ברוכים הבאים לקהילת תוכי אינפו. מערכת הפורומום זמינה לקריאה בלבד. לדיונים הנכם מוזמנים לקבוצת הפייסבוק:
קבוצת הפייסבוק של תוכי אינפו. לחצו כאן למעבר.
בנוסף, הנכם מוזמנים לצפות בפורטל ולקרא מאמרים, מדריכים, ביקורות ועוד... לחצו כאן למעבר.

גמילה לגוזל קקדו - עזרה!!

פורום מקצועי שאלות ותשובות בהשתתפות מגדלי תוכים מכל הזנים. בכל דיון יש לכתוב כותרת
עניינית ולתת פרטים מלאים בכל דיון: סוג התוכי, גיל, מזון, תנאי מחייה וכו' לא יתקבלו דיונים
לשם הצגה בלבד. פרטים נוספים וכללי פורום זה: קישור.

מנהל: מפקחים

סמל אישי של משתמש
eli_lea
הידד אני תוכי!
הידד אני תוכי!
שם פרטי:: יש כינוי
איש קשר:

Re: גמילה לגוזל קקדו - עזרה!!

שליחה על ידי eli_lea »

בעייים עצומות כמעט,הוא לא יתאבד זה בטוח.תני לו להסתדר והוא יאכל,וכשהוא יאכל ויבין שנגמרה האכלה
בדייסה הוא יאכל הרבה יותר טוב.בדרך כלל בשלב זה הם אוכלים ומייללים,אבל כדאי כבר מעכשיו לא להתייחס יותר מידי.
שוב,הכל צריך להעשות בצורה מושכלת בהדרגה אך בהחלטיות,כופתיות,מעט פרי חתוך לקוביות,מים טריים בלילה דייסה שמינון
הקבוע והגמילה מובטחת ובהחלט בזמן.

בהצלחה.
סמל אישי של משתמש
lihuly
ביצה
ביצה

שליחה על ידי lihuly »

אלי,תודה רבה!
מקווה לטוב אין ספק שידע ואסרטביות הם הפתרון למפונק והעצלן הזה, בלי קשר שאלה לעתיד: אקליפטוס זה טוב או לא?
פדרבוש נולד ב 15 באוקטובר 2011
נקנה ב 1 במרץ 2012
סמל אישי של משתמש
Beni
בקיעה
בקיעה
שם פרטי:: בני

שליחה על ידי Beni »

בוקר טוב.

האמברלה אוהבת לכרסם ועץ אקליפסוס יעשה את העבודה. עלי אקליפטוס הם מזון לקואלות ולא לאמברלות.
אני מסכים עם אלי במה שייעץ לך, ואני יכול להוסיף מנסיון של גוזל אמברלה שגידלתי (נגנב לצערי עם עוד כמה דברים מהבית...) שהוא נורא אהב תערובת של נבטוטים (תערובת מוכנה בשקית שקונים בסופר ומכילה נבטים ומיני קטניות מוכנים לאכילה).
מנסיונך לרכישה הבאה שלך- האמא האמיתית של התוכי שלך הוא המגדל שהחתים אותו. חשוב מאוד לעשות שיעורי בית ולרכוש גוזל (במיוחד רגיש כמו האמברלה) ממגדל שעשה את הגמילה אצלו בצורה נכונה, ושילווה אותך ואותו בחודשיים הראשונים שהתוכי אצלך. הפורום הזה הוא מבורך אבל חשוב בכל בעיה שיש לך עם גוזל לערב מיידית את המגדל שממנו רכשת את התוכי.
האמברלה הוא ציפור מדהימה, רגישה חמה ואוהבת ודורשת המון תשומת לב ויחס דומה.
שיהיה לך המון המון בהצלחה.

בני
סמל אישי של משתמש
lihuly
ביצה
ביצה

שליחה על ידי lihuly »

תודה על העצות!
לצערי המגדל של התוכי הזה ממש לא מקצועי ואפילו מפוקפק
לאחר שפיזר הבטחות נסענו מהדרום עד חדרה וראינו ציפור אומללה רעבה רזה שאיבדה ציפורן אחורית והייתה בדרך לנמק! ומועמדת לכריתת אצבע
לא יכולנו להשאיר אותו שם וקנינו אותו טיפלנו בו הרגל היום הבריאה הוא עלה במשקל כ 25 גרם מאז קנינו אותו (חודש) והוא מדהים ומכיר תודה לכל הסובבים לכן אתם היחידים שיכולים לעזור כרגע
נקנה ב 1 במרץ 2012
סמל אישי של משתמש
lihuly
ביצה
ביצה

