ברוכים הבאים לקהילת תוכי אינפו. מערכת הפורומום זמינה לקריאה בלבד. לדיונים הנכם מוזמנים לקבוצת הפייסבוק:
קבוצת הפייסבוק של תוכי אינפו. לחצו כאן למעבר.
בנוסף, הנכם מוזמנים לצפות בפורטל ולקרא מאמרים, מדריכים, ביקורות ועוד... לחצו כאן למעבר.
קבוצת הפייסבוק של תוכי אינפו. לחצו כאן למעבר.
בנוסף, הנכם מוזמנים לצפות בפורטל ולקרא מאמרים, מדריכים, ביקורות ועוד... לחצו כאן למעבר.
בעיית התנהגות של סנגל
מנהל: מפקחים
Re: בעיית התנהגות של סנגל
בשניה ה26 זה לא צווחה??? זה קול טיבעי של הסנגל?
כי עם כן אז אוח וואוי...זה מחריש אוזנים... והתוכונים מעודדים אותו.. נראה לי מדברים בנהם לפעמיים.. דרך אגב..הדיבור עם התוכונים יכול לפגוע בדיבור שלו?
כי עם כן אז אוח וואוי...זה מחריש אוזנים... והתוכונים מעודדים אותו.. נראה לי מדברים בנהם לפעמיים.. דרך אגב..הדיבור עם התוכונים יכול לפגוע בדיבור שלו?
כול היום הוא לא רגוע...כול היום צועק וצווח...בסטנד,בכלוב סגור,על החלון,על הספה,עליי.. ישב על הספה למעלה וקפץ לי על הפנים..:כמעט בכיתי מכאב. עכשיו סוףסוף הוא רגוע ושקט... מה יש לו?
. פעם הבאה שאין לו מצב רוח אז אפשר לסגור אותו בכלוב ולשים בחדר שלי ולסגור את הדלת? איך בכלל מתמודדים? מזועזעת מהיום הזה . למרות שאני יודעת שיש ימים ויש... וכנראה היום אין לו מצב רוח..
אני מבטיח לך שהתוכי לא עושה כלום בכוונה, בטח שלא להכאיב לך. את צריכה להיות זאת שמונעת דברים כאלה כמו קפיצה שלו על הפנים.
התוכי כמו תינוק, פעיל, סקרן, חוקר כל דבר, צועק צורח ומנסה להוציא הברות, הוא חי נושם ופעיל. ככה צריך להיות תוכי, בדרך כלל הפם מתמתנים מעט בהמשך.
לגבי "הצרחות" אל תתייחסו, אל תגיבו , פשוט לא לעשות מזה עניין, תעשו עניים ותגיבו הוא ימשיך ואף ויתר ממה שהוא עושה היום.
נסי למצוא לו עיסוקים שונים, תלי לו ענפים בכלוב, צעצועים שונים וצבעונים, תעשי לו למשל שרשרת ירקות כמו גזר, ברוקולי, סלרי וכו'...
כך הוא יהיה פחות תלוי בך ויהיה פחות רועש.
התוכי כמו תינוק, פעיל, סקרן, חוקר כל דבר, צועק צורח ומנסה להוציא הברות, הוא חי נושם ופעיל. ככה צריך להיות תוכי, בדרך כלל הפם מתמתנים מעט בהמשך.
לגבי "הצרחות" אל תתייחסו, אל תגיבו , פשוט לא לעשות מזה עניין, תעשו עניים ותגיבו הוא ימשיך ואף ויתר ממה שהוא עושה היום.
נסי למצוא לו עיסוקים שונים, תלי לו ענפים בכלוב, צעצועים שונים וצבעונים, תעשי לו למשל שרשרת ירקות כמו גזר, ברוקולי, סלרי וכו'...
כך הוא יהיה פחות תלוי בך ויהיה פחות רועש.
תודה אלי..
יש לו צעצועים בכלוב.. קניתי לו 2 צעצועים כאלה שאפשר ללעוס.. הכנתי לו 2 מגלילי ניר ויש לו למעלה בכלוב שני קפיצים שהוא אוהב להוציא אותם מהמקום וללעוס...
אני שמו לו ירקות ופירות בקערה שלו.. אנסה גם לתלות.. וזהו.. מקווה שמחר יהיה יום יותר רגוע.. בדרך כלל הוא לא צורח ככה כול היום. אלה קצת.
איזה ענפים מותר לתת לתוכי? אפשר ענפים רגילים שגדלים בכול עיר? ואיך תולים אותם?
