ברוכים הבאים לקהילת תוכי אינפו. מערכת הפורומום זמינה לקריאה בלבד. לדיונים הנכם מוזמנים לקבוצת הפייסבוק:
קבוצת הפייסבוק של תוכי אינפו. לחצו כאן למעבר.
בנוסף, הנכם מוזמנים לצפות בפורטל ולקרא מאמרים, מדריכים, ביקורות ועוד... לחצו כאן למעבר.
קבוצת הפייסבוק של תוכי אינפו. לחצו כאן למעבר.
בנוסף, הנכם מוזמנים לצפות בפורטל ולקרא מאמרים, מדריכים, ביקורות ועוד... לחצו כאן למעבר.
התוכי שלי הטילה ביצים האם הביצים יבקעו?
מנהל: מפקחים
Re: התוכי שלי הטילה ביצים האם הביצים יבקעו?
את יכולה להוציא את הביצים , כדאי להאיר עליהן עם פנס כדי לראות האם הן ריקות (לא מופרות) , תוכלי לדעת איך נראית ביצה ריקה במידה והן ריקות, את יכולה גם לשבוא ולראות מה הן מכילות.
הנקבה תטיל מחדש .
הנקבה תטיל מחדש .
כבר עבר יותר מ5 שבועות והם לא עושים כלום עם הביצים
היא ניכנסת לכלוב
אבל היא לא עושה כלום עם ההביצים
מה לעשות?
היא ניכנסת לכלוב
אבל היא לא עושה כלום עם ההביצים
מה לעשות?
תודה רבה על הכל!!!!! 
שיהיה יום טוב לכולם!!!!
אוקי ותודה רבה
תודה רבה על הכל!!!!! 
שיהיה יום טוב לכולם!!!!
באתי להוציא את הביצים מהכלוב ואז ראיתי שהתוכי הטילה עוד ביצה אחת אז אני לא יודעת מה הביצים הקודמות
מה לעשות?
מה לעשות?
תודה רבה על הכל!!!!! 
שיהיה יום טוב לכולם!!!!
עדיף לא לגעת ולחכות שוב כחודש מתחילת הדגירה ולראות מי בקע ומי לא..
זה לא יפריע להורים
תעקבי מדי פעם יכול להיות שהם ישברו את הביצים הלא פוריות ויזרקו מהתא או שישאירו בתא ואז אם תראי ביצה שבורה תוכלי לזרוק אותה
בהצלחה
זה לא יפריע להורים
תעקבי מדי פעם יכול להיות שהם ישברו את הביצים הלא פוריות ויזרקו מהתא או שישאירו בתא ואז אם תראי ביצה שבורה תוכלי לזרוק אותה
בהצלחה

יש שיטה כדי לדעת אם הביצים טריות:
להניח בקערה עם מים ביצה ולראות אם הביצה נשארת בתחתית - סימן שהיא טרייה.
אם היא צפה - אז היא מקולקלת וישנה.
מפני שהביצה מכילה מין גז/אוויר בחלק הצר שלה, וככול שהזמן עובר כמות האוויר גדלה -וזה מה שגורם לה לצוף.
ככול שהיא יותר צפה היא יותר מקולקלת.
להניח בקערה עם מים ביצה ולראות אם הביצה נשארת בתחתית - סימן שהיא טרייה.
אם היא צפה - אז היא מקולקלת וישנה.
מפני שהביצה מכילה מין גז/אוויר בחלק הצר שלה, וככול שהזמן עובר כמות האוויר גדלה -וזה מה שגורם לה לצוף.
ככול שהיא יותר צפה היא יותר מקולקלת.

קודם כל לא בטוח שמה שאתה אומר נכון, ביצה ישנה יכולה באותה מידה להכיל את אותו כיס אויר שקיים בכל ביצה . מעבר לזה מה זה נותן אם אתה אמור לטבול את הביצה במים ולגלות לאחר מכן שהיא "טרייה"?
קראתי על השיטה של טבילת הביצה במים על מנת לראות האם הגוזל בשלבים האחרונים של הדגירה חי או לא, נכתב שאפשר לראות תנודות של הגוזל במים כשהגוזל מרעיד את הביצה . ואני אומר שזהו מהלך מיותר ומזיק שאיני ממליץ לעשותו.
הסיבה היא בין היתר חדירת חיידקים דרך מעטפת הקליפה ואף נוזלים במקרים מסויימים.
קראתי על השיטה של טבילת הביצה במים על מנת לראות האם הגוזל בשלבים האחרונים של הדגירה חי או לא, נכתב שאפשר לראות תנודות של הגוזל במים כשהגוזל מרעיד את הביצה . ואני אומר שזהו מהלך מיותר ומזיק שאיני ממליץ לעשותו.
הסיבה היא בין היתר חדירת חיידקים דרך מעטפת הקליפה ואף נוזלים במקרים מסויימים.