ברוכים הבאים לקהילת תוכי אינפו. מערכת הפורומום זמינה לקריאה בלבד. לדיונים הנכם מוזמנים לקבוצת הפייסבוק:
קבוצת הפייסבוק של תוכי אינפו. לחצו כאן למעבר.
בנוסף, הנכם מוזמנים לצפות בפורטל ולקרא מאמרים, מדריכים, ביקורות ועוד... לחצו כאן למעבר.

גדל לתוכון המקור

פורום מקצועי שאלות ותשובות בהשתתפות מגדלי תוכים מכל הזנים. בכל דיון יש לכתוב כותרת
עניינית ולתת פרטים מלאים בכל דיון: סוג התוכי, גיל, מזון, תנאי מחייה וכו' לא יתקבלו דיונים
לשם הצגה בלבד. פרטים נוספים וכללי פורום זה: קישור.

מנהל: מפקחים

סמל אישי של משתמש
eli_lea
הידד אני תוכי!
הידד אני תוכי!
שם פרטי:: יש כינוי
איש קשר:

Re: גדל לתוכון המקור

שליחה על ידי eli_lea »

נשמע לי מאוד הוגן. לרוב ביקור אצל וטרינר מתחיל מסכום של 100 ש"ח ומעלה.

לא אמור לכאוב לתוכי, אולי לא יהיה לו נעים אבל לאחר מכן הוא יחזור לעצמו.

לידע כללי.
וטרינר מוכשר ככל שיהיה אינו יכול לקבוע קביעה חד משמעית לגבי בריאותו של התוכי מבלי שנעו לו הבדיקות הרלוונטיות.
אני מעריך שד"ר קמינסקי אמר את דעתו על סמך זה שהוא ראה תוכי פעיל ללא סימני מחלה חיצוניים מצד אחד, מצד שני יתכן שהוא חשב שאין צורך להכניס אותך להשקעה כספית ניכרת כדי לוודא שהתוכי אכן בריא לחלוטין.
לדעתי האישית מן ההגינות שלשאלתך הוא יענה נניח בצורה הבאה ויגיד " התוכי נראה בריא ואין סימני מחלה או סימנים המעידים על התפרצות מחלה . במידה ותרצי לבצע בדיקות מקיפות המחיר הינו X. ההחלטה אם לבצע בדיקות או לא נתונה בידייך".

תוכים גם אם נראים בריאים עלולים להיות נשאים של מחלות. כמו לכל בעל חיים וגם לנו בני האדם יש לתוכים חיידקים רדומים או וירוסים שהם נושאים עימם. תוכי יכול להיות נשא כל חייו מבלי שהמחלה תתפרץ. לא יראו עליו דבר. לעיתים כשתוכי נמצא במצב עקה (סטרס) מערכת החיסון שלו כושלת ואז מתפרצת המחלה. במקרים כאלה רואים סימנים קלינים על התוכי. כמובן שיש לקחתו לטיפול ללא שהות.

בסך הכל אחזקת תוכי בבית אינה מסוכנת ונדיר שתוכי ידביק אדם. רוב רובן של המחלות פוגעות בתוכי בלבד ואינן מדבקות לבני אדם.
אפשר לקרוא על המחלות השונות בקישורים הבאים:
http://www.tukinfo.com/veterinarian/vet ... -articles/
http://www.tukinfo.com/parrtos-articles ... d-disease/

בכל מקרה, נשמע שאת מגדלת את התוכונים מתוך אהבה ועם הרבה רצון לתת להם תנאי מחייה טובים.
טוב שהם הגיעו אלייך.
ninka
בקיעה
בקיעה

שליחה על ידי ninka »

מטוח אהבה ועדיין הוא הגיע למצב כזה...פשוט נישבר לי הלב...לפני שהתייעצתי פה שאלתי באיזה פורום אחר ואחד התגובות שם שגם בחנות חיות אפשר לקצוץ תמקור...זה נכון?
סמל אישי של משתמש
eli_lea
הידד אני תוכי!
הידד אני תוכי!
איש קשר:

שליחה על ידי eli_lea »

זה שהמקור גדל אינו באשמתך. את מגדלת מתוך אהבה ודואגת וזה מאוד חשוב. התוכי כנראה חלש יותר מאחרים ולכן סובל מבעיות. יתכן שבעבר טרם הגיעו אלייך עבר תקופה קשה שגרמה לו היום לבעיות.

אפשר לקצוץ את המקור של התוכון גם בסופר אצל הקצב. אפשר להחליף בלמים ברכב אצל רופא שיניים ואפשר לעבור ניתוח לתיקון ראייה אצל פרוקטולוג. העצות שניתנות בפורומים השונים שווים לאיזורים בהם עוסק הפרוקטולוג שהזכרתי קודם (עם כל הכבוד למקצוע).
אני אישית לא חסיד גדול של וטרינרים ( מקווה ששלל הוטרינרים סולחים לי מידי פעם ) אבל יש גבול לקומבינות הישראליות. וטרינר שמטפל בבעלי כנף למד ומן הסתם רכש ניסיון פרקטי במהלך השנים. הוא יודע עד היכן לקטום את המקור. הוא יודע עד היכן לקטום מבלי לגרום לתוכון לכאב או נזק. בעלי החנויות כנראה יעשו הכל על מנת שעוד לקוח יכנס אליהם.

