ברוכים הבאים לקהילת תוכי אינפו. מערכת הפורומום זמינה לקריאה בלבד. לדיונים הנכם מוזמנים לקבוצת הפייסבוק:
קבוצת הפייסבוק של תוכי אינפו. לחצו כאן למעבר.
בנוסף, הנכם מוזמנים לצפות בפורטל ולקרא מאמרים, מדריכים, ביקורות ועוד... לחצו כאן למעבר.
קבוצת הפייסבוק של תוכי אינפו. לחצו כאן למעבר.
בנוסף, הנכם מוזמנים לצפות בפורטל ולקרא מאמרים, מדריכים, ביקורות ועוד... לחצו כאן למעבר.
איך להרגיל תוכי פרא לבני אדם?
מנהל: מפקחים
-
NATANCOHEN
- בקיעה

- שם פרטי:: נתן
Re: איך להרגיל תוכי פרא לבני אדם?
היום הכנסתי יד לכלוב והאכלתי אותו ופתאום הוא התחיל לתקוף בלי להפסיק הוצאתי את היד והכנסתי אותה שוב אחרי 10 דקות והוא שוב עשה אותו דבר בהתחלה אכל אחר כך התחיל לתקוף

כנראה שאתה מתקדם מהר מידי. גם לתוכים יש ימים טובים פחות טובים וגם להם יש מצבי רוח. אם התוכי לא משתף פעולה צריך לוותר ולא לנסות שוב באותו יום.
-
NATANCOHEN
- בקיעה

אחרי חודש נוסף של עבודה עם התוכי היום קרה משהו שחשבתי שאין סיכוי שזה יקרה הכנסתי את האצבע לכלוב דרך הסורגים ופתאום התוכי הוריד את הראש לליטוף ונתן לי ללטף אותו למשך כמה דקות התוכי כרגע נמצא בהחלפה ראשונה מלא נוצות נושרות לו וחדשות צומחות אולי הוא מרשה בגלל החילוף אבל זה לא כל כך משנה כי הוא נותן לכולם ללטף אותו המצב שלו עם הנקבה לא השתנה כמעט הדבר היחיד שבשתנה הוא שעכשיו הוא רודף אחריה תוך כדי שירה ומקודם הוא רק שר עכשיו יש איתו בעיה אחת והיא שמפסיקים ללטף אותו הוא נושך מה אפשר לעשות עם זה??.גם לפעמים שמכניסים את היד לכלוב הוא מוריד את הראש לליטוף ולפעמים נושך והנשיכות שלו כואבות איך אפשר לגרום לא לנשוך???

-
NATANCOHEN
- בקיעה

דבר נוסף זה שעכשיו התוכי לא נותן ללטף אותו הוא פעם נותן פעם לא הוא הפכפך יש דרך שהוא תמיד יתן ללטף אותו?

סבלנות, תהיה סבלני איתו, תאפשר לו לתת בך אמון ואל תהיה אובססיבי לגבי ליטופים. ככל שתלחץ עליו יותר ותיזום מגע כשהו לא מוכן לכך כך הוא ירתע יותר.
כשאתה מגרד לו בראש ביד ימין למשל החזק צ'ופר ביד שמאל. ברגע שאתה מפסיק לגרד לו בראש מיד הגש לו את הצ'ופר . הצ'ופר צריך להגיע אליו למקור מיד כשהוא מתכוון להריש את הראש ולנשוך. הצ'ופר אמור להסב את תשומת ליבו מהפעולה שהוא התכוון לעשות. כשהוא יקח את הצ'ופר שבח אותו על כך.
כשאתה מגרד לו בראש ביד ימין למשל החזק צ'ופר ביד שמאל. ברגע שאתה מפסיק לגרד לו בראש מיד הגש לו את הצ'ופר . הצ'ופר צריך להגיע אליו למקור מיד כשהוא מתכוון להריש את הראש ולנשוך. הצ'ופר אמור להסב את תשומת ליבו מהפעולה שהוא התכוון לעשות. כשהוא יקח את הצ'ופר שבח אותו על כך.
-
NATANCOHEN
- בקיעה

אבל הוא כן נותן ללטף אותו ולרוב מוריד את הראש בשביל לקבל ליטוף כמו לדוגמה שחזרתי מבית ספר היום והוא נהנה מזה ומזיז את הראש כדי שאני ילטף אותו איפה שזה נעים לא רק שהוא לא צפוי לפעמים הוא יוריד את הראש ולפעמים יתקוף ואי אפשר לדעת מה הכוונה שלו בכל פעם הבעיה היא לא שהוא לא משתף פעולה בכלל אלה פעם כן פעם לא ויותר מזה לפעמים שמלטפים אותו ומפסיקים הוא נושך ומוריד את הראש כי הוא רוצה עוד אני לא מכריח אותו אף פעם היום לדוגמה ישבתי ליד הכלוב ולא הכנסתי אצבע לכלוב ופתאום התוכי התקרב והוריד את הראש שאני ילטף אותו

