ברוכים הבאים לקהילת תוכי אינפו. מערכת הפורומום זמינה לקריאה בלבד. לדיונים הנכם מוזמנים לקבוצת הפייסבוק:
קבוצת הפייסבוק של תוכי אינפו. לחצו כאן למעבר.
בנוסף, הנכם מוזמנים לצפות בפורטל ולקרא מאמרים, מדריכים, ביקורות ועוד... לחצו כאן למעבר.

נקבה נסערת

פורום מקצועי שאלות ותשובות בהשתתפות מגדלי תוכים מכל הזנים. בכל דיון יש לכתוב כותרת
עניינית ולתת פרטים מלאים בכל דיון: סוג התוכי, גיל, מזון, תנאי מחייה וכו' לא יתקבלו דיונים
לשם הצגה בלבד. פרטים נוספים וכללי פורום זה: קישור.

מנהל: מפקחים

סמל אישי של משתמש
eli_lea
הידד אני תוכי!
הידד אני תוכי!
שם פרטי:: יש כינוי
איש קשר:

Re: נקבה נסערת

שליחה על ידי eli_lea »

נשמע מעולה, אני ממליץ על כופתיות שאחוזי השומן בהם בסביבות 10% ואחוזי החלבון על בין 16-18%.
ישנם שנותנים לתוכים כופתיות שמכילו 14 ואפילו 16% שומן שזה הרבה מאוד לתוכים בשבי שאינם עפים בווליר.
אם אין לך כופתיות כאלה אל תחליף כרגע, בכלל לא לעשות שינויי מזון דרסטים בתקופות הריבוי.
mikizano
בקיעה
בקיעה

שליחה על ידי mikizano »

הכופתיות הן של גיא שגיא
Gm breeders
אגב כשהזוג הגיע אליי הוא ניזון מתערובת זרעים בלבד
אני העברתי אותם לכופתיות
אבי נרו
ביצה
ביצה

שליחה על ידי אבי נרו »

חצי שנה השתמשתי בכופתיות שאתה אומר והבנתי שיש לי בעיה.בעונה שהתוכים שלי התרבו בשנה לפני זה לא היה סימן להתרבות.קודם כל זרקו הרבה אחר כך מתפורר בסוף נשברתי עברתי בחזרה לחברה אחרת שמוכרת.
סמל אישי של משתמש
eli_lea
הידד אני תוכי!
הידד אני תוכי!
איש קשר:

שליחה על ידי eli_lea »

לא הבנתי בדיוק מה הייתה הבעייה בכופתיות, במיוחד לגבי הריבוי.
אבי נרו
ביצה
ביצה

שליחה על ידי אבי נרו »

לא היתי מרוצה!בשנה לפני באותו תאריך לכל התוכים כבר היו ביצים רק אחרי שהחלפתי את האוכל עוד פעם ועברו כמעט חודשיים התחיל להטיל לאט לאט כל הזוגות.אני קראתי ניסים ונפלאות באתרים אחרים והבנתי שהכל יחסי ציבור!אני אפילו לא אומר איזה אוכל החלפתי שלא יגידו שאני עושה פירסומת!
סמל אישי של משתמש
eli_lea
הידד אני תוכי!
הידד אני תוכי!
איש קשר:

שליחה על ידי eli_lea »

מה אתה מגדל? ובאיזה אוכל השתמשת לפני שעברת ל Gm breeders?
mikizano
בקיעה
בקיעה

שליחה על ידי mikizano »

אולי תוכל לומר למה מלכתחילה עברת לכופתיות האלה?
ובמה אתה מאכיל עכשיו?
אולי נוכל להשוות נתונים
כי לפי מה שאני קורא על הכופתיות הן אמורות להיות ממש טובות
יכול להיות שהכול לא נכון
שהרי לפי הסירטונים שמציג גיא שגיא יש בתי גידול שמאכילים רק באוכל שלו ויש רבייה מוצלחת
גם אצלם וכמובן גם אצלו
ומעבר לכך המון אנשים מעידים שהגידול שלהם השתבח בעקות הכופתיות שלו
אבי נרו
ביצה
ביצה

שליחה על ידי אבי נרו »

עברתי לכופתיות האלה כי שמעתי דברים טובים.אחר כך הבנתי מכמה מגדלים שזה הכל קידום מכירות.נתנו לי הוכחות שגם תוך כמה חודשים לא יתכן הבדל ברבייה.בזה התייעצתי גם עם וטרינר.פתאום כולם בכמה חודשים יש להם ניצוי משגע ויש להם ביצים ומלא גוזלים וכולם התוכים שלהם בולעים את האוכל.גם אני בלעתי תשטויות האלה.דיברתי עם מגדל שבתחום כבר 30 שנה שאמר לי רק כופתיות של חברות ותיקות ומוכרות. אם חצי אירופה משתמשת בכופתיות מאיזה סוג ואם חוות שימור של תוכים הגדולים בעולם משתמשים בכופתיות של חברה בשבילי זה צריך להספיק. והוא כנראה צודק. אני עשיתי ניסיון לא מוצלח.עם כל הכבוד לי זה לא מתאים עם כל הכבוד אולי לאחרים כן אבל לי לא מתאים.ובסוף הזול יצא לי יקר.ואלי אתה יודע על מה אני מדבר אבל אתה בטח לא תגיב. אני מגדל זוגות של אקלקטוס וז'אקו ו2 זוגות של אלכסנדרונים ויש לי קקדו שלי האככלת יד בבית.
mikizano
בקיעה
בקיעה

