ברוכים הבאים לקהילת תוכי אינפו. מערכת הפורומום זמינה לקריאה בלבד. לדיונים הנכם מוזמנים לקבוצת הפייסבוק:
קבוצת הפייסבוק של תוכי אינפו. לחצו כאן למעבר.
בנוסף, הנכם מוזמנים לצפות בפורטל ולקרא מאמרים, מדריכים, ביקורות ועוד... לחצו כאן למעבר.

העברת תוכי ג'אקו לכלוב

פורום מקצועי שאלות ותשובות בהשתתפות מגדלי תוכים מכל הזנים. בכל דיון יש לכתוב כותרת
עניינית ולתת פרטים מלאים בכל דיון: סוג התוכי, גיל, מזון, תנאי מחייה וכו' לא יתקבלו דיונים
לשם הצגה בלבד. פרטים נוספים וכללי פורום זה: קישור.

מנהל: מפקחים

סמל אישי של משתמש
eli_lea
הידד אני תוכי!
הידד אני תוכי!
שם פרטי:: יש כינוי
איש קשר:

Re: העברת תוכי ג'אקו לכלוב

שליחה על ידי eli_lea »

אתה יודע מאיזו תוצרת הכופתיות שאתה נותן לו?
לי נראה שהבעייה יותר באופן בו אתה נותן לו את המזונות השונים, תפרט לי בבקשה כיצד ומה הוא אוכל במהלך היום?
talz
ביצה
ביצה

שליחה על ידי talz »

צירפתי תמונה של הכופתיות בהודעה הקודמת. זה נקרא p15.
כמו שאמרתי יש לו 7\24 כופתיות בכלי.
בבוקר אני נותן לו דייסה ממש טיפה, כמות אפסית אפשר להגיד. הוא ממש לא רוצה לאכול את זה ,משתולל.
אז אני שם לו תפוח או גזר.
ואז בצהוריים אני מנסה שוב לתת לו דייסה והוא לא אוכל כמעט כלום ,בדיוק כמו בבוקר.
אז שם לו שוב איזה פרי או ירק. למשל היום שמתי לו כרוב ותירס הוא אכל קצת.
הקטע שהוא כבר שבוע בקושי אוכל אבל הוא לא חלש או מרארה סימני חולשה\מחלה, הוא מתנהג כרגיל
ובעיקרון אותו סיפור גם בערב. הוא לא בדיוק אוכל מהדייסה.
(הקטע המוזר שבבת אחת הוא הפסיק לרצות דייסה)
ולפי הודעות שקראתי באתר שנתת עצות לאנשים תהליך הגמילה הוא שילוב של דייסה +אוכל מוצק. אבל נראה לי מאז שחשפתי אותו לאוכל מוצק כמו גזר תפוח וכו הוא כבר לא רוצה דייסה.

מה אתה מציע לעשות?
סמל אישי של משתמש
eli_lea
הידד אני תוכי!
הידד אני תוכי!
שם פרטי:: יש כינוי
איש קשר:

שליחה על ידי eli_lea »

ראשית לא צריך לתת מזון בכוח. על אף שהתוכי גדול הוא עלול לשאוף דייסה לריאות ולהיחנק.
נותנים לתוכי לאכול, רוצה לאכול אוכל לא רוצה לאכול לא מזריקים בכוח.

אני מציע שתפסיק עם מתן הדייסה בבוקר ובצהריים. תכין דייסה בערב בכמות של 15ML, חשוב שהדייסה תהיה בטמפרטורה הנכונה, אם הדייסה תהיה קרה התוכי לא ירצה לאכול, תבדוק שהדייסה בטמפרטורה של 41-41.5 מעלות כשאתה נותן לו.
במהלך כל היום אל תשים מזון מלבד הכופתיות. את הדייסה תתן בשעה 19:00 בערך, לאחר שעה וחצי אתה יכול לתת מעט פרי או ירק.

המטרה היא שהתוכי במהלך היום ישאר רק עם כופתיות. בלית ברירה הוא יאכל אותן. יתכן שאתה לא שם לב שהתוכי אוכל מאחר והוא יאכל כמויות קטנות של כופתיות אבל אין ספק שהוא אוכל.
כל תהליך הגמילה צריך להיות תחת פיקוח. במידה ואתה רואה חלילה שיש לתוכי בעייה בריאותית לשוב ולהתייעץ.
talz
ביצה
ביצה

שליחה על ידי talz »

תודה אלי.
אמשיך לעדכן בהמשך
שלח תגובה

חזור אל “מגדלים תוכים”