ברוכים הבאים לקהילת תוכי אינפו. מערכת הפורומום זמינה לקריאה בלבד. לדיונים הנכם מוזמנים לקבוצת הפייסבוק:
קבוצת הפייסבוק של תוכי אינפו. לחצו כאן למעבר.
בנוסף, הנכם מוזמנים לצפות בפורטל ולקרא מאמרים, מדריכים, ביקורות ועוד... לחצו כאן למעבר.

יושבת בפעם הראשונה

פורום מקצועי שאלות ותשובות בהשתתפות מגדלי תוכים מכל הזנים. בכל דיון יש לכתוב כותרת
עניינית ולתת פרטים מלאים בכל דיון: סוג התוכי, גיל, מזון, תנאי מחייה וכו' לא יתקבלו דיונים
לשם הצגה בלבד. פרטים נוספים וכללי פורום זה: קישור.

מנהל: מפקחים

גדעון
ביצה
ביצה

Re: יושבת בפעם הראשונה

שליחה על ידי גדעון »

אלי שלום,

שאלתה לגבי התוכון שמקיא מעת לעת.
מדובר בתוכון צעיר (3 חודשים לערך) בעיקרון הוא פעיל, נראה טוב, מתפתח לאט (קטן יחסית, בערך 60% מגולדו של תוכון בוגר), הוא חי כרגע עם קוקטייל האכלת יד, הילדים משחקים איתו כאילו הוא האכלת יד, הוא מאוד אוהב ידיים. הוא גדל פיראי אבל, בגלל שהוא קטן וחמוד העברנו אותו לדור עם הקוקטייל.
הילדים טוענים, שמה שהוא מקיא זה בגלל שהוא לא מסיר טוב את הקליפה מהדוחן.

מה דעתך ?

תודה / גדעון
סמל אישי של משתמש
Niv
פלומה
פלומה

שליחה על ידי Niv »

שלום לך גדעון,
הקאה יכולה להיות גם חיזור, יכול להיות שהוא נהנה להיות איתכם והוא מנסה לחזר אחריכם, שמעתי על הרבה מקרים כאלה, וגם לאחר מכן היה זיווג.
אם זה באמת ככה, טבעי לחלוטין.
סמל אישי של משתמש
eli_lea
הידד אני תוכי!
הידד אני תוכי!
שם פרטי:: יש כינוי
איש קשר:

שליחה על ידי eli_lea »

נראה לי מוקדם מידי להקאה כתוצאה מחיזור,באלו תנאים הוא מקיא?נסה לבדוק האם הוא מקיא כתוצאה
מפעולה כלשהיא,למשל פעולה שמגרה את התוכי לעשות זאת כגון אחיזה במקור.
הקאה שמקורה בחיזור בדרך כלל באה תוך כדי נידנוד הראש מעלה מטה ותוך כדי "העלאת גירה" נסה לראות
האם זו הפעולה,פעולה זו אינה מתבצעת כשהתוכי בודד בכלוב אלא כשהוא במגע עם אחרים.
יתכן גם שהיחסים עם הקוקטיל טובים כל כך שהוא מבקש שיאכילו אותו ותוך כדי הוא פולט מזון,אנ מעלה השערות
כי קשה לקבוע עובדה בלי לראות,בכל מקרה שווה בדיקה ומעקב באילו מצבים זה קורה.
גדעון
ביצה
ביצה

שליחה על ידי גדעון »

שלום שוב,

בקשר לתוכון שמקיא מעת לעת...
מדובר בתוכון בן 3 חודשים, הוא מתנהג כמו תוכון האכלת יד, מאחר והוא כ"כ קטן שמנו אותו יחד עם קוקטייל האכלת יד, ואט, אט הוא התרגל לילדים והוא מתנהג כאילו הוא האכלת יד, הילדים משחקים איתו, מוציאים אותו מהכלוב, הוא אפילו מסתובב בבית.
הזהרתי את הילדים, תמיד, תמיד לשטוף ידים עם מים וסבון לפני כל פעילות שהם עושים.
הילדים הסבו את תשומת ליבי, כי מה שהוא פולט (מקיא) זה גרגירי דוחן שלמים, שהוא כנראה בלע אותם עם הקליפה, זה קורה לעיתים, הוא עושה תנועות עם הראש מעלה מטה (מותח / מכווץ) ואז הוא פולט שניים שלשה גרגרים שלמים.
התוכון פעיל, יציאות רגילות, הוא נראה טוב, עיניים פקוחות, לא מתנפח, לא מנומנם, הוא קצת לא מפותח הוא בערך בגודל של 60% מתוכון בוגר.
באופן מפורש מה שהוא פולט זה גרגרי דוחן שלמים, ולא עיסה דייסתית, אני מעריך שהוא לא מעכל את השלמים כי הוא לא אוכל אותם כראוי.