התוכי צריך לדעת שכשהו נושך אתה מנתק עימו מגע. אם הוא ינשך גם אם מתוך כוונה לסמן לך שהוא מבקש שתמשיך ללטף הוא יהפוך את הנשיכות להרגל, אם הוא רק נוגע ביד ולא נושך כדי להעביר לך את המסר זה בסדר כי כך הוא מתקשר איתך. במידה והתוכי מוריד את הראש ואתה מלטף וכשאתה מפסיק הוא נושך ומוריד שוב את הראש שתלטף פשוט תקום ותעזוב אותו. מבלי לתקשר עימו ומבלי לדבר.
אם אתה עושה זאת אתה צריך להתמיד. לא פעם כן ופעם לא מאחר וזה יגרום לתוכי לבילבול.
אם אתה עושה זאת אתה צריך להתמיד. לא פעם כן ופעם לא מאחר וזה יגרום לתוכי לבילבול.
-
NATANCOHEN
- בקיעה

התקדמתי עוד יותר עם התוכי הוא מרשה כמעט לכולם שילטפו אותו(חוץ מאחותי אין לי מושג למה) שאני חוזר מבית ספר הוא מתלהב ושורק והוא אוהב ששמים את הראש על הכלוב ואז הוא משחק עם השיער כרגע הוא לא פוחד מבני אדם בכלל והייתי אוצה להתקדם הלאה הוא אוהב לשחק ולעשות שטויות ואם ששמים גרעין ביד בצד אחד של הכלוב הוא יבוא לצד השני אני לא יודע עם זה אפשרי עם מורגל אבל הייתי רוצה לגרום לו לעלות על היד כרגע שמנסים לעלות אותו על היד הוא נושך ומוריד את הראש לליטוף מיד אחר כך אני גם מנסה לעבוד עם הנקבה המוחתמת שאיתו בכלוב על עלה ורד לידו אבל גם זה לא מצליח אז יש לי שתי שאלות:
1. ניתן ללמד תוכי מורגל לעלות על היד?
2.אם זה אפשרי ללמד אותו אז איך??
עדכון:
ניסתי משהו אחר והתוכי עלה וירד מהיד ראיתי שהו ממלא את הפקודות בלי שום קשר לצופר אז הכנסתי את כל הידד לכלוב ואמרתי עלה הוא עלה טייל לי על היד עד שהוא הגיע לכניסה דל הכלוב כדי למנוע ממנו לצאת הייתי צריך להפיל אותו מהיד ולא הוצאתי אותו למרות שהוא רצה בגלל שהכנפיים שלו לא גזורות ואני מפחד לגזור לו ואז שהוא יאבד את האמון בי(התוכי בתהליך הרגלה כבר חודשים והוא די סומך אליי עכשיו ואני לא רוצה לאבד את זה) מה לעשות??
1. ניתן ללמד תוכי מורגל לעלות על היד?
2.אם זה אפשרי ללמד אותו אז איך??
עדכון:
ניסתי משהו אחר והתוכי עלה וירד מהיד ראיתי שהו ממלא את הפקודות בלי שום קשר לצופר אז הכנסתי את כל הידד לכלוב ואמרתי עלה הוא עלה טייל לי על היד עד שהוא הגיע לכניסה דל הכלוב כדי למנוע ממנו לצאת הייתי צריך להפיל אותו מהיד ולא הוצאתי אותו למרות שהוא רצה בגלל שהכנפיים שלו לא גזורות ואני מפחד לגזור לו ואז שהוא יאבד את האמון בי(התוכי בתהליך הרגלה כבר חודשים והוא די סומך אליי עכשיו ואני לא רוצה לאבד את זה) מה לעשות??

-
NATANCOHEN
- בקיעה

למישהו יש רעיון איך להוציא אותו הוא רוצה לצאת מהכלוב הוא מטפס על היד אבל הכלוב במרפסת אז אני פוחד שהוא יברח

סבלנות! אתה לא חדש כאן ובטח יודע שהקפצות ודאבל פוסט לא עוזרים לקבל מענה מהיר יותר.
אם התוכי במרפסת ויש לו כושר תעופה אי אפשר להוציאו מהכלוב. אני גם לא הייתי מסתכן בפיחת הכלוב מאחר והוא יכול לעוף החוצה.
הכנס את הכלוב הבייתה לחדר סגור ולאחר שתוציא אותו ותשחק עימו החזר את הכלוב למרפסת. אם אין לך אפשרות לעשות זאת תמתין
עד שתגזור לתוכי את נוצות התעופה כדי לשמור על בטחונו.
אם התוכי במרפסת ויש לו כושר תעופה אי אפשר להוציאו מהכלוב. אני גם לא הייתי מסתכן בפיחת הכלוב מאחר והוא יכול לעוף החוצה.
הכנס את הכלוב הבייתה לחדר סגור ולאחר שתוציא אותו ותשחק עימו החזר את הכלוב למרפסת. אם אין לך אפשרות לעשות זאת תמתין
עד שתגזור לתוכי את נוצות התעופה כדי לשמור על בטחונו.