ברוכים הבאים לקהילת תוכי אינפו. מערכת הפורומום זמינה לקריאה בלבד. לדיונים הנכם מוזמנים לקבוצת הפייסבוק:
קבוצת הפייסבוק של תוכי אינפו. לחצו כאן למעבר.
בנוסף, הנכם מוזמנים לצפות בפורטל ולקרא מאמרים, מדריכים, ביקורות ועוד... לחצו כאן למעבר.
קבוצת הפייסבוק של תוכי אינפו. לחצו כאן למעבר.
בנוסף, הנכם מוזמנים לצפות בפורטל ולקרא מאמרים, מדריכים, ביקורות ועוד... לחצו כאן למעבר.
בדיקה לזיהוי מין
מנהל: מפקחים
Re: בדיקה לזיהוי מין
האמת שקיבלתי סחרחורת מהאתר. ממש קשה להבין ואין הסברים כיצד שולחים את הבדיקות. יתכן שלאחר הרישום יש גישה מלאה יותר אבל כרגע זה לא הכי נוח , לי לפחות. מדובר אומנם על 4.5יורו (כ 22 ש"ח)עלות הבדיקה עצמה אך בשום מקום איני רואה שכתוב שאפשר לשלוח את הבדיקה על נייר מדפסת או על מה שרוצים.
כתוב במפורש שנעשית בדיקת PCR ויש לשמור על היגיינה וטיפול בדגימה בהתאם על מנת למזער שגיאות. מה זה אומר אני לא יודע.
מה שאני יודע שבדיקת PCR גם ככה בדיקה מאוד מאוד מאוד רגישה אז לשלוח דגימה ללא קיט סטרילי זה נראה לי בדיחה.
זמן הבדיקה הינו בין 7-10 יום מרגע הגעת הבדיקה למעבדה. זאת אומרת לא כל כך מהיר אבל אפשר לשלם 15 יורו ( כ 70 ש"ח) ללא המשלוח ולקבל את הדגימה מהר יותר..
אני מסתכל על המחירים של שאר הבדיקות, למשל
בדיקת כלמידיה , המקור והנוצות , פצ'קו כל אחת 6 יורו כלומר 28ש"ח ללא משלוחים של הדגימה.
גם כאן כתוב שיש לשלוח את הדגימות בערכה עם חומר נוגד קרישה או על גבי "טופס הבקשה" אבל מצויין שהדגימות צריכות להיות מועברות בטמפרטורת החדר.
בקיצור יש הרבה שאלות שאני שואל את עצמי בנוגע לאמינות הבדיקה, לנושא התקשורת שתהיה לי עם אנשי המעבדה במידה ויעלו שאלות, על זמן ההגעה שלא יהיה בשליטתי (בארץ אני יכול לעקוב אחר המעטפה) ולכן כל העסק מצריך בדיקה מעמיקה.
למי שזקוק למספר בדיקות אין טעם להתחיל לחפש מעבדות שונות בחו"ל. בעבר היו רוב המגדלים שולחים לדרום אפריקה, המחירים מעט נמוכים מבארץ. היום חלק קטן ממשיך לשלוח לדרום אפריקה.
אני אסכם בכך שאומר את דעתי מבלי שבדקתי עוד לעומק - לי נראה מסורבל ויש לי תהיות רבות בקשר לאופן המשלוח של הדגימה.
המחירים די נמוכים. מאחר ולא קמו מעבדות שונות ומתחרות לקרניאלי ואלו שישנם בוודאי לא ירוצו להוריד מחירים אז כנראה שכמו דברים אחרים ורבים נשלם בארץ יותר מאשר משלמים בחו"ל.
אגב, אם זה היה אפשרי כל המעבדות היו נוקטות באותה שיטה. קרניאלי שולחים לך הבייתה קיטים ללא כסף כך שאין להם אינטרס להכריח אותך לשלוח דגימה סטרילית ולא על נייר.
לדעתי אינכם מבינים את המושג "נייר".
אם תקרא בדף שצירפתי לך מקרניאלי ( מחירון) תראה שגם אצלם החלק שעליו מניחים את טיפת הדם נקרא "נייר" או יותר נכון "פיסת נייר ווטמן סטרילי" שאותו מכניסים לתוך שקית פס גור ושולחים. הנייר אינו נייר רגיל אלא פיסת נייר סטרילית.
בעבר התלוננו מספר מגדלים לא מעטים שהקיט אותו מספקת קרניאלי אינו סטרילי מספיק ..נשמע לי אבסורד להניח דם על טופס בדיקה..
כתוב במפורש שנעשית בדיקת PCR ויש לשמור על היגיינה וטיפול בדגימה בהתאם על מנת למזער שגיאות. מה זה אומר אני לא יודע.
מה שאני יודע שבדיקת PCR גם ככה בדיקה מאוד מאוד מאוד רגישה אז לשלוח דגימה ללא קיט סטרילי זה נראה לי בדיחה.
זמן הבדיקה הינו בין 7-10 יום מרגע הגעת הבדיקה למעבדה. זאת אומרת לא כל כך מהיר אבל אפשר לשלם 15 יורו ( כ 70 ש"ח) ללא המשלוח ולקבל את הדגימה מהר יותר..
אני מסתכל על המחירים של שאר הבדיקות, למשל
בדיקת כלמידיה , המקור והנוצות , פצ'קו כל אחת 6 יורו כלומר 28ש"ח ללא משלוחים של הדגימה.
גם כאן כתוב שיש לשלוח את הדגימות בערכה עם חומר נוגד קרישה או על גבי "טופס הבקשה" אבל מצויין שהדגימות צריכות להיות מועברות בטמפרטורת החדר.
בקיצור יש הרבה שאלות שאני שואל את עצמי בנוגע לאמינות הבדיקה, לנושא התקשורת שתהיה לי עם אנשי המעבדה במידה ויעלו שאלות, על זמן ההגעה שלא יהיה בשליטתי (בארץ אני יכול לעקוב אחר המעטפה) ולכן כל העסק מצריך בדיקה מעמיקה.
למי שזקוק למספר בדיקות אין טעם להתחיל לחפש מעבדות שונות בחו"ל. בעבר היו רוב המגדלים שולחים לדרום אפריקה, המחירים מעט נמוכים מבארץ. היום חלק קטן ממשיך לשלוח לדרום אפריקה.
אני אסכם בכך שאומר את דעתי מבלי שבדקתי עוד לעומק - לי נראה מסורבל ויש לי תהיות רבות בקשר לאופן המשלוח של הדגימה.
המחירים די נמוכים. מאחר ולא קמו מעבדות שונות ומתחרות לקרניאלי ואלו שישנם בוודאי לא ירוצו להוריד מחירים אז כנראה שכמו דברים אחרים ורבים נשלם בארץ יותר מאשר משלמים בחו"ל.
אגב, אם זה היה אפשרי כל המעבדות היו נוקטות באותה שיטה. קרניאלי שולחים לך הבייתה קיטים ללא כסף כך שאין להם אינטרס להכריח אותך לשלוח דגימה סטרילית ולא על נייר.
לדעתי אינכם מבינים את המושג "נייר".
אם תקרא בדף שצירפתי לך מקרניאלי ( מחירון) תראה שגם אצלם החלק שעליו מניחים את טיפת הדם נקרא "נייר" או יותר נכון "פיסת נייר ווטמן סטרילי" שאותו מכניסים לתוך שקית פס גור ושולחים. הנייר אינו נייר רגיל אלא פיסת נייר סטרילית.
בעבר התלוננו מספר מגדלים לא מעטים שהקיט אותו מספקת קרניאלי אינו סטרילי מספיק ..נשמע לי אבסורד להניח דם על טופס בדיקה..
-
תוכים בע״מ
- ביצה

