ברוכים הבאים לקהילת תוכי אינפו. מערכת הפורומום זמינה לקריאה בלבד. לדיונים הנכם מוזמנים לקבוצת הפייסבוק:
קבוצת הפייסבוק של תוכי אינפו. לחצו כאן למעבר.
בנוסף, הנכם מוזמנים לצפות בפורטל ולקרא מאמרים, מדריכים, ביקורות ועוד... לחצו כאן למעבר.
פורום מקצועי שאלות ותשובות בהשתתפות מגדלי תוכים מכל הזנים. בכל דיון יש לכתוב כותרת
עניינית ולתת פרטים מלאים בכל דיון: סוג התוכי, גיל, מזון, תנאי מחייה וכו' לא יתקבלו דיונים
לשם הצגה בלבד. פרטים נוספים וכללי פורום זה: קישור.
רציתי לדעת האם זה נכון שהגוזלים כשהם צעירים תופסים צבע מסויים ובבגרותם הם יכולים לתפוס/לשנות לצבע אחר?
הינה קישור לתמונות של הגוזלים שעליהם אני מדבר.. בית הגידול - erezc83
תודה
תקשיב, תלמד, תחכים, תפנים, תתנסה...אבל הכי חשוב תהנה!
קראתי כאן בכמה הודעות של חברי הפורום שיש מצב שההורים מזדווגים עם הצאצאים שלהם..
אני רוצה להשאיר אצלי את הגוזלים הנ"ל גם כי הם מההטלה הראשונה שלי.
איך אני יכול למנוע/לדאוג שבהמשך לא יהיה לי זיווג בין ההורים לאחד הגוזלים שלו?
מבלי למכור/להעביר/לתת/למסור וכו'.. את ההורים או הצאצאים.
תודה
וסליחה על ההודעה הכפולה (לא היה ניתן לערוך)
יתכנו שינויים קלים של צבע כגון התבהרות או התכהות של צבע מסויים אך אין שינויים דרסטים, ירוק לא יהפוך לכחול.
בדרך כלל זוג הורים לא יזדווג עם הגוזלים ובדרך כלל זה יכול לקרות כשבן זוג מת וההורה שנשאר נשאר עם הגוזלים. שוב, יתכן מקרה כזה ולכן צריך לעקוב. אני ממליץ לסמן גוזלים ממשייכים לזוגות שונים.
ראיתי פה בכל מיני מאמרים כאלו ואחרים שיוצאים "מוטציות" או לצורך העניין גוזלים עם פגמים למיניהם עקב כך שישנה הזדווגות בתוך המשפחה.
ואם אין חשש שההורים יזדווגו עם הילדים שלהם..
אז על מה מדובר, על אחים בלבד?!
כאשר יש מספר זוגות בלהקה ואין החלפת דם, עם הזמן יש זיווג סלקטיבי בין אחים - ולאט לאט יבקעו גוזלים עם פגמים.
לכן צריך מידי זמן להחליף קו דם ולרענן את הלהקה.
מה שאפשרי בהתחלה לפני יצירת הלהקה, לדוגמא: לקנות נקבות מפה וזכרים משם או מס' זוגות מפה ומס' זוגות משם וכו'.
לגבי זיווג של הורים עם הגוזלים זה יותר שכיח כמו שציינתי. ואם כבר אתה דואג שיהיה זיווג בין הורים לגוזלים זה יותר עדיף מאשר זיווג בין האחים. יש מגדלים שע"מ לשמר/ליצור מוטציה מסוימת - מזווגים אבא עם בת או אמא עם בן.