ברוכים הבאים לקהילת תוכי אינפו. מערכת הפורומום זמינה לקריאה בלבד. לדיונים הנכם מוזמנים לקבוצת הפייסבוק:
קבוצת הפייסבוק של תוכי אינפו. לחצו כאן למעבר.
בנוסף, הנכם מוזמנים לצפות בפורטל ולקרא מאמרים, מדריכים, ביקורות ועוד... לחצו כאן למעבר.

קקדו דוקורפס בוכה ומיילל

פורום מקצועי שאלות ותשובות בהשתתפות מגדלי תוכים מכל הזנים. בכל דיון יש לכתוב כותרת
עניינית ולתת פרטים מלאים בכל דיון: סוג התוכי, גיל, מזון, תנאי מחייה וכו' לא יתקבלו דיונים
לשם הצגה בלבד. פרטים נוספים וכללי פורום זה: קישור.

מנהל: מפקחים

סמל אישי של משתמש
Joyjoy
בקיעה
בקיעה
שם פרטי:: מעיין

Re: קקדו דוקורפס בוכה ומיילל

שליחה על ידי Joyjoy »

התוכי אכן לא שייך לחווה, אלא הגיע ממגדל חיצוני, ואמרו לנו זאת.
אנחנו נותנים לה רק פירות טריים ואת תערובת הזרעים שהיא רגילה אליה מהחווה, ועוד מעט נתחיל להרגיל אותה לכופתיות.

אגב, המון תודה על המידע, אתה מקסים תמונה
גן החיות שלנו
ג׳וי תמונה
צ׳ו תמונה
גיזמו תמונה
והדגים תמונהתמונה
סמל אישי של משתמש
eli_lea
הידד אני תוכי!
הידד אני תוכי!
שם פרטי:: יש כינוי
איש קשר:

שליחה על ידי eli_lea »

על לא דבר,
כדאי להמתין ולחכות עם ההעברה וההרגלה לכופתיות, תנו לתוכי להתאקלם קודם לכן שתתחילו בשינויי תזונתי, זאת
ומאחר ששינוים בתזונה עלולים לגרום לתוכי להילחץ.
נסו להתחיל תוך שבועיים שלושה את השינויים בהדרגה.
בחרו בכופתיות בעלות גודל קטן ולא צבעונים המכילים כמות גדולה של צבעי מאכל.
בגדול התזונה צריכה להיות מבוססת על כופתיות כ 75% מהמנה היומית והשאר
ירקות, פירות, השרייה/הנבטה, תערובת זרעים לתוכים גדולים ותוספת סידן כגון אבן מינרלים/קלציום ,אבן גיר או סבידה.
מעבר לזה צ'ופרים כגון שקד, אגוז, בוטן וכו', הכל טבעי כמובן.
סמל אישי של משתמש
Joyjoy
בקיעה
בקיעה

שליחה על ידי Joyjoy »

מצאתי את התעודה, וכל מה שכתוב זה שהיא עברה בדיקה קלינית.
אנחנו ניקח אותה לבדיקה מקיפה בשבוע הבא.
גן החיות שלנו
ג׳וי תמונה
צ׳ו תמונה
גיזמו תמונה
והדגים תמונהתמונה
סמל אישי של משתמש
eli_lea
הידד אני תוכי!
הידד אני תוכי!
איש קשר:

שליחה על ידי eli_lea »

בדיקה קלינית?? אין בדיקות מעבדה? סליחה שאני חוזר על השאלה שוב.
סמל אישי של משתמש
Joyjoy
בקיעה
בקיעה

שליחה על ידי Joyjoy »

אין בעיה. שום בדיקות מעבדה.
קבצים מצורפים
פנקס בריאות
פנקס בריאות
גן החיות שלנו
ג׳וי תמונה
צ׳ו תמונה
גיזמו תמונה
והדגים תמונהתמונה
סמל אישי של משתמש
Joyjoy
בקיעה
בקיעה

שליחה על ידי Joyjoy »

