ברוכים הבאים לקהילת תוכי אינפו. מערכת הפורומום זמינה לקריאה בלבד. לדיונים הנכם מוזמנים לקבוצת הפייסבוק:
קבוצת הפייסבוק של תוכי אינפו. לחצו כאן למעבר.
בנוסף, הנכם מוזמנים לצפות בפורטל ולקרא מאמרים, מדריכים, ביקורות ועוד... לחצו כאן למעבר.

קוואקר בן חודש וחצי

פורום מקצועי שאלות ותשובות בהשתתפות מגדלי תוכים מכל הזנים. בכל דיון יש לכתוב כותרת
עניינית ולתת פרטים מלאים בכל דיון: סוג התוכי, גיל, מזון, תנאי מחייה וכו' לא יתקבלו דיונים
לשם הצגה בלבד. פרטים נוספים וכללי פורום זה: קישור.

מנהל: מפקחים

סמל אישי של משתמש
eli_lea
הידד אני תוכי!
הידד אני תוכי!
שם פרטי:: יש כינוי
איש קשר:

Re: קוואקר בן חודש וחצי

שליחה על ידי eli_lea »

כשיסיים את הכופתיות תחליפי לגודל הקטן, אם אין מאותה חברה תחליפי לו בהדרגה ע"י עירבוב שני הסוגים. בהתחלה 75% מהישן ו 25% מהחדש ולאחר יומיים שלושה חצי חצי. שוב לאחר יומיים שלושה שימי כבר רק את החדש.

תתייחסי את הגוזל כאל גוזל. הוא פעיל הוא רוצה להתנועע ורוצה חופש. בדימיוננו אנחנו רואים תוכי שמושיטים לו את היד והוא עולה. וממתין שניתן לו פקודות. זה לא כך, במיוחד לא עם תוכים כשהם לקראת גמילה.
אל תכפי עליו דברים. נסי לגרום לו לבצע דברים מתוך רצונו. אם "תרדפי" אותו הוא יברח. אם תהיי סבלנית ותאפשרי לו להגיע וליזום הוא ירצה בחברתך. סבלנות זוהי מילת המפתח.
כשהוא בכלוב, נסי לגרום לו להגיע אלייך. אם את מחזיקה ביד צ'ופר אהוב עליו הוא יגיע לקחת. יתכן שהוא יקח ויסוג , אל תבקשי תמורה (ליטוף או ניסיון להעלותו ליד) תאפשרי לו להבין שהוא יכול להגיע ליד לקבל את המזון ולעמוד לידך מבלי שתכפי עליו מגע (לפחות בהתחלה) אני רק נותן דוגמאות כדי שתביני את התהליך. השיטה היא לגרום לתוכי להגיע אלינו, לרצות בחברתנו, לרצות להיות במחיצתנו וזאת אפשר לעשות ע"י כך שנצ'פר אותו ולא נכפה עליו את רצוננו.

הקדשת הזמן לתוכי מתחלקת להקדשת זמן ישירה והקדשת זמן עקיפה.
אני תמיד אומר שעם תוכים יש לחשוב קדימה, לתת יחס בכמות ובמינון שאנו נוכל לעמוד בו לאורך זמן. אם תתני לתוכי שלך יחס ישיר (בהמשך אני אסביר למה הכוונה) של 15 דקות ביום כל יום ותעמדי בזה לאורך זמן זה עדיף על מתן יחס ישיר של שעה אבל לאחר מספר חודשים לא תוכלי לתת לו את הזמן הנדרש.
תוכי יתרגל לכמות היחס ויחייה איתה מצויין. אבל, אם תרדי במינון הוא יחוש נטוש, עזוב ועלול לפתח ביות התנהגות. אם תתני לתוכי יחס של שעה ביום ופתאום מסיבות שונות תוכלי לתת רק 15 דקות הוא ירגיש שהוא ננטש.
יחס ישיר זהו יחס שאנחנו נותנים לתוכי כשאנו איתו, משחקים איתו, מאלפים אותו וכו'.
יחס עקיף זהו יחס מילולי לרוב, כשעוברים לידו ומדברים אליו, לפעמים תוך כדי נותנים לו צ'ופר וממשיכים הלאה.