שליחה על ידי mikizano »

אולי תוכל לשתף גם אותי בשם החברה שבה אתה משתמש?
סמל אישי של משתמש
eli_lea
הידד אני תוכי!
הידד אני תוכי!
איש קשר:

שליחה על ידי eli_lea »

8632 כתב:ואלי אתה יודע על מה אני מדבר אבל אתה בטח לא תגיב. אני מגדל זוגות של אקלקטוס וז'אקו ו2 זוגות של אלכסנדרונים ויש לי קקדו שלי האככלת יד בבית.
ידידי אני לא עוסק בניחושים, הדעה שלי לגבי הכופתיות ידועה ולא פעם כתבתי אותה על גבי האתר, אני לא הולך להתייחס ספציפית לכל מי שיכתוב על סוג כזה או אחר של כופתיות. מגדל טוב צריך להיות גם פיקח וללא ללכת אחרי העדר. אני מגדל כמה עשרות שנים והאתר הזה קיים מהסיבה היחידה, הסיבה שאני מעוניין לעזור לאחרים לגדל נכון ולתת כמה שיותר מידע נכון ואמין. בעבר הרחוק נכוויתי לא פעם מהמלצות של אנשים טובים, גם מהמלצות של וטרינרים. למדתי בדרך הקשה ואני מנסה להעביר לאחרים את מה שאני יודע כדי שיהיה להם קל. אבל מסתבר שלא חסרים "מומחים" בתחום גידול התוכים בארצנו.
די "מצחיק" שנותני עצות שונים כמעט שלא גידלו תוכים בחייהם או שמסתבר שגידלו תוכי או שניים והם הופכים להיות מומחים בתחום.
אני יכול להעיד על עצמי שאני ממשיך ללמוד ואני לא מתבייש בזה. אני גם לא מתבייש להודות בטעויות.

כל מה שכתבתי קשור לתגובה אם אני אגיב או לא. לא הבנתי ממי עלי לפחד או לחשוש ולא להגיב או לכתוב את דעתי.
הדעה שלי ברורה בנושא, ללא קשר לטיב ואיכות המוצרים שיש בשוק, אני לא מהנדס מזון, אין לי מעבדה והתחום גם לא מעניין אותי. איני
יודע ומכיר את כל סוגי הכופתיות ומאחר ולא השתמשתי בהם תקופות שאפשר בגינן לחקור ולדעת בוודאות דברים כמו :
האם הן טובות לתוכים מבחינת הערכים וטיב חומרי הגלם שבשימוש ,האם נרשם שיפור באיכות הביצים, בכמות, בבקיעת הגוזלים, האם נבדק לאורך זמן כיצד ההשפעה על בריאות ההורים כו' ( דברים שנחקרים לאורך שנים על מאות תוכים שאוכלים סוגי מזון שונים וחיים באותו איזור עם אותם תנאי מחייה) ולכן, אני גם לא מתיימר לשלול או לאשר מזון כזה או אחר.
החצי השני שלי לאה אומרת לי תמיד " מה שעובד לא מתקנים" והיא צודקת. אני עובד ומאכיל שנים באותו מזון את כל הבית גידול שלנו, האנשים שרכשו מאיתנו גוזלים לאורך שנים משתמשים באותם כופתיות ולא רק הם. וכולם מרוצים. מצד שני אני בוחן גם מעבר לנישה שלי את המזון ודואג לקבל משוב חיובי או שלילי מכל גורם בתחום. כשקיבלתי מזון עם צבע מעט שונה לא היססתי ויצרתי קשר עם היצרן כדי לוודא שהכל תקין, ציינת חוות שימור וכנראה התכוונת למזון שאני משתמש בו ( תתקן אותי אם אני טועה) אבל על אף שהמזון בשימוש של מקומות נחשבים בעולם במידה ואחשוב שיש עימו בעייה לא אהסס לפרסם זאת.

עכשיו, ההמלצה שלי היא לא לדבר "בקודים". יש לך מה להגיד תגיד. כל זמן שהדיון אמיתי רציני ואינו בא להשמיץ מגדל כזה או אחר ואינו בא להאדיר שמו של סוחר כזה או אחר או להשמיץ סוחר כזה או אחר זהו דיון כשר מבחינתי.
שלח תגובה

חזור אל “מגדלים תוכים”