מה דעתכם ?

דרך אגב, לגבי הפסיפיקים, היום לא ראינו בכלל את הנקבה, אבל, כולנו היינו מעט מאוד היום בבית, אני מקווה שהכל בסדר, כי אתמול שמעתי קולות ממש חלשים שבקעו מתא ההטלה והיום לא שמעתי דבר. מה שכן, הזכר מתחיל להכנס לתא ההטלה יותר ויותר...אבל הוא עירני, אם אנחנו מגיעים לאזור, הוא שומע ויוצא החוצה מתא ההטלה, אעדכן אתכם בהמשך כמובן...

תודה / גדעון
סמל אישי של משתמש
Niv
פלומה
פלומה

שליחה על ידי Niv »

יפה !!!!!!!
גדעון
ביצה
ביצה

שליחה על ידי גדעון »

סליחה לא שמתי לב שהגבתם, על כל פנים הוספתי כמה פרטים, ובאמת ההקאה הזו קוראת כשהוא על הידיים שלנו !!!
ביי בנתיים

גדעון
סמל אישי של משתמש
eli_lea
הידד אני תוכי!
הידד אני תוכי!
שם פרטי:: יש כינוי
איש קשר:

שליחה על ידי eli_lea »

אני מציע לאור מה שתיארת וכמובן לאור העובדה שבריאותו תקינה לא לשחק איתו באיזור המקור,המגע אולי
גורם לו לרפלקס וגורם לו להקיא ולנסות להאכיל,בכל מקרה התעלמות פותרת את הבעייה.
גדעון
ביצה
ביצה

שליחה על ידי גדעון »

ערב טוב,

נחזור ברשותכם לפסיפיקים...נאמנים לעצות שלכם, אנו לא מפריעים להם, אבל ניתן להעריך שאם לפני יומיים בקעו שתי ביצים, קרוב לודאי שהיום המצב שונה. (לבהזכירכם היו 6 ביצים)

על כל פנים שני דברים :

1. מעת לעת שומעים משהו, ציוצים חלשים מאוד.
2. הלילה זו הפעם הראשונה, שהזכר נימצא איתה בתא - הוא לא ישן בחוץ - ביום הילדים ראו אותו...ועכשיו כבר לא.

מה דעתכם ?

גדעון
סמל אישי של משתמש
Niv
פלומה
פלומה

שליחה על ידי Niv »

עוזר לנקבה.. סמינים טובים.
עוד שבוע בערך תבדוק, לדעתי הם כבר יהיו מנוצים.
האם הם בתוך הבית?
גדעון
ביצה
ביצה

שליחה על ידי גדעון »

כן בוודאי, הם בבית, בעצם במרפסת סגורה, ז"א הם מבודדים מאיתנו אלא שמדובר בכלוב דו קומתי בכל כלוב יש זוג פסיפיקים, בין הכלובים יש מגש המסתיר זוג ממשנהו, כל כלוב באורך מטר על חצי*חצי מטר, באותה מרפסת חיים בכלוב נפרד הקוקטייל האכלת יד + התוכון המדובר.
אני מקווה שההורמונים של הזוג הזה ישפיעו על הזוג השני, על כל פנים, אתם צריכים לראות איזו חגיגה קוראת בניהם כשאני מוציא את מגש הביניים לניקוי, זה פשוט לא יאמן !!! חגיגה של ממש צרחות הדדיות, ריקודים קפיצות ומה לא !!!
אני אשמח כמובן לעדכן אתכם בהמשך, אני מקווה שימשיך להתפתח בכיוון טוב כך שאוכל לצלם ולשתף אתכם בפעם הבאה שנפתח את תא ההטלה.
שלח תגובה

חזור אל “מגדלים תוכים”