צריך להרגיל את התוכי לכל המצבים, מצב בו הוא סגור בכלוב, מצב בו הוא מחוץ לכלוב, מצב בו הוא איתנו ומצב בו אנו איתו בבית ועדיין הוא סגור בכלוב. ההרגל יכול לפתור לנו הרבה בעיות בעתיד. כאשר התוכי רגיל לכל המצבים הוא יראה בהם מצבים טבעיים ולא יתרגש.

התוכי לא יחנק מהכופתיות, אם ירגיש שהוא נחנק הוא ינער את הראש ויעיך אותן החוצה.
את פועלת נכון וזו הדרך לקראת גמילתו.
מה שתיארת כניקוי הגוף סימור נוצתות וכו' התוכי עושה מתוך הנאה, לעיתים הגוזלים יגרדו ברגליהם את המגבת מה שמזכיר תנועות חפירה בחול. טבעי לחלוטין כולל ניקוי הרגליים.

הגוזל שלך יציב, יציב לגילו, אני רואה בתמונות שהעלית את העמידה שלו ולא צריך יותר מזה. עדיין יתכן שעל מקל העמידה תהיה לו בעייה. אני ממליץ למקמם את מקלות העמידה בתחילה נמוך בתחתית הכלוב(5-10 ס"מ) ולאחר שהגוזל עומד יציב לנתחיל להעלות בהדרגה.

כנפיים שמוטות.
יש כל כך הרבה מידע ברשת כאשר חלק מהמידע מצביע על סימפטומים של מחלות אך גם על התנהגות טבעית. המצב גורם לבילבול רב, מי שקורא "כנפיים שמוטות" ורואה גוזל עם כנפיים שמוטות ישר מפרש זאת לכיוון של מחלה או בעייה. אז בהחלט שלא.
גוזלים עם כנפיים שמוטות זה טבעי. בוגרים עם כנפיים שמוטות לא תמיד מצביע על המחלה. למשל כשחם מאוד הבוגרים ישמטו כנפיים וירחיקו מגופם על מנת שתהיה זרימת אויר שתקרר אותם.
גוזלים לעומת זאת ישמטו כנפיים מתוך רצון לחסוך באנרגיה. שמיטת הכנפיים מרפה את השרירים והגוף צורך פחות אנרגיה, את האנרגיה הגוזלים מנתבים לחיזוק מערכות בגוף.

בעיות נשימה-ראיתי שפתחת נושא בפורום מענה וטרינרי, אני מאמין שברגע שד"ר גדי שרביט יכנס הוא יענה על שאלתך.
בכל מקרה, בעיית נשימה יכולה להיות מלווה בציפצופים בעת הוצאת והכנסת אויר, בנשימה קשה תוך כדי עבודת גוף כמו העלאת והורדת הזנב עם כל נשימה ונשימה. בעיות נשימה יהיו לרוב מלוות בסימפטומים נוספים כגון חוסר פעילות, חוסר תיאבון ואף אפטיות. לעיתים מלווה עם רטיבות באיזור העיניים ונחיריים.
הילה הרשמן
ביצה
ביצה

שליחה על ידי הילה הרשמן »

אלי תודה רבה רבה :)
כשתוכי ישן הוא מנפח נוצות וראשו נח ביןהכנפיים לכיוון הגב זה טבעי? על מה זה מעיד? הוא ישן באמצע היום זה טוב? לדוגמא: עכשיו אחרי טיול בבית וצפצופים סינוץ בכלוב הוא ישן . הוא לאט לאט מסתגל למקום נראה לי הוא לא פעיל יותר מידי בכלוב....
ולגבי הרגליים שלו הוא מנסה לאכול אותן מה הדבר?
ועדיין הן קמוצות לפעמים זה בסדר?
ומה לגבי גירוד הראש לפעמים עם הרגל ?
ואחרון חביב לעת עתה ;) מה לגבי הניקוי נוצות שציינתי מקודם שהוא ממש נשען לצד כמעט שוכב על הגב זה בסדר?
עומרי
בקיעה
בקיעה

