ברוכים הבאים לקהילת תוכי אינפו. מערכת הפורומום זמינה לקריאה בלבד. לדיונים הנכם מוזמנים לקבוצת הפייסבוק:
קבוצת הפייסבוק של תוכי אינפו. לחצו כאן למעבר.
בנוסף, הנכם מוזמנים לצפות בפורטל ולקרא מאמרים, מדריכים, ביקורות ועוד... לחצו כאן למעבר.

שמעון הגיע! ואיתו כמה שאלות =))

פורום מקצועי שאלות ותשובות בהשתתפות מגדלי תוכים מכל הזנים. בכל דיון יש לכתוב כותרת
עניינית ולתת פרטים מלאים בכל דיון: סוג התוכי, גיל, מזון, תנאי מחייה וכו' לא יתקבלו דיונים
לשם הצגה בלבד. פרטים נוספים וכללי פורום זה: קישור.

מנהל: מפקחים

tamir
ביצה
ביצה

Re: שמעון הגיע! ואיתו כמה שאלות =))

שליחה על ידי tamir »

טוב אז ככה, שוב שלום,
אחרי שרוקנתי את הקערה מהתערובת ונאשר בה רק כופתיו הוא ניגש אליה פעמים והעיף הכל , אולי אולי ממש אויל הוא מצע משו מעניין בכופתייה אחת בודדת ואז הוא עזב את הקערה. התקשרתי לרז הוא אמר לי שאצלו הוא אכל שיבולת שועל ומשו כזה לאממש הבנתי אותו הוא אמר לי תשאיר לו ובסוף הוא יאכל את זה.
את האמת שאני קצת מדאג מעניין האוכל ואנימשתדל לעשות איתו כל מיני דברים שבמקרה והוא יעשה אותם טוב אני יתקן לו גרעין וזה יהיה בעל 2 משמעויות כאילו גם לתת לו את זה בגלל שהו עשה משהו טוב וגם אולי איזה משו לבטן שלא יהיה רעב כל כך =\.
בכל מקרה היום הוא קם עם המון אנרגיה והוא מאוד מאוד סקרן הוא חוקר את הסביבה והוא ממש לא נראה לחוץ. אנחנו יושבים גם בסלון והוא רוצה לרדת אלינו והוא לא ממש יכול. עוד משו בנוגע לכך שהוא לא יכול להגיע אלינו. שמתי לב שהוא לא ממש תופס דברים חזק ואולי קצת שה לו לזוז בכלוב, אם הוא הגיע למעלה הוא כזה יהסס לרדת חזה למטה.
בכל מקרה העלתי כמה תמונות שלו ושל הכלוב.
ועל הדרך, איך אני יכול להפוך את הכלוב למנוצל מכל הכיוונים יש עצות חוץ מלפזר מוטות ומקלות אחיזה? (שמתי לו כזה סולם)

בכל מקרה מצטער שלא הצלחתי להעלות את זה כתמונה אלא רק כקישור. אז הנה כמה תמונות.

http://img291.imageshack.us/my.php?imag ... 565vj0.jpg

http://img384.imageshack.us/my.php?imag ... 566zu1.jpg

http://img291.imageshack.us/my.php?imag ... 567yg8.jpg

אשמח לתגובות.

אז שוב אני אאחל לכולם צום קל וחתימה מעולה!
סמל אישי של משתמש
eli_lea
הידד אני תוכי!
הידד אני תוכי!
שם פרטי:: יש כינוי
איש קשר:

שליחה על ידי eli_lea »

טוב אז זה מסביר את אי אכילת הכופתיות,תדאג שבמשך היום תהיה לו נגישות לכופתיות,בערב תכניס לכלוב את התערובת
למשך שעתיים ותוציא שוב,תחזיר את הכופתיות כדי שבבוקר הוא יוכל לאכול.
הכי חשוב נגישות למים טריים ונקיים במשך כל שעות היום.

לגבי האחיזה,בגילו עדין אין לתוכים שיווי משקל ,זה יתפתח במשך הזמן והתוכי יתרוצץ מעלה מטה חופשי.
לגבי הכלוב,אל תמלא אותו ,תן לתוכי מקום לטפס ולהסתובב.

העלתי עבורך את התמונות .

התוכי יפיוףתמונה
קבצים מצורפים
1.jpg
2.jpg
3.jpg
tamir
ביצה
ביצה

שליחה על ידי tamir »

לא הבנתי, לגבי הכופתיות, הכלוב פתוח, הקערה אומנם נמצאת בתוך הכלוב ויש לו נגישות אלי מתי שהוא רק רוצה. הוא פשוט לא ניגש לשם.ואם הבנתי נכון להכניס בקערה נפרדת קצת מהתערובת למשך שעתיים בערב?
סמל אישי של משתמש
eli_lea
הידד אני תוכי!
הידד אני תוכי!
שם פרטי:: יש כינוי
איש קשר:

שליחה על ידי eli_lea »

התכוונתי שהמזון יהיה בקרבתו,כך שלא יצטרך לטפס או להתאמץ להגיע אליו,אפשרי להוסיף כלי עם אוכל בתחתית.

לגבי הכופתיות,הכנס את הכופתיות בלילה והשאר לו אותם עד למחרת בערב,תוך כדי עקוב אחריו ותוודא שהוא אכן אוכל,
אם הוא אוכל מהכופתיות מה טוב,בכל מקרה בימים הראשונים תן לו תוספת של תערובת בערב ולאחר מכן הוצא אותה.
העיקרון הוא שהתוכי לא יהיה מלא בתערובת ויוותר על הכופתיות,לכן הכופתיות צריכות להישאר זמן רב על מנת שהתוכי
ינסה לטעום מהם ויתחיל לאכול.כמובן שהכל תחת פיקוח .
tamir
ביצה
ביצה

שליחה על ידי tamir »

טוב אז הנה עדכון אחרי יומיים שלמים שישבתי והסתכלתי על התוכי.

הוא כבר מתקרב לעבר הכופתיות ונוגס בהם אבל לא ממש ראיתי אותו יושב לאכול, אלא רק חוטף כמה בודדים וחוזר לסטנד.

הוא התחיל להקשר אלינו ושהוא נמצא לבד הוא כבר יודע לקרוא לנו, השאלה שלי היא כזו, במידה והוא לא צועק לתשומת לב ויושב בשקט בכלוב, להביא לו גרעין?
וכמובן שהוא צועק שאנחנו בחברתו אנחנו הולכים ושאנחנו לא לידו והוא צועק אנחנו לא מגיבים עד שנרגע ומביאים לו צ'ופר.

עכשיו עוד משהוא קטן ששמתי לב אליו שתהחיל מהיום בבוקר , הוא התחיל לרעוד טיפה, אין כל קשר לשיווי משקל אני חושב אבל תגידו לי מה דעתכם בנושא.

תודה רבה לכולם ולילה טוב.
שלח תגובה

חזור אל “מגדלים תוכים”