אתן לך דוגמא על עצמי
כרגע אני מגדל 5 גאקויים בני 3 חודשים
שלחתי לכולם בדיקת מחלות ומין
מבחינתי לשלם 60 שקל רק על מין בקרניאלי נשמע בדיחה כי כעת שאני מוכר אותם יהיה לי הפסד רציני אך בכל זאת רציתי לשלוח בדיקות כדי שלא יהיו בעיות בעתיד עם לקוחות
נכנסתי לאתר נרשמתי בעזרת חבר שעזר לי (שהוא בעצמו עשה בדיקות על התוכים שלו באותו אתר על נייר מדפסת רגיל)
המעבדה שולחת לך באימייל לכל בדיקה עמוד
אתה מדפיס את אותם העמודים
ועל כל עמוד יש שתי עיגולים
אתה מוציא דם ושם 2-3 טיפות על כל עיגול
ותוך שבועיים מגיעים התוצאות
ואני לא הראשון והשני שעשה ככה והתוצאות הגיעו בדיוק רב
כרגע אני מגדל 5 גאקויים בני 3 חודשים
שלחתי לכולם בדיקת מחלות ומין
מבחינתי לשלם 60 שקל רק על מין בקרניאלי נשמע בדיחה כי כעת שאני מוכר אותם יהיה לי הפסד רציני אך בכל זאת רציתי לשלוח בדיקות כדי שלא יהיו בעיות בעתיד עם לקוחות
נכנסתי לאתר נרשמתי בעזרת חבר שעזר לי (שהוא בעצמו עשה בדיקות על התוכים שלו באותו אתר על נייר מדפסת רגיל)
המעבדה שולחת לך באימייל לכל בדיקה עמוד
אתה מדפיס את אותם העמודים
ועל כל עמוד יש שתי עיגולים
אתה מוציא דם ושם 2-3 טיפות על כל עיגול
ותוך שבועיים מגיעים התוצאות
ואני לא הראשון והשני שעשה ככה והתוצאות הגיעו בדיוק רב
הדבר היחיד שאיני מבין היכן הסטריליות..מעניין מאוד.
- uzibu
- ניצוי מלא

