לסורגים ותחכה שהיא תתקרב ביוזמתה
בהתחלה היא כמובן תתעלם ותתרחק, אז תבוא מתי שמזדמן לך, תחזיק צ'ופר ותקרא לה
אחרי כמה שניות תחזור לעיסוקיך (אין צורך לעמוד שעות ליד הכלוב...) וכשתוכל שוב תחזור ותציע צ'ופר
תחזור על זה מדי יום, ככל שניתן
תדבר אליה הרבה
רצוי בהתחלה לשים את הצ'ופר בכלוב ורק אחרי שהיא ניגשת ואוכלת ממנו - להתחיל להציע לה
כי אם זה מזון שהיא לא מכירה, הסיכוי נמוך שהיא תתפתה לטעום ותתקרב ליד שלך
זה תהליך וזה לוקח זמן. בהמשך אחרי חודש שהיא אצלך ואין סימני מחלה,
אפשר להראות לה שאתה מרים את צ'יף ומלטף אותו,ואני בטוחה שזה יעזור לה להתרגל
אבל חשוב להיות סבלניים ולא לכפות מגע
בהצלחה

תודה רבה שירלי 
אני אעשה מה שאמרת עם מקל דבש, היא חולה עליו ותמיד אוכלת ממנו..
לגבי ההרגלה עם צ'יף, כבר ניסיתי כמה פעמים - לקחתי אותו לחדר וליטפתי אותו לידה אבל לא יודע למה הוא מנסה להגיע אלייה בכל דרך שהיא.
אם הוא על הכתף שלי הוא יירד לכיוון שלה וינסה לעוף אלייה ולהתקרב אלייה..
גם אם הוא בסלון והיא בחדר והוא ישרוק אז היא גם כן תשרוק(השריקה הקצרה הזו)
ואגב אתמול היא עפה מהשריקות של צ'יף אז הרמתי אותה מהרצפה והייתי איתה במשך כחצי שעה.. היא טיפה נשכה שהייתה עליי אבל היא לא מכאיבה, והיא גם עולה בחששנות אבל עולה
שכחתי להגיד שהנוצות תעופה שלה לא גזורות, היא יכולה לעוף מהרצפה לכלוב.. אני צריך לגזור לה
עריכה:
עכשיו היא מתחילה לבד לגשת לדלת של הכלוב ולעמוד בפתח, זאת אומרת כאן:

אני אעשה מה שאמרת עם מקל דבש, היא חולה עליו ותמיד אוכלת ממנו..
לגבי ההרגלה עם צ'יף, כבר ניסיתי כמה פעמים - לקחתי אותו לחדר וליטפתי אותו לידה אבל לא יודע למה הוא מנסה להגיע אלייה בכל דרך שהיא.
אם הוא על הכתף שלי הוא יירד לכיוון שלה וינסה לעוף אלייה ולהתקרב אלייה..
גם אם הוא בסלון והיא בחדר והוא ישרוק אז היא גם כן תשרוק(השריקה הקצרה הזו)
ואגב אתמול היא עפה מהשריקות של צ'יף אז הרמתי אותה מהרצפה והייתי איתה במשך כחצי שעה.. היא טיפה נשכה שהייתה עליי אבל היא לא מכאיבה, והיא גם עולה בחששנות אבל עולה
שכחתי להגיד שהנוצות תעופה שלה לא גזורות, היא יכולה לעוף מהרצפה לכלוב.. אני צריך לגזור לה
עריכה:
עכשיו היא מתחילה לבד לגשת לדלת של הכלוב ולעמוד בפתח, זאת אומרת כאן:
צ'יף בקע ב 3.9.11
צ'יף בקע ב 3.9.11
יופי, היא נראית אחלה 
כדאי לגזור נוצות בהקדם..
וסבלנות, עדיף לתת לה לעלות ביוזמתה, עם ביטחון, ולא מתוך פחד או בלחץ
אל תשכח שהיא לא רגילה ליחס.. לאט לאט עם מקל דבש תשכנע אותה להתקרב, תתמיד, ועם הזמן היא תהיה חברותית יותר

כדאי לגזור נוצות בהקדם..
וסבלנות, עדיף לתת לה לעלות ביוזמתה, עם ביטחון, ולא מתוך פחד או בלחץ
אל תשכח שהיא לא רגילה ליחס.. לאט לאט עם מקל דבש תשכנע אותה להתקרב, תתמיד, ועם הזמן היא תהיה חברותית יותר