ברוכים הבאים לקהילת תוכי אינפו. מערכת הפורומום זמינה לקריאה בלבד. לדיונים הנכם מוזמנים לקבוצת הפייסבוק:
קבוצת הפייסבוק של תוכי אינפו. לחצו כאן למעבר.
בנוסף, הנכם מוזמנים לצפות בפורטל ולקרא מאמרים, מדריכים, ביקורות ועוד... לחצו כאן למעבר.
קבוצת הפייסבוק של תוכי אינפו. לחצו כאן למעבר.
בנוסף, הנכם מוזמנים לצפות בפורטל ולקרא מאמרים, מדריכים, ביקורות ועוד... לחצו כאן למעבר.
אקלקטוס מידע..
מנהל: מפקחים
Re: אקלקטוס מידע..
[quote="2601";p="57359"]נכון אחי שרשמתי 6 אלף שים לב מה רשמתי לפני "כמה זוגות" לא זוג אחד מבין?..
וקוניור שמש וגרין צ'יק רעיונות נחמדים אחי זה מה שביקשתי באשכול הקודם רעיות לתוכי בקריטריונים שנתתי
גרין צ'יק לא אהבתי ממש אם אני מתכוון למה שאתה מתכוון זה כזה כמו ציפור אהבה רק גדול יותר לא?
וקוניור שמש הוא יפה נחשוב עליו..
ממש תודה על העזרה אבל עוד שאלה אחת קוניור שמש בכלוב שיש לי אפשר לשים שתי זוגות?
טאנקס[/quote]
מצורפת תמונה של גרין צ'יק
וקוניור שמש וגרין צ'יק רעיונות נחמדים אחי זה מה שביקשתי באשכול הקודם רעיות לתוכי בקריטריונים שנתתי
גרין צ'יק לא אהבתי ממש אם אני מתכוון למה שאתה מתכוון זה כזה כמו ציפור אהבה רק גדול יותר לא?
וקוניור שמש הוא יפה נחשוב עליו..
ממש תודה על העזרה אבל עוד שאלה אחת קוניור שמש בכלוב שיש לי אפשר לשים שתי זוגות?
טאנקס[/quote]
מצורפת תמונה של גרין צ'יק
- קבצים מצורפים
-
- green_cheeked_conure.jpg (18.31 KiB) נצפה 3066 פעמים
אתם יודעים שבמחינה טכנית, זכר אחד יכול להיות עם שתי נקבות וההפך? באקלקטוס בטבע נקבה מטופלת על ידי כמה זכרים שמטפלים בעצמם בכמה נקבות.. זה קטע מטורף.. לא יודע אם ניסו משהו דומה בשבי אבל בטבע זה ממש עובד ככה. יכולה להיות לך הטלה שלא כולם מאותו האבא.

וואי מגניב
אם זה ככה אני יביא שתי נקבות וזכר חחחח זה מצחיק זה כמו תרנגולות P:
איפה אני יכול למצוא מיידע על זה אם זה אפשרי?
ומאיזה מוצא אקלקטוס? שאני יוכל למצוא אותו בלקסיקון...
עריכה:מצאתי בלקסיקון
אם זה ככה אני יביא שתי נקבות וזכר חחחח זה מצחיק זה כמו תרנגולות P:
איפה אני יכול למצוא מיידע על זה אם זה אפשרי?
ומאיזה מוצא אקלקטוס? שאני יוכל למצוא אותו בלקסיקון...
עריכה:מצאתי בלקסיקון
בכלל לא חכם,
לא יודע מאין המידע,בטבע האקלקטוסים חיים בלהקות קטנות מחוץ לעונת הרבייה אך בעונת הרבייה הם חיים בזוגות בלבד,לא רק זאת אלא שהנקבה מאוד טריטוריאלית,גם בשבי הנקבה מאוד אגרסיבית כלפי הזכר בעת הדגירה,לפני ההטלה הזכר הוא זה שמונע מהנקבה לגשת למזון וגורם לנקבה לרדוף אחריו ולהתחנן למזון.
ההגדרה של זכר המטפל בשתי נקבות בעת ובעונה אחת היא שגוייה ועלולה לגרום לצרות צרורות עד כדי מוות.
בכלל אני נגד ריבוי בצורה זו גם בקוקטלים שהם נחשבים לתוכים שקטים ונינוחים בעת הריבוי,זכר אחד שאמור להאכיל שתי נקבות ולדאוג
למזון לגוזלים משול לאדם שיעבוד 20 שעות ביממה ,תעשו את החשבון כמה זמן אדם כזה יחזיק מעמד.
ריבוי בין אקלקטוסים צריך להיות מחושב,צריכה להתקיים כימיה בין בני הזוג ולעיתים לא רחוקות החיכוכים בין בני זוג לא מתאימים אם מבחינת הגיל ואם מבחינת הקשר מביאים למריבות קשות.
לא יודע מאין המידע,בטבע האקלקטוסים חיים בלהקות קטנות מחוץ לעונת הרבייה אך בעונת הרבייה הם חיים בזוגות בלבד,לא רק זאת אלא שהנקבה מאוד טריטוריאלית,גם בשבי הנקבה מאוד אגרסיבית כלפי הזכר בעת הדגירה,לפני ההטלה הזכר הוא זה שמונע מהנקבה לגשת למזון וגורם לנקבה לרדוף אחריו ולהתחנן למזון.
ההגדרה של זכר המטפל בשתי נקבות בעת ובעונה אחת היא שגוייה ועלולה לגרום לצרות צרורות עד כדי מוות.
בכלל אני נגד ריבוי בצורה זו גם בקוקטלים שהם נחשבים לתוכים שקטים ונינוחים בעת הריבוי,זכר אחד שאמור להאכיל שתי נקבות ולדאוג
למזון לגוזלים משול לאדם שיעבוד 20 שעות ביממה ,תעשו את החשבון כמה זמן אדם כזה יחזיק מעמד.
ריבוי בין אקלקטוסים צריך להיות מחושב,צריכה להתקיים כימיה בין בני הזוג ולעיתים לא רחוקות החיכוכים בין בני זוג לא מתאימים אם מבחינת הגיל ואם מבחינת הקשר מביאים למריבות קשות.
חח כן קראתי עכשיו ניראה לי בלקסיקון שאפילו למגדל היא תהיה תוקפנית
קיצור אני יקנה או אקלקטוס זוג אחד או שתי זוגות קוניור שמש ב"ה...
אני רק צריך לקרוא קצת יותר על קוניור השמש
קיצור אני יקנה או אקלקטוס זוג אחד או שתי זוגות קוניור שמש ב"ה...
אני רק צריך לקרוא קצת יותר על קוניור השמש
אלי,
מה שאני אומר מופיע בבירור בסרט דקומונטרי על אקלקטוסים שבצירוף אליו עשו מחקר שלם על הנושא.
ההבדל המשמעותי בין השבי לטבע בהקשר הזה הוא המרחק. זכר אחד יכול לנהל מס' נקבות במרחקים מאד גדולים ולא בכלוב אחד.
עדיין בפועל, לזכר אחד יהיו כמה נקבות וההפך.
מה שאני אומר מופיע בבירור בסרט דקומונטרי על אקלקטוסים שבצירוף אליו עשו מחקר שלם על הנושא.
ההבדל המשמעותי בין השבי לטבע בהקשר הזה הוא המרחק. זכר אחד יכול לנהל מס' נקבות במרחקים מאד גדולים ולא בכלוב אחד.
עדיין בפועל, לזכר אחד יהיו כמה נקבות וההפך.