טוב, לצערי הבכי שלה לא מפסיק והיא גם נהייתה תוקפנית פתאום.
אנחנו נוסעים איתה לחווה וכנראה מחזירים אותה לשם. משהו לגמרי לא בסדר איתה ולדעתי גמלו אותה מדייסה בכוח או משהו.
אני בדיכאון עמוק.
גן החיות שלנו
ג׳וי תמונה
צ׳ו תמונה
גיזמו תמונה
והדגים תמונהתמונה
סמל אישי של משתמש
eli_lea
הידד אני תוכי!
הידד אני תוכי!
איש קשר:

שליחה על ידי eli_lea »

קשה לי לייעץ לך מכאן כיצד לנהוג. לדעתי "הפינקס" הינו תעודת עניות לחוות הס.
אני אישית חושב שחוות צריכות ואולי אף מחובתן לבצע בדיקות בריאות לתוכים שיוצאים מהחווה ומועברים לקונה.
במיוחד במקרים שהתוכי לא יליד החווה. כאן החווה צריכה להקפיד שבעתיים שלא להיפגע בעצמה וזה נראה לי מוזר.
אני כאדם פרטי שמחזיק בית גידול מצוצמצם סגור וסטרילי ללא כניסה ויציאה של תוכים מבחוץ מבצע בדיקות.

בדיוק כך עלולות להתפשט מחלות, כמו שציין כאן פותח דיון לגבי חוות יגור שנמצאו בה תוכים חולים במחלת הפאצ'קו
ואני מכיר באופן אישי נפגעים מהסיפור הזה.

לראות את הפינקס הזה ולא להאמין "קלינית בריאה" בדיחה. "איבומק לטפילי מעיים" לדעתי גם מיותר.אני מגדל קרוב לשלושים שנה ולא שמתי איבומק פעם אחת לתוכים שלי. לא רק זה, אני ממליץ לכל מי שאני מכיר לא להשתמש באיבומק. מעניין אם החברה בחווה חופפים עם שמפו נגד כינים ביום יום למניעה.
מי כמוהם יודע שבמישוש או בבדיקה ויזואלית אי אפשר לדעת כלום.
כפר הס היקרים, אולי בדיקות מעבדה? הלו? מישהו שמע על בדיקות דם במעבדה? בדיקות צואה? איפה החיסכון כאן?
אשמח לתגובת החווה, באמת מעניין אותי לדעת איך תוכי שנרכש מחוץ לחווה ומוכנס לחווה לא עובר בדיקות ומדוע אינו נבדק על ידם.

הבעייה אינה עם הבכי. הבעייה אינה עם התוקפנות, לצערי הבעייה נובעת מכך שאין הדרכה, אולי אם יגידו שיתכן בכי בלתי פוסק הלקוחות יעדיפו לוותר ולא ירכשו. חלק גדול מהקונים שמוותרים על התוכי בשלב כלשהו אילו קונים שלא עשו שיעורי בית ולא קיבלו הדרכה ומידע נכון ומיהמן בעת הרכישה. תוכים רועשים מאוד מוצגים כרועשים קצת וכו'.
אני לא מדבר כרגע על כפר הס באופן ספציפי, אני מדבר באופן כללי על כך שלא תמיד מספקים לרוכש את כל האינפורמציה הרלוונטית ולכן הקשיים.

את לא צריכה להיכנס לדיכאון עמוק. את צריכה לחשוב מחדש. ביצעת רכישה של תוכי מסויים. תחשבי לרגע שהבכי יפסק בשלב כלשהו. ונניח שעם הבכי תוכלי להתמודד, האם התוכי מתאים לך מבחינת הרעש שהוא ייצר בעתיד? הבכי זה דוגמית קטנה.
לגבי ההתנהגות והנשיכות. יתכן שהתוכי לא גמול או שהוא נגמל באופן מהיר על מנת להעבירו הלאה. מצב כזה יכול לתרום לבעיות התנהגותיות שהתוכי מפתח ויפתח. את צריכה לבדוק את הנושא ולוודא שהתוכי גמול כראוי.

