ברוכים הבאים לקהילת תוכי אינפו. מערכת הפורומום זמינה לקריאה בלבד. לדיונים הנכם מוזמנים לקבוצת הפייסבוק:
קבוצת הפייסבוק של תוכי אינפו. לחצו כאן למעבר.
בנוסף, הנכם מוזמנים לצפות בפורטל ולקרא מאמרים, מדריכים, ביקורות ועוד... לחצו כאן למעבר.

תוכון עם רגליים מופנות מעלה ובעיית נמלים

פורום מקצועי שאלות ותשובות בהשתתפות מגדלי תוכים מכל הזנים. בכל דיון יש לכתוב כותרת
עניינית ולתת פרטים מלאים בכל דיון: סוג התוכי, גיל, מזון, תנאי מחייה וכו' לא יתקבלו דיונים
לשם הצגה בלבד. פרטים נוספים וכללי פורום זה: קישור.

מנהל: מפקחים

סמל אישי של משתמש
avihupilo
פוקח עיניים
פוקח עיניים
שם פרטי:: אביהו

Re: תוכון עם רגליים מופנות מעלה ובעיית נמלים

שליחה על ידי avihupilo »

מצער לשמוע
איך הוטרינר קבע שיש לו פגם גנטי?
על פי מה?
לדעתי זה היה פיסוק שהיה ניתן לתיקון
תמונה

"מי שמשחק באש,לא יתפלא אם נכווה"
ninka
בקיעה
בקיעה

שליחה על ידי ninka »

לא יודעת לפי מה,הייתי עסוקה בלבכות,ולא שאלתי.

רק אמר שכול החיים הוא לא יוכל להישתמש ברגלים,וישב תמיד בתחתית של הכלוב , ושרוב הסיכויים שהוא גם לא ישרוד,ומבחינה רפואית עדייף להרדים.

ולא יודעת,תאמיין לי,אני מצטערת שלפחות לא ניסתי,אבל הקטע פה שזה לא פיסוק,זה ממש סיבוב של הרגל,זה כאילו כשהוא שוכב על הבטן הרגלים נראת כאילו הוא שוכב על הגב.

ואני מצטערת שלא לקחתי אותו לעוד ויטרינרים אחרים לעוד חוות דעת. ועצוב לי שאי אפשר להחזיר תזמן
ninka
בקיעה
בקיעה

שליחה על ידי ninka »

saharlevi,
זה מרגיש לי כאילו הייתי אגואיסטית,והחלטתי תדבר הקל.
ואני יודעת שהיתי אוהבת אותו לא משנה מה,ודואגת לו הכי בעולם,
אבל הוא היה מנסה להיות כמו כולם,ולא היה יכול להיות,איזה מין חיים אלה?

ועדיין אני שונאת תצמי על זה שלא הלכתי לעוד ויטרינרים,שלא בררתי עוד,שלא עשיתי מספיק.

ואפילו עכשיו אני בוכה.

ואני מצטערת אני זאת שהרגתי אותו,אין לי זכות לקחת חיים,ואיך שהו זה בדיוק מה שעשיתי.

הרגשות אשמה אוכלים אותי כול היום! עם רק הייתי הולכת לשאול עוד ויטרינרים. ועכשיו מאוחר מידי :(
סמל אישי של משתמש
eli_lea
הידד אני תוכי!
הידד אני תוכי!
שם פרטי:: יש כינוי
איש קשר:

שליחה על ידי eli_lea »

קודם כל אל תהיי עצובה, גם אם השיקול לא היה נכון זה השיקול של הוטרינר ולא שלך. מה לעשות שלא כל הוטרינרים מספיק מקצועיים כדי
להבין ולדעת במה מדובר, לכן חשוב ללכת לוטרינר של תוכים ולא לוטרינר כללי, ללכת לוטרינר שלא מתמחה בתוכים זה כמו לתת לרופא משפחה לנתח לב. לא מדובר על פגם גנטי ואני אומר על פי התמונה שהעלית, בתמונה הרגל של הגוזל גם לא מופנית כלפי מעלה אלא הצידה, פיסוק נוצר ממספר סיבות כאשר הסיבה העיקרית הרשומה היא דגירה הדוקה מידי של האם שגורמת לפיסוק או / ו חוסר סידן ותזונה נכונה של ההורים ולכן חוסר לגוזלים .
אבל אפשר לראות את זה גם עם גוזלים שלא נמצאים אצל ההורים שלפתע יש נטיה לפיסוק.

אני מציע שתפסיקי לקחת ללב, שום דבר לא באשמתך ואני לא מכיר הרבה מגדלים שירוצו עם גוזל תוכון לוטרינר ואת עשית זאת .כלומר
לא הזנחת או ויתרת על הניסיון לטפל בו.
במהלך גידול בעלי חיים אנחנו מידי פעם מתאכזבים וכואבים , זה חלק מהגידול וצריך לנסות ולעשות הכל על מנת למנוע זאת, קחי בחשבון שבטבע
גוזל כזה לא שורד ואף אחד אפילו לא מנסה לעזור לו כמו שעשית.

תעשירי את המזון של התוכים ואל תתייאשי, יש לך עכשיו ניסיון גדול יותר ואני בטוח שבפעמים הבאות תנחלי הצלחה.

הערה כללית.
בצד שמאל של ההודעה למטה ישנו כפתור "ערוך" השתמשי בו על מנת להוסיף להודעה הקודמת אם טרם קיבלת מענה על ההודעה.
ninka
בקיעה
בקיעה

שליחה על ידי ninka »

מהתמונה לא ממש רואים,כי במציאות מה שקרה זה שהרגליים שלו ממש הפוכות.

אני לא מכירה ויטרינרים שמתמחים בתוכים,אבל פעם הבאה אני אחפש כאלה.

הוא אמר שקיבוע לא יעזור,ושהוא לא ישרוד,אני בכל מקרה,

ישים להם בתא ההטלה שכבה דקה של נסורת,שלגוזלים הבאים יהיה יותר נוח.

אני לא יציץ כול כמה ימים,וככה היא לא תיבהל,וזהו.

עצוב לי,אבל אי אפשר להחזיר תגוזל :(
שלח תגובה

חזור אל “מגדלים תוכים”