שליחה על ידי lihuly »

שלום לכולם
רציתי להודות לכם על כל העיצות!
בסטר סוף סוף זולל קופתיות במשך היום ורק בליילה שאי אפשר כבר לסבול את היללות אנחנו נותנים לו חצי מכמות הדייסה
לפעמים הבכיין בוכה גם אחרי האכלה! אבל למרות זאת הוא עלה ב10 גרם והוא מקסים!!!
נקנה ב 1 במרץ 2012
סמל אישי של משתמש
eli_lea
הידד אני תוכי!
הידד אני תוכי!
שם פרטי:: יש כינוי
איש קשר:

שליחה על ידי eli_lea »

אין ספק שבסטר הגיע למשפחה אוהבת ודואגת, אני בטוח שתקבלו הרבה אהבה בחזרה ממנו.

אם היית שואל אותי על מנת שבסטר יחיה חיים טובים מצד אחד ומצד שני בסטר בשנים הבאות לא יהיה תוכי שידרוש
מבני הבית מעבר ליכולתם לתת , מצב שבהרבה מקרים גורם לבני הבית לוותר בלית ברירה ובכאב על התוכי , עליכם
להרגילו למצבים שונים שיכולים להיווצר, עליכם להרגילו שכשהוא דורש תשומת לב ע"י בכי ייללות או צרחות הוא לא מקבל
אותו, אפילו לא במבט, עליכם להרגילו להיות סגור בכלוב גם כשאתם בבית ובסביבתו וגם כשאתם יוצאים מהבית , עליו לדעת
שאתם עוזבים וחוזרים , פשוט להרגילו לכל מצב , כך התוכי ילמד להתמודד עם המצבים השונים אליהם יקלע בעתיד ולא יפתח
בעיות התנהגות , כך יהיה לכם קל יותר להמשיך ולטפל בו מאחר ולא תצטרכו להתמודד עם בעיות שונות שהוא עלול לפתח.

צריך לזכור שתוכי ובמיוחד הגדולים שביניהם יספגו ממכם חמימות ואהבה וככל שתתנו יותר כך הם ישאבו יותר , אך הם בוודאי לא
יסכימו להורדת המינון אליו הרגלתם אותם ,אמר "אמזונה " לפניי "האמברלה הוא ציפור מדהימה, רגישה חמה ואוהבת ודורשת המון
תשומת לב ויחס דומה". ואני אומר שהאמברלה רגישה חמה ואוהבת ודורשת תשומת לב במינון אליו היא מורגלת , במידה ותרגילו
את בסטר למינון גבוה תהיו בבעייה,הרגילו אותו מעכשיו שהמינון משתנה, שהוא יכול להיות מחוץ לכלוב ושהוא גם יכול להיות איתכם
בשעשועים ומשחקים אבל אתם חייבים להרגילו גם מצב בו לא תהייה לכם אפשרות להוציאו או שתיעדרו מהבית, לכן למדו אותו להעסיק
את עצמו בתוך הכלוב וגם כשאתם בסביבתו.אל תשכחו שהתוכים הגדולים מאוד מניפולטיבים וינסו בשיטות שונות להביע את חוסר רצונם
אם בצעקות יללות או בחפירות בכלוב,אם תתעלמו לחלוטין הם יבינו מהר מאוד שאין יחס וישלימו עם המצב ויתרגלו אליו.

בהצלחה.
סמל אישי של משתמש
lihuly
ביצה
ביצה

שליחה על ידי lihuly »

תודה על האיכפתיות האמת היא שבסטר מקבל הרבה פחות ממה שאנו יכולים לתת מתוך מחשבה על העתיד ואנו משתדלים ליישם את תורת ה-RANDOM BEHAIVOR כמו כן במעט פעמים שהוא צועק אנו עוזבים את החדר וכל תוקפנות זוכה להתעלמות ובמקרה קיצוני לחזרה לכלוב.
אנחנו לא נמצאים בבית כ 8 שעות משאירים לו רדיו והרבה צעצועים וגם כשאנו בבית הוא נמצא בכלוב חלק מהזמן
הוא מסתגל יפה ומשתלב משחק כשעה בחוץ ונהנה מהחיים!
אני קוראת הרבה ומקווה לנצח את בעיות הזן הזה!!!
נקנה ב 1 במרץ 2012
סמל אישי של משתמש
Beni
בקיעה
בקיעה
שם פרטי:: בני

שליחה על ידי Beni »

המון המון בהצלחה.
סמל אישי של משתמש
נטליקי