ברוכים הבאים לקהילת תוכי אינפו. מערכת הפורומום זמינה לקריאה בלבד. לדיונים הנכם מוזמנים לקבוצת הפייסבוק:
קבוצת הפייסבוק של תוכי אינפו. לחצו כאן למעבר.
בנוסף, הנכם מוזמנים לצפות בפורטל ולקרא מאמרים, מדריכים, ביקורות ועוד... לחצו כאן למעבר.

עקרות בתוכונים אוסטרלים?

פורום מקצועי שאלות ותשובות בהשתתפות מגדלי תוכים מכל הזנים. בכל דיון יש לכתוב כותרת
עניינית ולתת פרטים מלאים בכל דיון: סוג התוכי, גיל, מזון, תנאי מחייה וכו' לא יתקבלו דיונים
לשם הצגה בלבד. פרטים נוספים וכללי פורום זה: קישור.

מנהל: מפקחים

סמל אישי של משתמש
eli_lea
הידד אני תוכי!
הידד אני תוכי!
שם פרטי:: יש כינוי
איש קשר:

Re: עקרות בתוכונים אוסטרלים?

שליחה על ידי eli_lea »

אין ספק שלתוכי שלך יש בעייה , נראה שיש לו בעייה בריאותית אם הואמתהפך על הגב ואינו יכול לחזור בחזרה, אם המצב הוא כזה נראה שההיפוך שלואינו משהו רצוני ויתכן והוא חולה, יתכן שזה מסביר את המצב שבו הזוג נמצאיםחמש שנים ביחד ללא ריבוי.

אני לא יודע אם יש קשר למצבו של התוכי שלך אבל יתכן והתוכי סובל מבעייהעצבית כלשהיא או מחלה שפוגעת במערכת העצבים וגורמת לו להיפוך ולנפילות.כמובן שהיה כדאי לקחתו לבדיקה אצל וטרינר שמתמחה בתוכים אבל אני בספק אםזה יתן פיתרון כלשהו.
הדבר היחיד שאני יכול לחשוב עליו זה מחסור בויטמינים, לכן חשוב שתנסי לאבחן מה חסר להם ותנסי להשלים .

את רוב רובם של הויטמינים התוכים יכולים לקבל דרך המזון , אבל על מנת שיקבלו את כל הויטמינים עלינו לדאוג לתזונה מלאה.
אלו מזונות מכילים ויטמינים ומהם תפקיד הויטמין בכל מזון:

פירות וירקות, למה הם חשובים?
ויטמין A- פירות וירקות שהצבע שלהם הוא צהוב או ירוק לדוגמה: גזר, דלעת,תרד וכו' מכילים ויטמין A אשר תפקידו להגן מפני חיידקים ומחלות ומשפר את ראייתם של בעלי הכנף.

ויטמין מסוג B1- קליפותיהם של זרעים וזירעי דגנים מכילים ויטמין מסוג B1 אשר יכול למנוע מחלות עצבים , ניאצין אשר תורם רבות להתפתחות וגדילה זל הנוצות, ביוטין אשר עוזר לבקיעת הגוזלים מהביצים.

ויטמין C- פירות הדר מכילים ויטמין C , במקרה של בעלי כנף שאוכלים זרעים הגוף מייצר את הויטמין בעצמו.

ויטמין D- שמנים שונים מכילים ויטמין D , ויטמין זה מיוצר ע"י בעלי כנף בחשיפה שלשמש.ויטמין זה חשוב מאחר והוא
נותן אפשרות לגוף לנצל את הסידן על מנת לבנות את השלד והעצמות וכמובן על מנת לייצר את קליפות הביצים.

ויטמין E- זרעים מונבטים מכילים ויטמין E , ויטמין זה נמצא לרוב בזרעים מונבטים ועוזר במקרים של חוסר פוריות.

נסי ליישם ולהעשיר את המזונות ותני גם מעט חשיפה לשמש (בפיקוח) ואולי כן יהיה שינוי.

בהצלחה.
שלומצ'
ביצה
ביצה
שם פרטי:: שלומית

שליחה על ידי שלומצ' »

תודה רבה =] אנשים תנחמו את איה!!! שני תוכים ביום אחד???? זה נורא עצוב =[

ואיזה תערובת השרייה להכין? מאיזה נבטים?
סמל אישי של משתמש
eli_lea
הידד אני תוכי!
הידד אני תוכי!
שם פרטי:: יש כינוי
איש קשר:

שליחה על ידי eli_lea »

זרעים להנבטה ,דוחן צהוב, שיבולת שועל, חיטה, אפונה סינית, דוחן לבן, לפתית, חריע, דוחן יפאני, תירס מילו, בוראה ועוד.
זרעים להשרייה מכילה
קיטניות כגון : תירס,שעועית, חומוס,מש, שעועית ירוקה,וכו'..

השימוש בזרעים להשריה ,להנבטה ובישול
שלח תגובה

חזור אל “מגדלים תוכים”