יש לו צעצועים בכלוב.. קניתי לו 2 צעצועים כאלה שאפשר ללעוס.. הכנתי לו 2 מגלילי ניר ויש לו למעלה בכלוב שני קפיצים שהוא אוהב להוציא אותם מהמקום וללעוס...
אני שמו לו ירקות ופירות בקערה שלו.. אנסה גם לתלות.. וזהו.. מקווה שמחר יהיה יום יותר רגוע.. בדרך כלל הוא לא צורח ככה כול היום. אלה קצת.
איזה ענפים מותר לתת לתוכי? אפשר ענפים רגילים שגדלים בכול עיר? ואיך תולים אותם?
ענפים מעצי פרי הדר, תפוז, קלמנטינה, לימון, זית ואקליפטוס..יש רשימה של עצים מותרים ואסורים, כדאי לבדוק קודם לפני ששמים לתוכים אם זה לא ברשימה שנתתי. חשוב לשטוף את הענפים היטב. אפשר להכניס בין הסורגים, אפשר לתלות עם חבל טבעי.
אנסה למצוא את הענפיים המותרים. תודה.
אני שמה לו פירות קצת כול מיני על הכופתיות שלו כזה מעל או בצד. זה בסדר?
אני שמה לו פירות קצת כול מיני על הכופתיות שלו כזה מעל או בצד. זה בסדר?
עדיף להשאיר את הכופתיות לבד יבשות.במידה ויש כמות קטנה של כופתיות והוא מסיים אותן באותו יום אז אין בעייה לערבב.
איפה אפשר לשים הפירות והירקות?
למרות שהגזר לא מרטיב את הכופתיות והתפוח גם לא... ושמתי לו רימון קצת והוא ישר סיים. והכופתיות נישארו יבשות ורגילות.. אני שמה לו קצת וכשניגמר זורקת שאריות ושמה קצת וככה יוצא שזה תמיד נקי
אני לא רוצה בסורגים כי הוא לא אוכל אלה משחק ומעיף לריצפה..
יש כלי אחד לכופתיות..והשני זה לשתות ולהיתקלח כשבא לו פתאום..
וגם רציתי לקנות לו תערובת טעימה לשים לו כול יום קצת לשעה.. ואני לא יודעת באיזה כלי.
אקנה לו כלוב חדש מקווה שבקרוב ואדאג שיהיו כלי אוכל יותר.. אבל בנתיים מה הפתרון? יש לי גם מבחנה למים.. אבל לא יודעת עם היא יודע לשתות ממנו. חשבתי אולי לשפוך את המים ולשים שם תערובת או ירקות ופירות לשעה ואז להחזיר לו את המים לשם... אבל נראה לי זה יבלבל אותו,לשתות פעם ממבחנה ופעם מהקערה
למרות שהגזר לא מרטיב את הכופתיות והתפוח גם לא... ושמתי לו רימון קצת והוא ישר סיים. והכופתיות נישארו יבשות ורגילות.. אני שמה לו קצת וכשניגמר זורקת שאריות ושמה קצת וככה יוצא שזה תמיד נקי
אני לא רוצה בסורגים כי הוא לא אוכל אלה משחק ומעיף לריצפה..
יש כלי אחד לכופתיות..והשני זה לשתות ולהיתקלח כשבא לו פתאום..
וגם רציתי לקנות לו תערובת טעימה לשים לו כול יום קצת לשעה.. ואני לא יודעת באיזה כלי.
אקנה לו כלוב חדש מקווה שבקרוב ואדאג שיהיו כלי אוכל יותר.. אבל בנתיים מה הפתרון? יש לי גם מבחנה למים.. אבל לא יודעת עם היא יודע לשתות ממנו. חשבתי אולי לשפוך את המים ולשים שם תערובת או ירקות ופירות לשעה ואז להחזיר לו את המים לשם... אבל נראה לי זה יבלבל אותו,לשתות פעם ממבחנה ופעם מהקערה
פשוט תרכשי כלי נוסף, ישנם כלים עם ווים שיכולים להתחבר לכלוב וכך יהיה לך כלי נוסף לתערובת או ירקות.
חשבתי על זה וחיפשתי כלי שיתחבר אבל חשבתי שזה לא מתאים לכלוב כמו אצלי והיה אחד צהוב שחשבתי זה מיקלחת חח. אלך ואקנה כלי נוסף.
יש לי עוד המון מה ללמוד..טוב שיש את הפורום הזה.
תודה רבה אלי!
יש לי עוד המון מה ללמוד..טוב שיש את הפורום הזה.
תודה רבה אלי!