ברוכים הבאים לקהילת תוכי אינפו. מערכת הפורומום זמינה לקריאה בלבד. לדיונים הנכם מוזמנים לקבוצת הפייסבוק:
קבוצת הפייסבוק של תוכי אינפו. לחצו כאן למעבר.
בנוסף, הנכם מוזמנים לצפות בפורטל ולקרא מאמרים, מדריכים, ביקורות ועוד... לחצו כאן למעבר.

גוזל סנגל

פורום מקצועי שאלות ותשובות בהשתתפות מגדלי תוכים מכל הזנים. בכל דיון יש לכתוב כותרת
עניינית ולתת פרטים מלאים בכל דיון: סוג התוכי, גיל, מזון, תנאי מחייה וכו' לא יתקבלו דיונים
לשם הצגה בלבד. פרטים נוספים וכללי פורום זה: קישור.

מנהל: מפקחים

סמל אישי של משתמש
Joyjoy
בקיעה
בקיעה
שם פרטי:: מעיין

Re: גוזל סנגל

שליחה על ידי Joyjoy »

הוא נראה ממש מתוק.... חייכן שכזה (חחח).
גן החיות שלנו
ג׳וי תמונה
צ׳ו תמונה
גיזמו תמונה
והדגים תמונהתמונה
ninka
בקיעה
בקיעה

שליחה על ידי ninka »

הכתמים הצהובים בפנים של הגוזל הם יעלמו עם הגיל? כי אצל סנגלים אחרים באינטרנט לא ראיתי..
וכשקונים גוזל ממגדל פרטי זה עליו לבדוק את מין הגוזל לפני הקניה..או שאני כבר צריכה ללכל ולעשות לגוזל את הבדיקה?
סמל אישי של משתמש
eli_lea
הידד אני תוכי!
הידד אני תוכי!
שם פרטי:: יש כינוי
איש קשר:

שליחה על ידי eli_lea »

בדרך כלל הכתמים דוהים ונעלמים לאחר חילוף הנוצות הראשון.
לא משנה מהיכן קונים גוזלים, מגדל, חנות חווה ברוב המכריע של המקרים לא נעשים בדיקות מין.
אם את בודקת את התוכי למחלות באותה בדיקה את יכולה לעשות בדיקת מין. אפשר כמובן לעשות בדיקת מין בנפרד ללא קשר למחלות.
ninka
בקיעה
בקיעה

שליחה על ידי ninka »

אני חשבתי שעל המוכר לעשות את כול הבדיקות לפני שקונים אותו כמו בדיקת מחלות ומין..אז זה בעצם על הקונה?
סמל אישי של משתמש
eli_lea
הידד אני תוכי!
הידד אני תוכי!
איש קשר:

שליחה על ידי eli_lea »

אין חוקים ברורים בנושא. בדיקות עולות כסף ולא מעט. מוכר שיעשה בדיקות ( במיוחד לתוכים קטנים) מסתכן בכך שלא יצליח למכור את התוכי מאחר ומחירו יהיה מחיר גבוה בהרבה מהמחיר שדורשים מגדלים אחרים.
לכן בדרך כלל המוכרים לא מבצעים בדיקות.
אבל...כל מגדל ובית גידול שמכבדים את עצמם ואת הלקוחות שלהם צריכים לעשות את המינימום הנדרש כדי לוודא שהתוכים שנמכרים ומועברים לרוכש בריאים. אפשר לעשות זאת ע"י בדיקת ההורים בבדיקה שנתית שתוודא שההורים נקיים ממחלות ואפשר לבצע בדיקות מדגמיות
של נניח מספר גוזלים בשנה.
נניח שיש למגדל 10 גוזלים בשנה, מתוך עשרה הגוזלים הוא עשה בדיקה מדגמית לשני גוזלים העלות תהיה בסביבות 700 ש"ח לבדיקות (כולל מין) אם המגדל יחלק את הסכום ששילם ל10 גוזלים שמכר כל גוזל יעלה לו בסך הכל עוד 70 ש"ח.
כך המגדל יכול להציג בפני הלקוח את הבידקות שנעשות באופן תדיר בבית הגידול ואת הבדיקות המידגמיות שנעשות לגוזלים. במידה וזה לא מספק את הלקוחות הם רשאים לבצע בדיקות בעצמם.
מאחר וכמעט אף מגדל לא עושה זאת, ובמידה והרוכש חושש שהתוכי אינו בריא נותר לרוכש לקחת את הגוזל לבדיקה בעצמו.
ninka
בקיעה
בקיעה

שליחה על ידי ninka »

ובדיקת מין לגוזל עולה הרבה? מוזר לי לקנות גוזל בלי לדעת את המין שלו. אין אתן לו שם? איך אפנה אליו... ועכשיו גם אני חוששת שהחתול יהיה קנאי כלפי הגוזל ואני ממש בחששות

גויגוי..עכשיו שמתי לב שהגבת..ועל הדרך שיש לך תוכי ושני חתולים..החתולים לא מקנאים? שלי לא פוגע בתוכים אך נורא קנאי...מפחדת שהחתול יתרחק ממני בגלל התוכי החדש. והגוזל נראה חייכן?
סמל אישי של משתמש
eli_lea
הידד אני תוכי!
הידד אני תוכי!
איש קשר:

שליחה על ידי eli_lea »

בדיקת מין עולה בסביבות 150 ש" בהערכה גסה, כדאי להתקשר לוטרינר ולברר.
אפשר לדעת את מינו של הסנגל ע"י מספר סימנים. במידה וטעית זה לא ממש ישנה לו איך קוראים לו. למען האמת כשמדובר בתוכי האכלת יד ולא תוכי למטרת רבייה זה ממש לא משנה. תבחרי שם שמתאים לך או מתאים לשני המינים וזהו.
כדי לדעת את מינו של התוכי על פי סימנים חזותיים קראי בקישור הבא:
http://www.tukinfo.com/%D7%96%D7%99%D7% ... 7%90/story

בעלי חיים לעיתים מביעים קנאה אבל בסופו של דבר ברוב המקרים כולם מקבלים את כולם. חשוב לתת יחס גם לבעלי החיים הותיקים כדי שלא ירגישו נטושים ויקנאו. חשוב מאוד שהחיבור בין התוכי לחתולים יעשה תחת השגחה.
ninka
בקיעה
בקיעה

שליחה על ידי ninka »

ההשגחה ברורה...רוב הסיכוי שהחתול גם יתחבא בגלל התוכי עד שיתרגל..הבעיה שהוא ממש נעלב עלי פעם שעברה כשהוא ראה שאני מביאה יחס לגוזלים..וכמה שלא רדפתי אחריו לתת לו יחס הוא לא רצה..ואני תמיד תמיד מביאה לו יחס..לא יודעת מאיפה הקנאה הזאת.. מקווה שעם הזמן הוא באמת יתרגל כי זה לא צעצוע שאוכל פתאום לזרוק כי החתול מקנא..מצד שני לא רוצה שיקנא.
שלח תגובה

חזור אל “מגדלים תוכים”