בקיצור, תקבלי החלטות לא מתוך לחץ ולא מתוך דיכאון. אם יש לך שאלות נשמח להיות לעזר.
סמל אישי של משתמש
Joyjoy
בקיעה
בקיעה

שליחה על ידי Joyjoy »

ובכן, אחרי דיונים ומחשבות, החלטנו להחזיר את שושנה המתוקה לחווה, ואנחנו מקווים שהיא תמצא בית אוהב (שיקבל את כל המידע, אני מקווה).
כמובן שכשהיינו שם התאהבנו במקסימה אחרת, ג׳אקואית נכה (לא ממש נכה, אלא בעלת עקמת צוואר). היא לא צועקת, אז זה נפלא מבחינתנו, ואנחנו ניקח אותה במהרה לוטרינר לבדיקות מקיפות. בינתיים היא מקסימה, קצת מבוהלת אבל כבר נותנת אמון, והעקמת לא מפריעה לה בכלום. כך או כך לא אכפת לי, כי אני מתה על חיות קצת ״שונות״. גם החתולות שלי מצטיינות בכיעור ונכות קלה.
היא בת כ-3 חודשים (לדברי החווה). אני החלטתי (שוב) שהיא נקבה.
בכל מקרה, אנחנו עם החווה הזאת סיימנו, אני לא כל כך סומכת עליהם (אם מותר לי לומר בפורום...).
010.jpg
011.jpg
גן החיות שלנו
ג׳וי תמונה
צ׳ו תמונה
גיזמו תמונה
והדגים תמונהתמונה
סמל אישי של משתמש
eli_lea
הידד אני תוכי!
הידד אני תוכי!
איש קשר:

שליחה על ידי eli_lea »

אין לי מילים, כל הכבוד לכם.
קודם כל אני מקווה שלא שקיבלתם את התוכי במחיר סימלי.
מעבר לזה חשוב במיוחד לאור העובדה שלתוכי יש בעייה לקחתו לבדיקה.
אני יכול להגיד לך לאילו מחלות עלייך לבקש לבצע בדיקה (באותה לקיחת דם).
1. כלמידיה.
2.המקור והנוצות.
3.פוליומה.
4.פצ'קו.
יתכן שהוטרינר יבקש לבצע צילום של איזור הצוואר.

הג'אקו הינו תוכי מדהים ואינטלגנטי מאין כמוהו. אנחנו בחרנו להתמקד בזן הג'אקו בגלל התכונות שלו ועושים זאת במשך שנים בהנאה.
בית הגידול של אלי לאה
שמח שבחרתם בתוכי ומקווה שיתברר בבדיקות שלמצבו הפיזי אין השלכות בריאותיות מיוחדות.
שימו לב לכך שמתאפשר לו לטפס ולהגיע לכלי האוכל והמים כדי שלא יתקשה לאכול.
אגב, תמונות יכולות לתת תחושה לא נכונה ולהטעות. אין ספק שמדובר בגוזל ואף נראה לי שהגיל פחות או יותר מדוייק.
לעומת זאת בתמונת הצד נראה שהתוכי לא במיטבו, לא יודע להגיד לך האם בגלל המצב של הצוואר או בגלל חוסרים תזונתיים.
ושוב אדגיש, זה לא משהו שעלול להוות סכנה לתוכי ויתכן שהתמונה מטעה אבל האיזור של העין והאישון והאיזור השקוע מעט
מעידים על כך.

מאחל לכם הרבה הרבה הצלחה ומחזיק לכם אצבעות שהבדיקות יהיו מוצלחות. תמונה
אשמח לעידכונים בהמשך. תודה.
סמל אישי של משתמש
Joyjoy
בקיעה
בקיעה

שליחה על ידי Joyjoy »

קבענו פגישה עם ד״ר עדי גנץ שיבצע את כל הבדיקות הרלוונטיות ביום שלישי.
היא עלתה כחצי מחיר מתוכי ג׳אקו בריא, אבל אפילו לא אכפת לי. היא מקסימה.
היא עושה הכל כמו תוכי רגיל לגמרי. מטפסת, אוכלת, שותה. אין לה בעיה להזיז את הראש לכל הצדדים, אז אני מקווה שזה בסדר.
אני מודה לך המון על התשובות, הסבלנות, התמיכה והעזרה. זה חשוב מאוד במיוחד למגדלת מתחילה כמוני תמונה
ג׳וי תוכי גיבור
ג׳וי תוכי גיבור
גן החיות שלנו
ג׳וי תמונה
צ׳ו תמונה
גיזמו תמונה
והדגים תמונהתמונה
שלח תגובה

חזור אל “מגדלים תוכים”