חחחחחחח החיים של האקלקטוסים טלנובלההה
קיצור אני יתיעץ עם אחי על כל המיידע שאספתי ונחליט מה לקנות
לדעתי עכשיו אני יקנה 3 זוגות קוקטיילים או יותר ומהצאצאים שאני ימכור אני יקנה תוכים יותר יקרים לאט לאט.. ב"ה אין לאן לרוץ חח
תודה רבה לכולם
קיצור אני יתיעץ עם אחי על כל המיידע שאספתי ונחליט מה לקנות
לדעתי עכשיו אני יקנה 3 זוגות קוקטיילים או יותר ומהצאצאים שאני ימכור אני יקנה תוכים יותר יקרים לאט לאט.. ב"ה אין לאן לרוץ חח
תודה רבה לכולם
דויוד קראתי הרבה מאוד מאמרים בנוגע לאקלקטוס ,בשום מקום לא צויין שבאופן עקבי זכר מפרה ומטפל במספר נקבות בעת ובעונה אחת,בחלק מהמאמרים מצויין אומנם שהאקלקטוס אינם זוג לכל החיים.
בכל מקרה אין להשליך התנהגות זאת כהתנהגות מקובלת ויעילה בתנאי שבי,במיוחד לא בתנאי המחייה אליהם אנו מורגלים בארץ
מבחינת רווחת התוכים וגודל הכלובים..
בכל מקרה אין להשליך התנהגות זאת כהתנהגות מקובלת ויעילה בתנאי שבי,במיוחד לא בתנאי המחייה אליהם אנו מורגלים בארץ
מבחינת רווחת התוכים וגודל הכלובים..
טוב לפי מה שאני קורא ולפי השאלות והתשובות שלך ניראה לי שאין לך מושג בגידול תוכים כלל ,
אני מציע לך ליפני שאתה רוצה לפתוח בית-חרושת לתוכים שב תלמד קצת עלהם בעיון לא סתם
כי אתה עדיין צעיר ואתה תוכל להיות תותח בשטח גידול תוכים כי העתיד לפניך שב בריכוז תקרא
חומר עליהם ותחכים קצת ,ורק אז תתחיל עים 5 זוגות קקדו או אקלקטוסים או מה שזה יהיה,
לבנתיים יש לך כלוב קטן שיכול לאכלס 5-6 זוגות קוקטילים ולא יותר אז תלך צעד צעד קדימה
ובסוף תוכל להגשים את חלומותך ,וטוב שיש לך חלומות כי רק כך תוכל להצליח וליפעמים בגדול,
ובהצלחה לך ממני

אני מציע לך ליפני שאתה רוצה לפתוח בית-חרושת לתוכים שב תלמד קצת עלהם בעיון לא סתם
כי אתה עדיין צעיר ואתה תוכל להיות תותח בשטח גידול תוכים כי העתיד לפניך שב בריכוז תקרא
חומר עליהם ותחכים קצת ,ורק אז תתחיל עים 5 זוגות קקדו או אקלקטוסים או מה שזה יהיה,
לבנתיים יש לך כלוב קטן שיכול לאכלס 5-6 זוגות קוקטילים ולא יותר אז תלך צעד צעד קדימה
ובסוף תוכל להגשים את חלומותך ,וטוב שיש לך חלומות כי רק כך תוכל להצליח וליפעמים בגדול,
ובהצלחה לך ממני