מצטער על הבוטות. כמובן שזה אינו מכוון כלפייך אלא כלפי ה"חוכמולוגים" למינהם שמציעים הצעות אבל הם בעצמם לא יקחו סיכון.
ninka
בקיעה
בקיעה

שליחה על ידי ninka »

תודה על התשובה,מקווה שאמצע במהרה טרמפ לקמינסקי,אני כם עניתי לו שאני לא סומכת על חנות חיות...זה נראה לי טימטום לסמוך על חנות חיות שמשקרת העיקר למכור...אז בטח שלא לסמוך על קיצוץ מקור...מקווה שהתוכי ישרוד כמה זמן ושזה לא מפריע לו לשתות
סמל אישי של משתמש
eli_lea
הידד אני תוכי!
הידד אני תוכי!
איש קשר:

שליחה על ידי eli_lea »

כמו שאמרתי קודם, תוודאי רק שהתוכון אוכל, אם הוא מצליח לאכול מכלי עמוק כי הוא מכניס את המקור פנימה אז אין סיבה לדאוג.

ענית לו יפה. הבעייה שישנם כאלה שמאמצים שיטות של אנשים חסרי אחריות ברשת ולא מספיק מפעילים שיקול דעת.
היום דיבר איתי בחור כזה , העצות שהוא קיבל גרמו למות התוכי שלו. כנראה שזה גם השפיע על תגובתי.
מגדלים צריכים גם להפעיל שיקול דעת ולא ללכת שבי אחר קסמים שמוצעים ברשת.
מתן תרופות למשל צריך להינתן על פי הצורך. לכל תרופה יש ההשפעה שלה. תרופות עלולות לגרום נזק יותר מתועלת כאשר הן ניתנות ללא פיקוח ובמינונים לא נכונים.
שימוש בתרופות באופן לא סדיר עלולים לגרום לכך שהחיידקים יתחסנו וחומרים אנטיביוטים לא ישפיעו עליהם.
מה שכתבתי לא קשור ישירות לדיון אבל מאוד חשוב שמגדלים (לפחות הצעירים שבחבורה) ידעו זאת.
ninka
בקיעה
בקיעה

שליחה על ידי ninka »

עדכון...
קיצרו למלאך שלי תמקור ושאיפו קצת.. עדין המקור עצמו נראה לי ארוך ממקודם אבל הוא אמר שאי אפשר לקצץ עוד כי ירד דם ויכאב לתוכי כי זה המקור שלו. ושזה גנטי ואצתרך לבוא כול כמה חודשים לקצר תמקור

קניתי נדנדה עם תחתית שיאוף,רציתי תמקל אבל הוא אמר שנדנדה יותר טוב כי המקל נורא עבה.. עשיתי בחירה נכונה?

הינה 2 תמונות שצילמתי.. תגידו לי איך עכשיו זה נראה? עשה טוב?

http://img138.imageshack.us/img138/4611 ... 539476.jpg

http://img507.imageshack.us/img507/9997 ... 701749.jpg
סמל אישי של משתמש
eli_lea
הידד אני תוכי!
הידד אני תוכי!
איש קשר:

שליחה על ידי eli_lea »

נראה בסדר גמור. המקור מעט מוארך אבל מאמין שהוטרינר שייף ככל שניתן מבלי לפגוע בתוכי.
לגבי הנדנדה. גם מקל וגם נדנדה זה בסדר גמור.
שמח שהסתדרת.
ninka
בקיעה
בקיעה

שליחה על ידי ninka »

תודה רבה על העזרה !

הוא שייף קצת.. מעניין למה המקור גדל ככה ולא רק הקצה הענק שגדל.. התוכי בנתיים לא אוכל.. כשאני באה הוא עובד עלי ומשחק אותה אוכל...אולי קצת מציק לו...אעקוב אחריו...נראה מחר
ninka
בקיעה
בקיעה

שליחה על ידי ninka »

התוכי לא אכל כול היום...חוץ מקצת מלפפון ולחם...שמתי אותם עד השטיח בסלון...הוא אכל לחם...עכשיו ירד לקערה שלו ניסה לאכול ומשום מה לא אכל...ניסה עוד הפעם ואותן דבר... יושב כזה ליד הקערה על המקל... מה לעשות? מה יש לו? בדרך כלל הוא תמיד אוכל ותמיד בערב חופר בקערה... תמונה
סמל אישי של משתמש
eli_lea
הידד אני תוכי!
הידד אני תוכי!
איש קשר:

שליחה על ידי eli_lea »

הוא מלשלש? תעקבי אחר הלשלשת שלו ולא אחרי המזון. אם הוא אכל מלפפון ולחם אין סיבה שהוא לא יאכל גם דברים אחרים.
יתכן שיש לו רגישות במקור וקשה לו לפצח זרעים. אם זה כך תני לו מזון רך יותר בינתיים.
שלח תגובה

חזור אל “מגדלים תוכים”