- אזור מכירה: מרכז
- שם פרטי:: עוזי
- איש קשר:
לא בדיוק....
בכלמידיה לדוגמא:
sample harvest is done with sterile cotton buds that can be found in a drug store
דהיינו, יש לשים דגימה על בד כותנה סטרילי שניתן לרכוש בבית מרקחת.
אחרת לא יהיה ניתן לזהות שלבים מוקדמים של המחלה, אלא רק שלבים מתקדמים (במידה ובכלל).
מקור והנוצות:
או משלוח דגימת דם טרי ע"י וטרינר, או 2 טיפות על טופס מודפס אבל:
כתוב לשלוח את הדגימה בטמפ' חדר.
מבחינתי אין אמינות:
1) מי יודע באיזה תנאים ובאיזו טמפ' המשלוח יהיה בכל רגע נתון והאם זה ישפיע על אמינות התוצאות?
2) גם ככה לכלמידה זה לא אפשרי, אז למה לא לשלוח כבר על בד סטרילי?
בנוסף:
פוליומה עולה 32Eru
פאצקו עול 54Eru
מקור 6Eru
כלמידיה 6Eru
דהינו 462 שקל לא כולל משלוח וכד' באמת משתלם יותר לעשות בחו"ל?
גם בדיקת מין, 22 שקל לא כולל משלוח. עד שהמשלוח מגיע אם אתה שולח את זה "כמכתב", המתנה של עוד 7 ימים וההבדל בסוף 20 שקל. לא חושב שזה שווה את זה אבל כל אחד ושיקולו.
בכלמידיה לדוגמא:
sample harvest is done with sterile cotton buds that can be found in a drug store
דהיינו, יש לשים דגימה על בד כותנה סטרילי שניתן לרכוש בבית מרקחת.
אחרת לא יהיה ניתן לזהות שלבים מוקדמים של המחלה, אלא רק שלבים מתקדמים (במידה ובכלל).
מקור והנוצות:
או משלוח דגימת דם טרי ע"י וטרינר, או 2 טיפות על טופס מודפס אבל:
כתוב לשלוח את הדגימה בטמפ' חדר.
מבחינתי אין אמינות:
1) מי יודע באיזה תנאים ובאיזו טמפ' המשלוח יהיה בכל רגע נתון והאם זה ישפיע על אמינות התוצאות?
2) גם ככה לכלמידה זה לא אפשרי, אז למה לא לשלוח כבר על בד סטרילי?
בנוסף:
פוליומה עולה 32Eru
פאצקו עול 54Eru
מקור 6Eru
כלמידיה 6Eru
דהינו 462 שקל לא כולל משלוח וכד' באמת משתלם יותר לעשות בחו"ל?
גם בדיקת מין, 22 שקל לא כולל משלוח. עד שהמשלוח מגיע אם אתה שולח את זה "כמכתב", המתנה של עוד 7 ימים וההבדל בסוף 20 שקל. לא חושב שזה שווה את זה אבל כל אחד ושיקולו.
אדם שיודע שאינו יודע, יודע יותר מאדם שיודע אך אינו יודע שיודע.
UziDesign
** פרטי עוזר לאחד, ע"ג הפורום לכל אחד **
UziDesign
לא משלם בכלל לפי מה שאתה אומר אפילו אני חושב ששיותר יקר שם מה זה 265 שקל בדיקה לפצ'קו

-
תוכיהו
- בקיעה

- אזור מכירה: ירושלים ומרכז
- שם פרטי:: יש כינוי
- איש קשר:
לא צריך להתפלא שניתן לשלוח על נייר מדפסת.
אל תשכחו שבעולם החקירות הפליליות, שבו יש לי ניסיון, אוספים דגימות DNA מכל משטח כולל ניירות, קירות וכד'.
כל עוד נייר המדפסת אינו "מזוהם" בדגימה ביולוגית אחרת, אין בעיה.
אל תשכחו שבעולם החקירות הפליליות, שבו יש לי ניסיון, אוספים דגימות DNA מכל משטח כולל ניירות, קירות וכד'.
כל עוד נייר המדפסת אינו "מזוהם" בדגימה ביולוגית אחרת, אין בעיה.
- uzibu
- ניצוי מלא

- אזור מכירה: מרכז
- שם פרטי:: עוזי
- איש קשר:
Dna וזיהוי מחלות זה שונה. כל זיהום או פגיעה בדגימה יכול להטעות את התוצאה.
כמו כן כאמור, כלמידיה לדוגמא לא ניתן ע"י נייר לגילוי בשלב מוקדם של החלה כך שזה לא שווה עבורי כלום.
Sent from my GT-I9300 using Tapatalk 2
כמו כן כאמור, כלמידיה לדוגמא לא ניתן ע"י נייר לגילוי בשלב מוקדם של החלה כך שזה לא שווה עבורי כלום.
Sent from my GT-I9300 using Tapatalk 2
אדם שיודע שאינו יודע, יודע יותר מאדם שיודע אך אינו יודע שיודע.
UziDesign
UziDesign