ברוכים הבאים לקהילת תוכי אינפו. מערכת הפורומום זמינה לקריאה בלבד. לדיונים הנכם מוזמנים לקבוצת הפייסבוק:
קבוצת הפייסבוק של תוכי אינפו. לחצו כאן למעבר.
בנוסף, הנכם מוזמנים לצפות בפורטל ולקרא מאמרים, מדריכים, ביקורות ועוד... לחצו כאן למעבר.

מקלט לתוכים חולים ?

פורום מקצועי שאלות ותשובות בהשתתפות מגדלי תוכים מכל הזנים. בכל דיון יש לכתוב כותרת
עניינית ולתת פרטים מלאים בכל דיון: סוג התוכי, גיל, מזון, תנאי מחייה וכו' לא יתקבלו דיונים
לשם הצגה בלבד. פרטים נוספים וכללי פורום זה: קישור.

מנהל: מפקחים

normandy
ביצה
ביצה

Re: מקלט לתוכים חולים ?

שליחה על ידי normandy »

אז זהו שזאת בעיה אם אני לא יכול לטפל בתוכי כמו שצריך, ואני לא רוצה לתת אותו למקום לא טוב, מה אני אמור לעשות איתו?
כי תוכי חולה אתה לא רוצה לתת למישהו שיעביר אותו הלאה כשהוא יאבד עניין,
זאת אומרת תוכי נשא צריך להיות אצל מישהו רגיש (למקרה הצורך),
ולהרדים אותו זה חבל ובגדול מעשה שגוי כל עוד הוא נראה בסדר.
זאת אומרת אני תקוע עם תוכי האכלת יד שאני קשור אליו, אבל במקביל לא יכול לטפל בו עוד, וגם אנשים לא יקחו אותו אלא אם כן אין להם תוכים אחרים מה שאומר שלך תדע איך הם באמת יטפלו בתוכי שלך.
normandy
ביצה
ביצה

שליחה על ידי normandy »

כל היום בוכה לי תוציא אותי תוציא אותי תוציא אותי, ואני ממש תמונה
לך תמצא מישהו מתאים שייקח אותו ויתייחס אליו כמו אל בן משפחה ולא יעביר אותו הלאה עוד 5 שנים.

תוכי בריא זה לא נורא כל כך כי אתה יודע שלפחות הוא בריא אז מקסימום ימכרו אותו הלאה, אבל תוכי נשא יש אופציה שהוא יפתח את המחלה ואז יסבול, ואתה לא רוצה שתוכי חולה יהיה בידיים ללא רחמים.
סמל אישי של משתמש
עידו
פלומה
פלומה
שם פרטי:: עידו

שליחה על ידי עידו »

אחי
אני מגדל תוכי נשא של B&F ואני חייב להגיד לך שאני לא שם לב לזה בכלל ולא מתייחס לזה
זה שהוא חולה לא מוריד מהערך שלו ומכמות הייחס שהוא דורש
עם אינך מוכן לטפל בוא אני מציע שתמסור אותו למישהו שמאין לו תוכים אחרים ושהוא מוכן לטפל בו עד הסוף (:( )
מקווה שתבין אותי
עם אתה לא יכול לסבול את הרעש אז פשוט אל תתיחס אליו כשהוא צועק וכאשר וא לא צועק תוציא אותו מהכלוב
עידו
תמונה
סמל אישי של משתמש
eli_lea
הידד אני תוכי!
הידד אני תוכי!
שם פרטי:: יש כינוי
איש קשר:

שליחה על ידי eli_lea »

לא הבנתי מה הבעיה בדיוק?יש לך תוכי נשא של המחלה מובן,אבל מה שלא מובן ההתעלמות ממנו,מה עוצר בעדך להמשיך
ולטפל בו ולתת לו יחס חם ואוהב עד שתמצא מישהו שיסכים לקבלו?הרי אתה לא יכול להידבק ממנו ולא יגרם לך נזק אם תתן לו חופש..באיזה תוכי מדובר ?
normandy
ביצה
ביצה

שליחה על ידי normandy »

לא הבנתם משהו, פשוט רציתי להביע תסכול מהמצב.
דווקא בגלל שהוא נשא, אני לא יכול להעביר אותו למישהו אחר.

כולל בדיקות ועוד הוצאה אחרת עבורו, הוצאתי בחודש האחרון 800 שקל.
כל עוד הוא אצלי אין מה לדאוג לתוכי ויחס.

עוד לפני שידעתי שהוא נשא לא יכולתי ממש לטפל בו כמו שצריך וחשבתי למצוא לו בית חם.

לתת את התוכי למישהו זאת באמת הבעיה ? אני יכול למסור אותו תוך יום אחד לאיזה אדם שיגיד שהוא יטפל בתוכי טוב, ושהוא "אוהב" תוכים(ועוד בן אדם ללא ניסיון שאין לו תוכים אחרים בבית?)
אני באמת אמור לסמוך עליו ?
normandy
ביצה
ביצה

שליחה על ידי normandy »

בקיצור צריך ליפול על האדם הנכון.. אחרת התוכי יסבול.
אני סתם מוציא תסכול
סמל אישי של משתמש
eli_lea
הידד אני תוכי!
הידד אני תוכי!
שם פרטי:: יש כינוי
איש קשר:

שליחה על ידי eli_lea »

תראה אין ספק שהדילמה קשה והמסירה עוד יותר ,אני מבין את דאגתך לתוכי אבל צריך לעשות חשבון כללי ,מאחר ואתה כבר
הבנת שאינך יכול לתת לו טיפול כמו שצריך (כדבריך) אתה צריך קצת להוריד מהחששות שלך לגבי עתידו ולנסות למסור אותו למקום הכי טוב שאתה מוצא עבורו.
בכל מקרה אני חושב שכדאי שתעלה את הנושא לד"ר גדי שרביט בפורום מענה מקצועי (בתמציתיות) ושאל אותו האם הוא מכיר שמע או יודע על מקומות בהם כן מקבלים תוכים נשאים ודואגים להם לצרכיהם.

בהצלחה.
normandy
ביצה
ביצה

שליחה על ידי normandy »

תודה
שלח תגובה

חזור אל “מגדלים תוכים”