שליחה על ידי עומרי »

כל מה שרשמת זה היתנהגות אופיינית של תוכי אין לך מה לחשוש
הילה הרשמן
ביצה
ביצה

תודה עומרי :+)
סמל אישי של משתמש
eli_lea
הידד אני תוכי!
הידד אני תוכי!
איש קשר:

שליחה על ידי eli_lea »

התנהגות טבעית לגוזל.
המשיכי לעדכן בהתפתותו ובתהליך הגמילה.
כאשר הוא יתחיל לאכול כופתיות (יתכן שיבלע שלמים בהתחלה) תתחילי להמעיט בכמות הדייסה.
הילה הרשמן
ביצה
ביצה

בשמחה רבה אעדכןתמונה
אלי תודה רבה רבה
אלי התוכי ישן בתחתית הכלוב רוב הזמן ישןמבמהלך היום מדי פעם מתעורר מרעש הילדים שלי בן שנתיים והקטנה בת 9 חודשים מנקה את עצמו מצייץ וחוזר לישון מנסה לטפס על המוט ללא הצלחה מרובה :) מתמתח המון!!!אבל כשאני מוציאה אותו מהכלוב לטייל בבית הוא הולך לפינות הבית או תחת הספה ורק פעם אחת הוא חזר אלי כשישבתי בספה בקשתי ממנו לעלות לי על היד והוא עלה זה היה ממש משמח אבל מהלוב הוא לא מוכן בתחנונים כלפיו הוא ממש מפוחד הוא מנער את הראש כאילו עושה לא ומקרקר מה זה אומר? האם זה נכון לתוכי לנמנם ככה במהלך כל היום לגילו?
אני ממש היסטרית מעיניין חולי אני מחפדת שזה לא משאיר לי מקום להתחבר אליו
ומה בעניין האוכל לאיזו כמות אני מורידה לו את הדייסה? לדוגמה היום הוא לא התלהב מהכופתיות ולא נוגע בהם מיוזמתו
איך אני מחברתת אותו? סליחה על הניסוח והשאלות הלא ברורות אשתדל יותר להתנסח נכון פשוט המון מחשבות....
סמל אישי של משתמש
eli_lea
הידד אני תוכי!
הידד אני תוכי!
איש קשר:

שליחה על ידי eli_lea »

גוזלים ישנים די הרבה, אם תשווי את הגוזל שלך לגוזל בטבע אז הגוזל בטבע נמצא במקום חשוך בתוך קן בסבך הענפים ורוב הזמן ישן ואוכל.
הרבה שינה זה טבעי לגוזל, בדיוק כפי שהרבה שינה (לעומתנו ) זה טבעי לתינוק.

כשהתוכי הולך מתחת לספה הוא מרגיש יותר בטוח ומוגן. זה לא בהכרח בגלל שהוא רוצה להתרחק ממך, זה בגלל שהאינסטינקט של הגוזל
מורה לו להיות במקום סגור. נניח שיגיח עייט לפתע, איך הוא יגן על עצמו?
זה שהתוכי גדל בבית זה לא אומר שהוא איבד את כל דפוסי ההתנהגות שהטבע מקנה לו כדי שיגן על עצמו.
יקח לו מעט זמן עד שהוא יבין שהוא בטוח גם מעל השולחן.

לגבי הוצאתו מהכלוב, אל תתחנני, זה יגיע. יתכן שהוא מרגיש מאוד לא בטוח לעלות על היד וזה משהו שצריך לקחת בחשבון כי הוא עדיין לא יציב. תני לו את הזמן, שבוע שבועיים יעמוד על המוט יציב יותר ויתחזק. לאחר מכן תוכלי להתחיל ולתרגל איתו פקודות הקשורות לעלייה וירידה מהיד מה שיגרום לו להיות ממושמע גם כשהוא בתוך הכלוב.

בעניין מחלות.
המחלה היחידה שיכולה לעבור מתוכי לבני אדם זוהי הכלמידיה. היא נחשבת למחלה זאונוטית ולכן היא מוזכרת הרבה מאוד במיוחד על ידי וטרינרים. באופן די משעשע המחלה שמדברים עליה כל כך הרבה הינה מחלה שהסיכוי להידבק בה קלוש. תמיד אני מתןוצץ ושואל מדוע הוטרינרים עצמם שבאים יום יום עם תוכים שחולים בכלמידיה נשארים בריאים. מדוע בעלי חוות, מטפלים בגני חיות ומבקרים בגני חיות אינם נדבקים, מדוע בעלי חנויות שתחלופת התוכים אצלהם גדולה אינם חולים או נדבקים.

בכל זאת, אפשר לבצע בדיקה למחלה, עושים בדיקת דם פשוטה אצל וטרינר. את הדגימה שולחים למעבדה שלאחר מספר ימים נותנת את התוצאה. במידה והתוכי נשא של המחלה נותנטים טיפול אנטיביוטי למשך 45 יום. לרוב לאחר מכן התוכי כבר אינו נושא את המחלה.
אם את רוצה לבצע את הבדיקה עשי זאת אך ורק אצל וטרינר שמתמחה בבעלי כנף ולא כל וטרינר.
אם תרצי המלצה על וטרינר באיזור מגורייך אולי נוכל לעזור.

לגבי המזון, אמרת שהוא שוקל בסביבות 90 גרם, כמה מזון את נותנת לו היום וכמה פעמים?
אל תתרגשי מכך שהוא לא נוגע בכופתיות, בהמשך הוא יגע.

נושא חיברות בהמשך..
הילה הרשמן
ביצה
ביצה

היי אלי ברצוני לשתף אותך בחוויה משמחת היום לפני האכלה של הבוקר שרקתי לו שריקה שידע שאני רוצה להתקרב אליו והוא ענה לי בקרקור קולני ניסיתי שוב והוא השיב לי ואז הכנסתי את היד בזהירות אל הכלוב אמרתי לו בוא לקחת לו כמה רגעים הנחתי את כף ידי על תחתיצ הכלוב על מנת ליצב אותה והוא עלה לי על היד אמרתי לו רד עם הטיית היד והוא ירד ודוב חזרתי על הפעולה של בוא והוא שוב עלה לי על היד זה היה כל כך מרגש :) ומשמח
התוכי שןקל 99 גרם אוכל בסביבות 10 11 בבוקר 12 cc
לפני שאני יוצאת מהבית סביבות 12:30 אני נותנת לו 5 cc
ובין 20:00 ל 21:00 הוא מקבל עוד 10 או 12 cc
עוד ידיעה משמחת הוא התחיל לעמוד על המוט לבד מנסה לטפס לפעמים מצליח לפעמים לא עכשיו הוא לא נוגע בכופתיות
סמל אישי של משתמש
eli_lea
הידד אני תוכי!
הידד אני תוכי!
איש קשר:

שליחה על ידי eli_lea »

שמח לשמוע, אני בטוח שתראי התקדמות מידי יום.
התוכי אוכל כמויות שגורמות לו לשובע, אין לו צורך לחפש או להתעסק עם מזון מוצק. מאחר והתוכי צריך כבר להיות בשלבי גמילה
את יכולה להתחיל להוריד את המינון של ארוחת הצהריים, כל יום תורידי 1CC עד שתפסיקי את ארוחת הצהריים.
בסוף התהליך הוא צריך להראות התעניינות בכופתיות. קחי בחשבון שהתוכי לא אוכל כמויות . בדרך כלל לא נראה שיש שינוי
בכמות המזון בכלי האוכל.
הילה הרשמן
ביצה
ביצה

אמעולה כך אעשה.
אלי כשהתוכי יהיה רעב אז הוא יאכל מהכופתיות בעצמו? הוא ידע לגשת את הכלי הוא נמצא בסמוך למוט זאת אומרת באותו גובה של המוט
שלח תגובה

חזור אל “מגדלים תוכים”